Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

«Αινίγματα»: Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Καζαντζής, Κώστας Φασουλάς

By Published November 13, 2022

Κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των τριών ξεχωριστών καλλιτεχνών

«Αινίγματα» είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Παντελή Θαλασσινού, που υπογράφουν ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής και ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς.

Στο τραγούδι «Τα ξένα» συμμετέχει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Τρεις σημαντικοί συντελεστές του νεότερου ελληνικού τραγουδιού, συναντώνται για πρώτη φορά δισκογραφικά, με τα δικά τους «Αινίγματα», τραγούδια που συνομιλούν με το μυστήριο και το αβέβαιο του έρωτα, την ανεξήγητη δύναμη της στιγμής μέσα στο χρόνο και τη γοητεία του παράδοξου, όπου αυτό συνεχίζει να μας συναρπάζει.
Οι πιο κατάλληλοι να μιλήσουν για τα «Αινίγματα» είναι οι δημιουργοί που τους έδωσαν υπόσταση και ο ερμηνευτής που τους χάρισε πνοή.

Γιώργος Καζαντζής:
«Τα «Αινίγματα» είναι ένας δίσκος που είναι ριζωμένος βαθιά και στους τρεις μας.
Ουσιαστικά είναι μία δουλειά που η δημιουργία της προκλήθηκε από τον Κώστα Φασουλά. Τα επτά πρώτα κομμάτια που μου έστειλε, με βρήκαν σε περίοδο εκτός οίστρου. Τότε έκανε κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί.
Σκανάρισε όλο μου το έργο και βρήκε συνάφεια μεταξύ δύο στίχων του με δύο οργανικά μου. Αυτό με συγκίνησε και με πυροδότησε να γράψω όλα τα κομμάτια. Στην πορεία όταν άρχισε να μαζεύεται το υλικό αποφασίσαμε ακολουθώντας μία βαθύτερη κοινή έμπνευση να τα προτείνουμε στον Παντελή. Έτσι η επιλογή του αποτελεί το κομμάτι της έμπνευσης που έλειπε και από τους δυο μας για να ολοκληρωθεί το έργο. Ο Παντελής ενθουσιάστηκε και να το αποτέλεσμα!»

Κώστας Φασουλάς:
«Με το αβέβαιο και το αναπάντητο σε σταθερό χρόνο, είπαμε τα τραγούδια μας Αινίγματα, ανοίγοντας το πλάνο του μυστηρίου που συνοδεύει την αγωνία μας για το τραγούδι και την ίδια τη ζωή. Γιώργο και Παντελή σας ευχαριστώ για τη συμπόρευση. Το μόνο απαντημένο, τελικά είναι, ότι η συνύπαρξη με ανθρώπους που εκτιμάς κάνει το ταξίδι, το όποιο ταξίδι, ξεχωριστό.»

Παντελής Θαλασσινός:
«Δε θα πω «είναι τιμή μου που συμμετέχω» γιατί είμαστε παρέα. Ο Κωστας κι ο Γιωργος μου έδωσαν ν ακούσω κάτι καινούργιο και βρήκα μέσα και τον εαυτό μου. Άκουσα τα τραγούδια κ συγκινήθηκα. Η συγκίνηση είναι μια κάποια ανταμοιβή στην ειλικρίνεια. Σε ξυπνάει απ την καταστολή.
Νομίζω, ότι το ίδιο θα συμβεί όταν ένας ανυποψίαστος ακροατής τα αφουγκραστεί και δεν τα ακούσει απλά σαν χαλί και μουσική υπόκρουση.
Δεν είναι πασατέμπος. Είναι μια αληθινή δουλειά μπούσουλας για τη ρότα μας. Μας πάει παρακάτω. Εκεί που ενώ δυσκολεύεσαι στο ταξίδι, μεθάς απ την ομορφιά του προορισμού. Είναι δύο δημιουργοί που πάντα «ζήλευα» και με ενέπνεαν. Θεωρώ αυτή τη δουλειά συνέχεια της δισκογραφίας μου, και θα ζήλευα πιο πολύ αν τα τραγούδια τα έλεγε άλλος.»

Ο δίσκος «Αινίγματα» κυκλοφορεί σε cd και ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Την κυκλοφορία του album συνοδεύει ένα όμορφο music video που οπτικοποιεί το τραγούδι «Λευκό χαρτί» σε παραγωγή, γενική επιμέλεια και μοντάζ του Γιώργου Καζαντζή.

 

 

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της