Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Ο Αλέξης στον δρόμο για την Κίνα

By Published August 25, 2017

Ο Αλέξης στον δρόμο για την Κίνα

Τέσσερα βιβλία με πρωταγωνιστή τον τετραπέρατο Αλέξη θα κυκλοφορήσουν στα κινέζικα.

Η εξαιρετικά ευφάνταστη σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον τετραπέρατο Αλέξη ανοίγει φτερά για την Κίνα. Ο εκδοτικός οίκος Beijing Dipper Publishing Co. Ltd εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάφρασης των τεσσάρων βιβλίων της Άλισον Φαλκονάκη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τις καταπληκτικές εικόνες της Κλαίρης Γεωργέλλη.

Η κυκλοφορία των βιβλίων σε μια από τις ισχυρότερες αγορές του κόσμου αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία για τις δύο δημιουργούς. Δημιουργώντας αυτά τα «βιβλία - πλοηγούς» η Άλισον Φαλκονάκη προσφέρει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καθώς έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν αυτούς και τα παιδιά τους να ρυθμίσουν με χιουμοριστική διάθεση θέματα της καθημερινότητας, όπως την ώρα του μπάνιου, τη διατροφή, την τακτοποίηση του δωματίου και την αντιμετώπιση των φόβων. Η υπέροχη εικονογράφηση της Κλαίρης Γεωργέλλη αποτυπώνει την αχαλίνωτη φαντασία ενός μικρού αγοριού και παρασύρει τον αναγνώστη στον θαυμαστό του κόσμο.

Το βιβλίο Αλέξη, φάε κάτι! συμπεριλήφθηκε στα πέντε καλύτερα ελληνικά παιδικά βιβλία 

και στα 200 καλύτερα του κόσμου για το 2015, σύμφωνα με τον διεθνή κατάλογο «White Ravens», ενώ το Αλέξη, μη φοβάσαι! τιμήθηκε με το Βραβείο βιβλίου Public 2016 για την καλύτερη εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Όλοι οι τίτλοι της σειράς:
Αλέξη, φάε κάτι!
Αλέξη, ώρα για μπάνιο!
Αλέξη, μάζεψε τη ζούγκλα!
Αλέξη, μη φοβάσαι!

Ποια είναι η Άλισον Φαλκονάκη;
Η Άλισον Φαλκονάκη είναι βρετανίδα συγγραφέας και μεταφράστρια παιδικών βιβλίων. Έζησε πολλά χρόνια στην Αρκαδία μαζί με τον σύζυγό της, τα δύο τους παιδιά και μπόλικα ζώα, και πλέον μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας, μεταξύ συγγραφής και διατροφολογίας. Η Άλισον άρχισε να γράφει ποίηση όταν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και ήταν στη βραχεία λίστα για το έγκυρο Bridport Prize. Το δύο πρώτα βιβλία της σειράς με ήρωα τον Αλέξη ήταν υποψήφια για τα βραβεία του Public και του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης. Υπήρξε από παιδί δεινή αναγνώστρια και της αρέσει να μοιράζεται ιστορίες με τα παιδιά της και να ενθαρρύνει την αγάπη τους για τα βιβλία.

Ποια είναι η Κλαίρη Γεωργέλλη;
Η Κλαίρη Γεωργέλλη σπούδασε στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Reading «Typography and Graphic Communication», όπου και έστρεψε το ενδιαφέρον της στην τυπογραφία για παιδιά και στην παιδική εικονογράφηση. Το 2008 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο polkadot design, που ασχολείται με τον σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας στον χώρο του πολιτισμού και έχει διακριθεί στα European Design Awards, American Illustration, ΕΒΓΕ και German Design Awards. Ως μέλος του polkadot design, έχει σχεδιάσει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο Ακρόπολης, το Lincoln Center Ny, την Alpha Bank κ.ά.
Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην παιδική λογοτεχνία με τη σειρά βιβλίων «Το μικρό μαύρο καλαμαράκι» που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Παράλληλα, ασχολείται με τη φωτογραφία.
Το 2011 έγινε μητέρα και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Λεωνίδιο μαζί με την οικογένειά της.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!