Πατάς και ακούς - you press and listen   

Πληροφορίες σταθμού [email protected] και Τηλέφωνο-Viber 6970224530

H Nατάσσα Μποφίλιου τραγουδάει για τα "Παιδιά από αστέρια"

By Published January 08, 2020

Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδάει

για το βιβλίο των παιδιών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας και του Προνηπιακού τμήματος ΚΕΑΤ, που έγραψαν με την καθοδήγηση της συγγραφέως Λιλής Γάτη. Και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου με τον Χρήστο Μπαλτά αφηγούνται το παραμύθι τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τα παιδιά από μικρή ηλικία ξεκινούν τα κάνουν όνειρα. «Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω…»
Ονειρεύονται το επάγγελμα που θέλουν να κάνουν, για όλα όσα θέλουν να πετύχουν αύριο στη ζωή τους και είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουν στον εαυτό τους.
Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα προγραμματίζουμε, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματάμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας γιατί…

«Τίποτα δεν συμβαίνει αν πρώτα δεν ονειρευτούμε» (C. Sandburg)

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, στεγάζονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) στην Καλλιθέα. Μαζί με το Προνηπιακό τμήμα του ΚΕΑΤ δημιούργησε με τη βοήθεια της συγγραφέως Λιλής Γάτη μια ιστορία με θέμα τα όνειρα και τους στόχους των παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας.

Με στόχο να παίξουν το παιχνίδι των ονείρων και των στόχων, και θέλοντας να απεγκλωβίσουν τη σκέψη των παιδιών από τη συνηθισμένη διαδικασία «κατασκευής» ιστοριών, αναζήτησαν εκφωνήσεις και χρησιμοποίησαν τεχνικές απελευθερωτικές για τη σκέψη και τη φαντασία, δημιουργώντας το παραμύθι «Παιδιά από αστέρια».


Το βιβλίο όμως αυτό, δεν είναι όλο προϊόν μυθοπλασίας. Χρησιμοποιώντας το εύρημα  της σμίκρυνσής της, η συγγραφέας κατέγραψε τις πραγματικές σκέψεις, ανάγκες, όνειρα και ιστορίες των παιδιών. Μερικές δε από τις ιστορίες, όπως του μικρού Ε. από τη Συρία, παρουσιάζονται αυτούσιες, χωρίς καμία παρέμβαση.
Ταυτόχρονα γεννήθηκε η ανάγκη για ένα ολοδικό τους τραγούδι. Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την ιστορία τους, που θα μπορούν όταν το τραγουδούν να λένε το δικό τους «παραμύθι». Κι αφού ήταν δύσκολο τα παιδιά να γράψουν στίχο και μουσική, ανέλαβε η Λιλή Γάτη να βάλει τις σκέψεις τους σε σειρά και ο Αναστάσιος Σορώτος να τις ντύσει με νότες. Και κάπου εκεί, η Νατάσσα Μποφίλιου αποδέχθηκε την πρόσκληση των παιδιών, χωρίς δεύτερη σκέψη… Όπως χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκαν την πρόσκληση των παιδιών ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και ο Χρήστος Μπαλτάς και αφηγήθηκαν το παραμύθι τους με τις ζεστές φωνές τους... Δεν θα μπορούσε, όμως, να λείπει το χρώμα. Κι έτσι η νηπιαγωγός τους Μάρω Μίσσιου έκανε τα όνειρα χρωματιστά… Και κάπως έτσι, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα…

Ένα βιβλίο για την αποδοχή στη διαφορετικότητα, τη σημασία να ονειρεύεσαι και να πιστεύεις στον εαυτό σου…

Στίχοι, ιδέα, συγγραφική επιμέλεια: Λιλή Γάτη
Εικονογράφηση: Μάρω Μίσσιου

CD-Audio book

Αφήγηση Παραμυθιού:
Γιάννης Μποσταντζόγλου
Χρήστος Μπαλτάς

Τραγούδι:
Ερμηνεία: Νατάσσα Μποφίλιου
Στίχοι: Λιλή Γάτη
Μουσική: Αναστάσιος Σορώτος

Τα «Παιδιά από αστέρια» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Εντύποις σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα θα διατεθούν στα σχολεία.

Backstage

Οι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για τα “παιδιά που είναι φτιαγμένα από αστέρια” σε μια μοναδική συνεργασία και το studio 133 γέμισε χαμόγελα. Φωτογραφίες: Yannis Paschalis Photography

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της