Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Η Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων για τις εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου

By Published February 24, 2021

Η Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων(ΕΜΚΕΘΙ) συμπαραστέκεται σε όλα τα θύματα κακοποίησης

και εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη της προς αυτά. Τα απίστευτα και ειδεχθή περιστατικά βιασμών, παρενοχλήσεων, βίας και bullying που καταγγέλλονται συνεχώς στον χώρο του θεάτρου και καλύπτονταν επί χρόνια με πέπλο σιωπής, έρχονται τώρα στην επιφάνεια. Τα θύματα, πέρα από την συμπαράσταση, έχουν και τον θαυμασμό μας για το θάρρος τους να καταγγείλουν και να φέρουν στο φως τις τραυματικές εμπειρίες τους και να υπομείνουν την έκθεσή τους στην δημοσιότητα.

Επισημαίνουμε την ευθύνη, για τους χειρισμούς και τις προφανείς κωλυσιεργίες της υπουργού κας Μενδώνη στην περίπτωση του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος καταγγέλλεται για περιστατικά παιδεραστίας και άλλες ειδεχθείς πράξεις. Οι ιδιαίτερα προσβλητικοί και άστοχοι χαρακτηρισμοί της κας Υπουργού για τους ηθοποιούς, καθώς και η σύγχυση εννοιών και νοημάτων (ηθοποιός, ηθοποιία, υποκριτής, υποκρισία) κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου, δύσκολα δικαιολογούνται.

Ως δημιουργοί του πιο παραγωγικού και δυναμικού μέρους του Ελληνικού θεάτρου, οφείλουμε να προφυλάξουμε τον χώρο μας και τους καλλιτέχνες από επικίνδυνες γενικεύσεις και στρεβλώσεις, την λάσπη από όπου και αν προέρχεται και να υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι τα ακραία αυτά περιστατικά αφορούν ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων του χώρου μας.

Ως Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσωνκαι ως Δ.Σ. της Ένωσης, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάθε τι δυνατόν, ώστε, παράλληλα με την απόλυτη καταδίκη των περιστατικών αυτών στον χώρο μας, να αποφύγουμε με κάθε τρόπο τον αποπροσανατολισμό από τα μεγάλα και αυξανόμενα προβλήματα που μαστίζουν, λόγω πανδημίας, τα θεατρικά επαγγέλματα, καθώς και από τον αγώνα για επιβίωση των θιάσων, των θεάτρων και των χώρων πολιτισμού.
Το Δ.Σ. της ΕΜΚΕΘΙ
Τηλ/νο επικοινωνίας 6977 29 10 75

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!