Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Duo Aura// Αγάπη Τριανταφυλλίδη και Nil Kocamangil Classic withou tfrontiers

By Published May 28, 2018

Duo Aura

Αγάπη Τριανταφυλλίδη και Nil Kocamangil
Classic without frontiers
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, Αυλή
Κυριακή 17 & Δευτέρα 18 Ιουνίου, 21:30

Δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ, η Ελληνίδα πιανίστρια Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η Tουρκάλα βιολοντσελίστρια Nil Kocamangil, οι οποίες αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά δίδυμα της Ευρώπης, το DUO AURA, θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2018, στην Αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ). Την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου θα παρουσιάσουν μία συναυλία συμβολικής σημασίας, προβάλλοντας την ελληνοτουρκική πολιτιστική συνεργασία.

Θα ερμηνεύσουν κλασικά έργα των Schumann, Rachmaninoff, Grieg, αλλά και κομμάτια για πιάνο - τσέλο που τους παραχώρησαν ειδικά γι' αυτές τις παραστάσεις ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Νίκος Ξυδάκης και ο Τούρκος συνθέτης Hasan Uçarsu, με τους οποίους σύντομα θα συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, και σε πρωτότυπες εκτελέσεις νέων έργων τους.

Οι δύο νεαρές ερμηνεύτριες, με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους η καθεμία, ενωμένες από την Αύρα των προσόντων τους, τη σπουδαία ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση, το ήθος και τις πεποιθήσεις τους, έχουν κερδίσει το ευρωπαϊκό κοινό και έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ερμηνεύοντας κλασικά έργα αξιώσεων. Το 2016 εμφανίστηκαν σε μια μοναδική συναυλία στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης και τον Αύγουστο του 2017 στο διεθνές φεστιβάλ του Bodrum, παράλληλα με τις εμφανίσεις τους σε γερμανικά και ολλανδικά φεστιβάλ.

Μια συνεργασία που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και μπορεί να ενώσει τους λαούς σε ένα κοινό ταξίδι.

Λίγα λόγια για το DUO AURA

Nil Kocamangil
Κορυφαία τσελίστρια της γενιάς της. Έπεισε το κοινό και τον Τύπο με το ισχυρό, έντονο και βιρτουόζικο παίξιμό της, με το οποίο νίκησε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ως σολίστ και απέσπασε αξιόλογες κριτικές. Μέλος της Συμφωνικής ορχήστρας του Ντίσελντορφ, συμπράττει συχνά με σημαντικές ορχήστρες της Τουρκίας και της Ευρώπης, καθώς και σύνολα μουσικής δωματίου και παράλληλα ολοκληρώνει τις διδακτορικές της σπουδές στην ανώτατη μουσική Ακαδημία της Λειψίας, με τον Καθ. P. Bruns.

Αγάπη Τριανταφυλλίδη

Διακεκριμένη Ελληνίδα δεξιοτέχνις πιανίστρια, με λαμπρή διεθνή διαδρομή. Η εμφάνισή της στο Κρεμλίνο μόλις δεκατριών ετών, ως μοναδικής Ελληνίδας υποτρόφου του Ιδρύματος Vladimir Spivakov της Μόσχας, αποτύπωσε ανεξίτηλα δείγματα της αστραφτερής τεχνικής και σπουδαίας αισθητικής των ερμηνειών της. Από τις σημαντικότερες νίκες της, το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Hummel της Σλοβακίας, καθιέρωσε τη φήμη της σε μια μοναδική εκτέλεση του 3ου κοντσέρτου Μπετόβεν με τη Φιλαρμονική ορχήστρα της Σλοβακίας. Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη έχει τιμηθεί με τις υποτροφίες Ι.Κ.Υ. και Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώνει τις διδακτορικές της σπουδές στο πλευρό του Καθ. P. Gililov και του Καθ. J. Leuschner. Από το 2018 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου Πρωτοπορία της Αθήνας.
Σχετικά links:

www.agapiano.com
www.nilkocamangil.com

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€ | Φοιτητικό/65+, Ανέργων, ΑΜΕΑ 5€

Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Αμερικής 13 - Αθήνα.
Τις ημέρες των συναυλιών και των παραστάσεων, τα εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων, στην αυλή του ΜΙΕΤ (Θουκυδίδου 13 - Πλάκα).

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της