Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο Viber 6937036523

Rate this item
(0 votes)

O ΙΑΝΟS παρουσιάζει στην 13η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

By Published May 09, 2016

O ΙΑΝΟS παρουσιάζει
στην 13η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 12:00
Αίθουσα ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ-Περίπτερο 15

Παρουσίαση του βιβλίου Αναμνήσεις και εκμυστηρεύσεις ενός δικαστή (εκδόσεις IANOS) του επίτιμου Αρεοπαγίτη Βασίλειου Ε. Λαμπρίδη.

Στο βιβλίο «Αναμνήσεις και εκμυστηρεύσεις ενός δικαστή» ο Βασίλειος Ε. Λαμπρίδης εκθέτει προσωπικές του εμπειρίες από την θητεία του σε νευραλγικές θέσεις της Δικαιοσύνης, αλλά και από τη συμμετοχή του σε δυο σημαντικές δίκες της νεότερης Ιστορίας, αυτήν για την δολοφονία του Λαμπράκη το 1966 και αυτήν στο Ειδικό Δικαστήριο το 1991-1992.

Ο ίδιος αναφέρει, μεταξύ άλλων, στον πρόλογο του βιβλίου:
«Στο σημειωματάριό μου αυτό, καταγράφω όσα αξιομνημόνευτα γεγονότα θυμούμαι από τη μακρόχρονη θητεία μου σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης αλλά και σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής. [...] Επιδίωξή μου είναι να αποφύγω το στιγματισμό προσώπων που ενδεχομένως έχουν πεθάνει χωρίς προηγουμένως να έχει ακουστεί και η δική τους διαφορετική άποψη, αλλά και να μη θιγούν κάποιοι αθώοι απόγονοί τους. [...] Δεν τήρησα την αρχή αυτή προκειμένου περί προσώπων και γεγονότων για τα οποία υπήρξε λόγος και αντίλογος, επειδή έγιναν ευρύτερα γνωστά είτε ύστερα από δίκες και δικαστικές αποφάσεις, είτε από άλλα δημόσια έγγραφα, είτε από δημοσιεύσεις του Τύπου ή εκδόσεις βιβλίων ή από μεταδόσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης»

Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στις 12:00
Αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-Περίπτερο 13

 

Παρουσίαση του βιβλίου Την αλήθεια κατάματα (εκδόσεις IANOS) του Χρήστου Γιανναρά.

«Όσοι ασκούν κριτική είναι καταδικασμένοι να μετέχουν, κατά κάποιο τρόπο, στη μοίρα της Κασσάνδρας. Ακόμα κι όταν βλέπουν απολύτως καθαρά, δεν έχουν κανένα τρόπο να αποδείξουν αυτό που βλέπουν, και μπορεί να μη γίνουν πιστευτοί. Όμως η Κασσάνδρα είχε δίκιο». GEORGE STEINER
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον εγγύτατο φίλο, Γιώργο Καράμπελα.

Κυριακή 15 Μαΐου 2016 15:00
Αίθουσα ΕΞΩΣΤΗΣ-Περίπτερο 15

Παρουσίαση του βιβλίου Το δυσλεκτικό βραχιόλι του Μάρτη (εκδόσεις Θερμαϊκός) της Αργυρώς Αγγελίνα - Ζωγράφου. Ένα τρυφερό, βιογραφικό μυθιστόρημα για τη δυσλεξία και τα συναισθήματα παιδιών και ενηλίκων.

"Ένιωθα ότι ήθελα και δεν ήθελα. Γνώριζα και δεν ήθελα. Καταλάβαινα και δεν ήθελα αυτά τα οποία καταλάβαινα. Περίπου έτσι τοποθετούσα στο μυαλό μου τα ερεθίσματα τα οποία δεχόμουν. Η «δυσλεξία» δεν είναι αρρώστια!"

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες
ΙΑΝΟS στην 13η ΔΕΒΘ, Περίπτερο 13, Stand 11.
ΙΑΝOS, Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη, Τ. 2310277004

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της