Print this page
Rate this item
(2 votes)

«Η Φωνή όπως εμείς την ακούσαμε»: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό | 10 Μαΐου

By Published May 07, 2022

Την Τρίτη 10 Μαΐου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και ο φωνίατρος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο «Η Φωνή όπως εμείς την ακούσαμε». 30 χρόνια φωνιατρικής σ’ ένα βιβλίο, 1993-2022.

Θα μιλήσουν οι:
Τζένη Δριβάλα, υψίφωνος, Εθνική Λυρική Σκηνή
Ελπίδα Κουτσουμπάκη, ειδική Φωνοθεραπεύτρια
Κερασία Σαμαρά, ηθοποιός, σκηνοθέτις
Μιχάλης Χατζηγιάννης, μουσικός, τραγουδιστής

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός, Αμαλία Καβάλη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.
Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3K20waP

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένα βιβλίο σε απλή μορφή που απευθύνεται σε πολλούς αναγνώστες, με διαφορετικά επαγγέλματα και ενδιαφέροντα, που όλους όμως τους διακρίνει μια κοινή ιδιότητα – ένα κοινό στοιχείο: ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη φωνή.
Οι αναγνώστες θα μπορούσαν να καταταχθούν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: η πρώτη περιλαμβάνει όλους τους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν ασθενείς με φωνητικά προβλήματα – ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, εκπαιδευτές φωνής, γυμναστές. Η δεύτερη περιλαμβάνει τους ίδιους τους ασθενείς με φωνητικά προβλήματα, επαγγελματίες και ερασιτέχνες χρήστες φωνής, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ψάλτες, ιερείς, πολιτικούς, δικηγόρους πωλητές, δημοσιογράφους, ξεναγούς, στελέχη επιχειρήσεων και στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι όσοι θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω για την φωνή τους, για την ανατομία, την φυσιολογία και για τα πιθανά προβλήματα από την λανθασμένη χρήση της.
Το βιβλίο αυτό δεν είναι εγκυκλοπαίδεια, δεν είναι φωτογραφίες δανεισμένες από άλλα συγγράματα ή το διαδίκτυο, δεν είναι μια ανούσια παράθεση βιβλιογραφικών γνώσεων και πληροφοριών. Είναι θέματα με τα οποία ο ιατρός, κος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος έχει ασχοληθεί. Είναι η καταγραφή αποκλειστικά προσωπικών του απόψεων και εμπειριών. Για τον λόγο αυτό οι φωτογραφίες ασθενών, παθήσεων και χειρουργικών εικόνων προέρχονται αποκλειστικά από το προσωπικό του αρχείο καθώς και τα επιλεγμένα περιστατικά στα οποία γίνεται αναφορά, είναι ασθενείς που εξετάστηκαν στο ιατρείο του από το 1994 μέχρι και σήμερα.
Όπως σημειώνει ο κος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, στον πρόλογο του βιβλίου του: Όσα και να διαβάσεις σε βιβλία ή να δεις σε κλινικές, ιατρεία, νοσοκομεία, όσες διαλέξεις ή μαθήματα και να ακούσεις, τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για αυτά που θα αντιμετωπίσεις, που θα μάθεις, που θα σε κάνουν να αγαπήσεις την ανθρώπινη φωνή.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!