Πατάς και ακούς - you press and listen

   

Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο Viber 6970224530

Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει Μιχάλη Κουμπιό

By Published June 06, 2019

Η δισκογραφική δουλειά της χρονιάς είναι εδώ και κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την FM Records.

Ο αγαπημένος και μοναδικός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, σε αυτή τη νέα δουλειά, συνεργάζεται με τον συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό σε 7 νέα τραγούδια. Ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει τα τραγούδια του Μιχάλη Κουμπιού δημιουργώντας ατόφια συγκίνηση.

Όλα ξεκίνησαν στις 2 Απριλίου 1980, με τον Βασίλη Λέκκα να τραγουδά υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Την ημέρα εκείνη, ο Μιχάλης Κουμπιός, ανήσυχος έφηβος, παρακολούθησε τη συναυλία ως θεατής. Γνωρίστηκε με τον Βασίλη Λέκκα και στην πορεία έγιναν φίλοι. Τόσο ο Βασίλης Λέκκας όσο και ο Μιχάλης Κουμπιός σηματοδοτούν σήμερα με την παρουσία τους ένα καλλιτεχνικό κάδρο ξεχωριστού ήθους και ύφους.

Ο Βασίλης Λέκκας είναι γνωστός και πολυαγαπημένος από το κοινό για την μοναδική έκφραση που προσδίδει στις ερμηνείες του. Πρωτοεμφανίστηκε στο μουσικό χώρο τραγουδώντας στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Η εποχή της Μελισσάνθης”. Από τότε συνεργάστηκε με το συνθέτη σε δίσκους, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Εκτός από τις συναυλίες και τις συμμετοχές του σε πολλούς δίσκους συνεργάστηκε και με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και με την ορχήστρα της ΕΡΤ3 ως σολίστ. Ακόμα έχει συμπράξει με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Έχει συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Ηλία Ανδριόπουλο, αλλά και με νεώτερους μουσικούς όπως τους Γιάννη Σπάθα, Χάρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Τρανταλίδη, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή κλπ. Αυτά είναι λίγα μόνο από τα εγχειρήματα του Βασίλη Λέκκα μέσα στα χρόνια.

Ο Μιχάλης Κουμπιός είναι ένας από τους σημαντικότερους «μαστόρους» της οργανικής μουσικής στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Με διεθνή αναγνώριση μάλιστα, αφού κομμάτια του, όπως η «Αστραδενή» έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές με ethnic μουσική που κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό από ξένες εταιρείες, όπως η περίφημη συλλογή «Buddha bar». Όλα αυτά βέβαια, έχοντας το άλλο του «πόδι» στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, με συνεργασίες με πολλούς διακεκριμένους στιχουργούς και ερμηνευτές. Ακούστε τώρα τον ψηφιακό δίσκο στη σελίδα της FM RECORDS αλλά και σε όλα τα ψηφιακά δισκοπωλεία και streaming services.

1. Θέλω όνειρα (Μουσική & Στίχοι: Μιχάλης Κουμπιός)
2. Άγρια ζωή (Μουσική: Μιχάλης Κουμπιός / Στίχοι: Νίκος Σταθόπουλος)
3. Το φίλτρο (Μουσική: Μιχάλης Κουμπιός / Στίχοι: Άλκης Αλκαίος)
4. Τα χάδια σου τα πύρινα (Μουσική & Στίχοι: Μιχάλης Κουμπιός)
5. Έχουνε φωνή τα δέντρα (Μουσική: Μιχάλης Κουμπιός / Στίχοι: Μιχάλης
Μπουρμπούλης)
6. Ένα τραγούδι μου αργό (Μουσική & Στίχοι: Μιχάλης Κουμπιός)
7. Φωτογραφία Πειραιά (Μουσική: Μιχάλης Κουμπιός / Στίχοι: Ηλίας
Κατσούλης)

http://fmrecords.net/michalis-koumbios-vasilis-lekkas-vasilis-lekkas-sings-michalis-koumbios/

 

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της