Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο 6937036523

Νίκος Σιακούφης - Βήματα στο χιόνι

By Published October 04, 2018

Ο Νίκος Σιακούφης, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το ''Ταξίδι σε φόντο μπλε'', κυκλοφορεί την τρίτη προσωπική δουλειά του με τίτλο ''Βήματα στο χιόνι''.

Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον ίδιο τον καλλιτέχνη, ενώ η ενορχήστρωση έγινε από τον νέο του συνεργάτη Πάνο Παπακώστα (noisyΠ).
Τo album κυκλοφορεί από την εταιρία Noisyland Label, που έχει έδρα τα Ιωάννινα.

Το album, πλούσιο και έντονο ηχητικά, αφήνει μια γεύση ώριμης ροκ διάθεσης με τάσεις πειραματισμού, καθώς οι ήχοι του ακορντεόν, του μαντολίνου, της φυσαρμόνικας, της κρητικής λύρας και του φλικόρνου ντύνουν με απόλυτη αρμονία τη διάθεση για ένταση πίσω από τις ηλεκτρικές ακουστικές αλλά και κλασσικές κιθάρες.


Δέκα τραγούδια με στίχο που χαρακτηρίζει, για μια ακόμη φορά, την τάση του καλλιτέχνη να ξεφεύγει από τα τετριμμένα και να προβληματίζει σε βάθος, καθώς προσπαθεί να ταυτίσει το κοινό με τις δικές του προσωπικές εμπειρίες.

Για πρώτη φορά, μας παρουσιάζει και ένα τραγούδι με χιουμοριστικό στίχο, δείχνοντας πως δεν φοβάται να πρωτοτυπήσει και πάλι, εξιστορώντας την περιπέτεια του ήρωα του κομματιού σε ένα θερινό σινεμά κάποια χρόνια πριν.

Το ''Σινεμά'' ενορχηστρωμένο με ήχο της δεκαετίας του '60 επαναφέρει την αίγλη του αθώου φλερτ που άκμαζε σε παλαιότερες εποχές και με χορευτική διάθεση προσπαθεί να χαλαρώσει τη διάθεση του άλμπουμ από το έντονο φορτίο που κουβαλάει από τραγούδια, όπως το ''Η αγάπη σκοτώνει'', που μιλάει για μια αληθινή ιστορία με μοιραίο τέλος στη Θεσσαλονίκη, κάπου στα τέλη του '90, καθώς και το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου ''Βήματα στο χιόνι'', που αντιστοιχούν στις συμβουλές ενός νέου πατέρα προς το γιο του για τον κόσμο που θα βαδίσει στο μέλλον.

Το "Σινεμά" που αποπνέει μία καλοκαιρινή διάθεση είναι το πρώτο single του album "Βήματα το χιόνι"

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:
spotify, amazon, itunes, deezer

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της