Print this page

Δανάη Παπαδοπούλου & Άγης Παπαπαναγιώτου – Αγάπης ιστορία

By Published June 08, 2022

Η Δανάη Παπαδοπούλου είναι μια νέα τραγουδοποιός που παρουσιάζει σε μορφή singles ένα κύκλο δικών της τραγουδιών.

Το "Αγάπης Ιστορία" είναι η νέα κυκλοφορία της.

Είναι ένα ερωτικό μπολερό, σε μουσική δική της και στίχους της Ανθούλας Αθανασιάδου,. Είναι ένα ντουέτο, μια συνομιλία των αγαπημένων.
Το ερμηνεύουν η Δανάη Παπαδοπούλου με τον φέρελπι Άγη Παπαπαναγιώτου, Το τραγούδι ηχογραφήθηκε με ταυτόχρονη εγγραφή όλων των μουσικών. Στην ενορχήστρωση του κομματιού συνέβαλλαν όλοι οι μουσικοί με την ερμηνεία τους: ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Νίκος Κόχιλας στο βιολί, ο Κώστας Γεράκης στην κιθάρα και ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο.


Το βίντεο του τραγουδιού επιμελήθηκε ο Πάνος Ηλιόπουλος.
Η «Αγάπης Ιστορία» είναι το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφορεί η Δανάη .Το πρώτο ήταν το «Άνθρωπος ανάποδος» σε μουσική και ερμηνεία δική της και στίχους της Ανθούλας Αθανασιάδου.
Η Δανάη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι μουσικός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.
Προέρχεται από καλλιτεχνικούς γονείς. Πατέρας της είναι ο «Οπισθοδρομικός» συνθέτης και τραγουδιστής Θοδωρής Παπαδόπουλος και μητέρα της η συγγραφέας στιχουργός Ανθούλα Αθανασιάδου.
Είναι απόφοιτος του Π.Μ.Γ.Λ.Π. και του τμήματος μουσικών σπουδών του Καποδιστριακού. Παίζει νέι και πιάνο και τραγουδάει επαγγελματικά από το 2004. Έχει ασχοληθεί με τη μουσική στην κοινότητα (community music) και τη μουσικοθεραπεία.

Έχει σπουδάσει φωνητική με τη Μίρκα Γεμεντζάκη και έχει ασχοληθεί με το τραγούδι στα πλαίσια της αστικής λαϊκής μουσικής και της δημοτικής παράδοσης. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς και ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού (Μπάμπης Τσέρτος, Βασίλης Σκούτας, Ασπασία Στρατηγού, Θοδωρής Μέρμηγκας, Ντένια Κουρούση, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Ζαχαρίας Καρούνης, Νίκος Τατασόπουλος, Χρήστος Κωνσταντίνου, Λιζέτα Καλημέρη, κ.α.).

Έχει εργαστεί εκτενώς ως εκφωνήτρια στο χώρο της διαφήμισης, από την ηλικία των 5 ετών μέχρι σήμερα και επίσης διδάσκει θεωρητικά της μουσικής, τραγούδι και χορωδία. Για τρία χρόνια εργάστηκε στη διαπολιτισμική χορωδία polyphonica μαζί με δύο συναδέλφους, στη διδασκαλία και τη διεύθυνση της χορωδίας.
Γράφει μουσική και στίχο από πολύ μικρή ηλικία κι έχει ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά είδη σύνθεσης και ενορχήστρωσης. Έχει κατασταλάξει σε ένα ύφος που ενσωματώνει ετερόκλητα στοιχεία: μουσικές παραδόσεις ( Ελλάδας, Ανατολής, Μεσογείου και Βαλκανίων) με την δυτική μουσική (στα πρότυπα της κινηματογραφικής και σκηνικής μουσικής).
Κυκλοφορία: Μικρός Ήρως p&c 2022

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.