Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(0 votes)

Music is Life!

By Published June 12, 2017

Η μουσική κάνει καλό!!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν έχει περάσει μέρα που να μην έχετε ακούσει μουσική; Τι συναισθήματα σας προκαλεί; Το συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων, θα απαντήσει ότι ακούει καθημερινά μουσική!

Η μουσική έχει τη δύναμη να μας συγκινεί. Όποιος έχει σκουπίσει δάκρυα από τα μάτια του όταν ακούει το αγαπημένο του τραγούδι μπορεί να καταλάβει πόσο δυνατές μπορεί να είναι μερικές απλές νότες και συγχορδίες. Επιστημονικές μελέτες, δείχνουν ότι η μουσική μπορεί όντως να αλλάξει τη διάθεσή μας ακόμα και να μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε.

Έρευνες εκατό και πλέον ετών έχουν αποδείξει πως ο ρόλος των ερεθισμάτων που δέχεται το έμβρυο, καλά προστατευμένο στην αγκαλιά της μήτρας, είναι τεράστιος. Η προγεννητική ψυχολογία μάς αποκαλύπτει πως η ενδομήτρια εμπειρία του ανθρώπου έχει καθοριστικό αντίκτυπο στη ζωή του ως ενηλίκου. Όσα καταγράφονται από τη σύλληψη έως τα 3-4 πρώτα χρόνια ζωής, και τα οποία ενεργοποιούνται καθώς μεγαλώνουμε, διαμορφώνουν αποφασιστικά τη συμπεριφορά μας, τη σωματική υγεία, την ψυχική μας ισορροπία και την ποιότητα των σχέσεων που δημιουργούμε.

Επίσης, η ανθρώπινη ακοή αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών της κύησης, ενώ πέντε εβδομάδες πριν από τη γέννηση, ο κοχλίας – το μέρος του εσωτερικού αυτιού που έχει σπειροειδές σχήμα και ευθύνεται για την ακοή – συνήθως είναι ώριμος.
Οι επιστήμονες έπαιξαν μουσική σε μέλλουσες μητέρες τρεις εβδομάδες πριν γεννήσουν και έλεγξαν τα μωρά έναν μήνα αμέσως μετά τη γέννησή τους. Αυτό που διαπίστωσαν έκπληκτοι ήταν ότι οι καρδιακοί παλμοί των νεογνών επιβραδύνονταν σε μεγαλύτερο ποσοστό όταν άκουγαν τη μελωδία που είχαν ακούσει όσο βρίσκονταν μέσα στη μήτρα, σε σύγκριση με μία άλλη που δεν είχαν ξανακούσει.

Η μουσική επιδρά στον εγκέφαλο

Ακούγοντας ένα τραγούδι μπορεί να επηρεαστούν διάφορα τμήματα του εγκεφάλου, με τις μελέτες να δείχνουν ότι τα τμήματα της μνήμης και της όρασης μπορούν να επηρεαστούν έντονα από τη μουσική. Σύμφωνα με μελέτες, ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν στο άκουσμα της μουσικής.
Η μουσική βοηθά και στη συγκέντρωση. Δημιουργεί συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύματα και προκαλεί διαφορετικά επίπεδα εγρήγορσης, που εξαρτώνται από το τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Αν αισθανόμαστε αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι, “ενθαρρύνουμε” τον εγκέφαλό μας να παράγει αργά Α-εγκεφαλικά κύματα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, παράγει Β-εγκεφαλικά κύματα ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε χρονοβόρες εργασίες.

Η μουσική αυξάνει την αντοχή

η μουσική μπορεί να βοηθήσει και στην αύξηση της αντοχής περίπου κατά 15%, βοηθώντας ταυτόχρονα να μειωθεί η προσπάθεια που καταβάλλουμε. Η καλύτερη επιλογή για την άσκηση είναι τραγούδια με γρήγορο ρυθμό ώστε να ταιριάζει με το ρυθμό τρεξίματός μας, και να μας βοηθάει να τρέχουμε περισσότερο.
Μαρτυρίες για τη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικό μέσο συμπεριλαμβάνονται σε πολλές ιστορικές γραφές αρχαίων πολιτισμών, όπως η Αίγυπτος, η Κίνα, η Ινδία, η Ελλάδα και η Ρώμη.
Πολύ αργότερα, ο Πέρσης επιστήμονας, ψυχολόγος και μουσικολόγος Al Farabi (872-950 μ.Χ), στην πραγματεία του «Έννοιες της Διανοίας» έκανε αναφορά στη μουσικοθεραπεία και στη θεραπευτική επίδραση της μουσικής στην ψυχή.
Από το τέλος του 18ου αιώνα, οι επιστήμονες άρχισαν να ερευνούν την επίδραση της μουσικής στο ανθρώπινο σώμα. Τότε ήταν που εδραιώθηκε η αντίληψη ότι η μουσική επηρεάζει τον καρδιακό παλμό, την αναπνευστική λειτουργία, την κυκλοφορία του αίματος, κ.λ.π.

Η καθιέρωση της μουσικοθεραπείας ως κλάδος υγείας ξεκίνησε αμέσως μετά τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όταν επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους πηγαίνοντας σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν Βετεράνοι στρατιώτες, προσπαθώντας, με την παθητική ή και ενεργητική συμμετοχή των στρατιωτών αυτών σε μουσικά δρώμενα, να απαλύνουν τα σωματικά και ψυχικά τραύματα που άφησε πίσω του ο πόλεμος, αλλά και να ανακουφίσουν τον πόνο!

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της