Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο Viber 6937036523

Stringless - Πρώτος ομώνυμος Δίσκος (cd)

By Published March 09, 2018

STRINGLESS – “Stringless”

Κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου (CD) από την OUTLANDISH RECORDINGS

« Από το 2012 μέχρι σήμερα γυναίκες έρχονται, γυναίκες φεύγουν...Όμως οι stringless παραμένουν.
Το δισκάκι που κρατάτε στα χέρια σας είναι μια ηχητική καταγραφή το 2014,έμεινε στο φούρνο, ξεροψήθηκε και εκδίδεται τέσσερα χρόνια μετά. Το σχήμα έχει πια αλλάξει σύσταση. Όχι όμως και ουσία. Για αυτό, σας το εμπιστευόμαστε, το παιδί μας, με τη χαρά και την αγωνία μιας γέννας.»

Οι «Στρίγγλες/StringLESS» - γυναικείο πολυεθνικό και πολυφωνικό συγκρότημα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί και ερμηνεύει μέσα από ένα ποικίλο ρεπερτόριο με μοναδικό εργαλείο την ανθρώπινη φωνή. Το όνομα τους είναι ένα λογοπαίγνιο με διττή ανάγνωση, μία στα αγγλικά με την έννοια ''without strings'' ( χωρίς χορδές - έγχορδα ), και μία στα ελληνικά, ''στρίγγλες'', τα μυθικά πλάσματα της ελληνικής παράδοσης. Στο ρεπερτόριό τους ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια από τα Βαλκάνια, την Ήπειρο, τον Πόντο, τη Μακεδονία, την νεότερη αστική μουσική της Σμύρνης, τα ρετρό του 30 και τα ρεμπέτικα. Η πολυφωνική ενορχήστρωση είναι το ζητούμενο ακόμα και σε κομμάτια που δεν είναι από τη φύση τους πολυφωνικά.

Όλες οι ενορχηστρώσεις γίνονται από το γκρουπ δημιουργώντας άλλοτε μια εντελώς πρωτότυπη και διαφορετική πρόταση για κάποιο τραγούδι, άλλοτε είναι απλώς μια μεταγραφή των μουσικών οργάνων που συνοδεύουν μια μελωδία σε ήχο που μπορεί να παράγει το ανθρώπινο σώμα, είτε σαν πνευστό είτε σαν κρουστό. Οι Stringless στην παρούσα ηχογράφηση είναι: Albena Ivanova Kutova, Αλεξία Χρυσομάλλη, Βασιλική Αλεξίου, Eljona Sinjari, Έλσα Μουρατίδου, Κατερίνα Μαυροφρίδου.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ (για λογαριασμό της Πολιτιστικής Δράση-ΕΜΣΕ) :

Επίσης από το eshopτης Πολιτιστικής Δράσης – ΕΜΣΕ:http://www.emse.gr/shop/index.php

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της