Πατάς και ακούς - you press and listen   

Rate this item
(1 Vote)

Ο Αλαφροΐσκιωτος, το νέο θεατρικό έργο των Ιωάννα Μαστοράκη και Θανάση Σάλτα

By Published December 07, 2019

Ο Αλαφροΐσκιωτος, το νέο θεατρικό έργο των Ιωάννα Μαστοράκη και Θανάση Σάλτα.

Το νέο θεατρικό έργο:«Ο Αλαφροΐσκιωτος, μια δεισιδαιμονία της Κρήτης», της Ιωάννας Μαστοράκη και του Θανάση Σάλτα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μια συγκινητική βραδιά για την Κρήτη, στα πλαίσια του πανελλήνιου συμποσίου ποίησης και πεζογραφίας με θέμα : «Ο Ερωτόκριτος στην λογοτεχνία και στην τέχνη - Ο πολιτισμός της Κρήτης»που διοργάνωσε ο πολιτιστικός φορέας Ιδεόπνοον και οι Πνοές Λόγου και Τέχνηςμε την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνεργασία του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Μια βραδιά με άρωμα Κρήτης, με ομιλίες ελλήνων λογοτεχνών για την κρητική λογοτεχνία και παράδοση όπου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος Αρετή Γκιωνάκη και ο αντιπρόεδρος Νίκος Δεληγιάννης συγγραφείς και ιδρυτές των Πνοών Λόγου και Τέχνης. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης: «H Μεγαλόνησος», η οποία χόρεψε κρητικά τραγούδια τα οποία έπαιξαν ζωντανά οι Κρήτεςμουσικοί ΌθωναςΜπικάκηςκαι Ανδρέας Φασάκης.

Οι συγγραφείς Ιωάννα Μαστοράκη και Θανάσης Σάλτας χάρισαν μοναδικές στιγμές παρουσιάζοντας για πρώτη φορά θεατρικό απόσπασμα από το νέο τους θεατρικό έργο «Ο Αλαφροΐσκιωτος, μια δεισιδαιμονία της Κρήτης», ενώ σε επίσημη πρώτη ακούστηκαν και τραγούδια του έργου τους, τα οποία μελοποίησε η συνθέτης Αρετή Κοκκίνου και ερμήνευσε η τραγουδίστρια Θέλμα Καραγιάννη.
Το έργο«Ο Αλαφροΐσκιωτος, μια δεισιδαιμονία της Κρήτης», διαδραματίζεται το 1904 έτος της ανεξαρτησίας της Κρήτης και βασίζεται στον λαϊκό θρύλο για τις νεράιδες του Καρτερού.

Μελετώντας οι συγγραφείς Ιωάννα Μαστοράκη και Θανάσης Σάλτας διεξοδικά την κρητική παράδοση και την κρητική διάλεκτο δημιούργησαν ένα θεατρικό έργο βασισμένο στον λαϊκό θρύλο του Καρτερού της Κρήτης, για την περίφημη νεραϊδοσπηλιά των Αστρακών όπου ζούσαν οι νεράιδες της Κρήτης.

Ένα σύγχρονο θεατρικό έργο που αναδεικνύει την μαγεία της κρητικής παράδοσης και τον γλωσσικό πλούτο της ελληνικής γλώσσας και ακολουθεί την δραματουργική εξέλιξη μιας αρχαίας τραγωδίας.

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της