Πατάς και ακούς - you press and listen   

Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο Viber 6970224530

Rate this item
(1 Vote)

Απόηχος Λαζαρίδη - Καραμπέτη στο Επταπύργιο/ Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ

By Published September 08, 2018

Περισσότεροι από 1.000 θεατές

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Επταπύργιο
Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης - Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Γιώργος Λαζαρίδης

Γιώργος Λαζαρίδης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία που οργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.Περισσότερα από 1.000 άτομα ανηφόρισαν στο Επταπύργιο και έζησαν μια μαγική βραδιά, όπου η ποίηση συνάντησε την μουσική και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Η πρόεδρος κ Διευθ. Συμβουλιος του ΚΠΚΜ Άννα Μυκονίου

Η πρόεδρος κ Διευθ. Συμβουλιος του ΚΠΚΜ Άννα Μυκονίου

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύει όχι μόνο στην ψυχαγωγία του κόσμου αλλά και στην ανάδειξη των μνημείων της Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούνστις εσωτερικές αυλές του Φρουρίουκαι να ενημερωθούν για την ιστορία του Επταπυργίου, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, μέρος του καταλόγου μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της για την ιστορία ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος ο παγκοσμίου φήμης Θεσσαλονικιός πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης ερμήνευσεδυο έργα για πιάνο τουL. V. Beethoven, τη σονάτα αριθμ. 14, γνωστή σαν "Σονάτα υπό το σεληνόφως" και την σονάτα αριθμ. 17 ή αλλιώς "Σονάτα της καταιγίδας".

Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα οι θεατές έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για το ρεσιτάλ πιάνου που απόλαυσαν σε ένα μοναδικό μνημείο της πόλης.

Στη συνέχεια η εξαιρετική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη απήγγειλε μοναδικά, με φόντο το άρτια φωτισμένο μνημείο, τη "Σονάτα του σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου, υπό τους ήχους της "Σονάτας υπό το σεληνόφως" του L. V. Beethoven.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος

Στο τέλος της μουσικής παράστασης ο κόσμος φανερά συγκινημένος συνεχάρη τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της υπέροχης βραδιάς.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αθανάσιος Κολαλάς
Δημιουργικό Αφίσας: Αλεξία Βαλταδώρου

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της