Πατάς και ακούς -  Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6970224530

Εδώ τα λέμε....

Μια διασκευή του «Bohemian Rhapsody» από την Πολυξένη Καράκογλου

By Published February 20, 2021

Bohemian Rhapsody από την Πολυξένη Καράκογλου στο πιάνο ο Αιμιλιανός Σταυρινός

Η Πολυξένη Καράκογλου, μετά από πολλές ώρες μελέτης ενός από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της ροκ μουσικής, μας παρουσιάζει τη δική της εκδοχή του τραγουδιού των μοναδικών Queen, Bohemian Rhapsody!

Αποτυπώνοντας μόνο με τη φωνή της, όλες τις φωνές που υπάρχουν στην πρωτότυπη εκτέλεση, (από την πιο μπάσα μέχρι την πιο πρίμα) η Πολυξένη σε συνεργασία με τον πιανίστα Αιμιλιανό Σταυρινό μας μεταφέρει σε έναν δικό της κόσμο που ξεκινά από την μουσική της εφηβεία και φτάνει μέχρι τη σημερινή της μουσική ενηλικίωση, κάτι που μας οπτικοποιείμε ατμοσφαιρικό τρόπο στο videoclip ο Γιάννης Μαργετουσάκης.

Η ίδια η Πολυξένη μας μεταφέρει τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της γράφοντας τα εξής:
«Όταν άκουσα για πρώτη φορά το Bohemian Rhapsody ήξερα πως μια μέρα θα το πω, με το δικό μου πάθος για τη ζωή. Στόχος αυτής της επανεκτέλεσης ήταν σε πρώτο επίπεδο να αναμετρηθώ με την αντικειμενική τεχνική δυσκολία του τραγουδιού, αλλά τελικά αυτό αποδείχτηκε το λιγότερο.
Οταν μπήκαν τα ερωτήματα που πάντα θέλω να θέτω στον εαυτό μου όπως τα “Τι σημαίνει αυτό το τραγούδι για σένα, γιατί σε γοητεύει,τι νιώθεις για το στίχο, τι εικόνες σου δημιουργεί”, εμφανίστηκε μια πελώρια χρωματιστή βεντάλια σκέψεων και συναισθημάτων.Οπότε, όταν πλέον καταστάλαξαν όλα, κατέληξα στη μορφή και στο ύφος.Προσωπικά βίωσα μια κάθαρση και απέκτησα λίγο από το θάρρος ή “θράσος” που τόσο ήθελα. Όλο αυτό έγινε με πάρα πολλή όρεξη, πολύ διάβασμα,προσπάθεια και επιμονή!»

Οι ηχογραφήσεις, η μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκαν στο Studio Praxis από τον Κώστα Παρίσση ενώ ο σχεδιασμός ήχου έγινε από τον Κώστα Χαϊκάλη

Τη σκηνοθεσία και το μοντάζ του video clip υπογράφει ο Γιάννης Μαργετουσάκης, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Θάνος Λυμπερόπουλος (KissTheFrog). To make up και το hair styling επιμελήθηκε η Νατάσσα Μάλλη ενώ το styling η Selal mawearby Ιουλία Σελαλμαζίδη. Το video clip γυρίστηκε στον πολυχώρο εκδηλώσεων StringTheory

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της