Τώρα στον αέρα
Loading...

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Rate this item
(1 Vote)

Στην «Πόλη των Φαντασμάτων» μάς ταξιδεύει το φετινό Sykies Fest

By Published June 20, 2018

Στην «Πόλη των Φαντασμάτων» μάς ταξιδεύει το φετινό SykiesFest

♦ Από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου το τριήμερο πολιτιστικοϊστορικό Φεστιβάλ του δήμου Νεάπολης-Συκεών ♦ Ξεχωριστή συναυλία με τη Γλυκερία

Να πορευτούμε όλοι μαζί στα μονοπάτια της μνήμης, μέσα από ένα μοναδικό πολιτιστικό τριήμερο, και να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο μέσα από τη μουσική, το χορό και τη δραματοποίηση γεγονότων, από όπου θα αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία, μας καλεί και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μέσω του ξεχωριστού του Φεστιβάλ SykiesFest που διοργανώνει η Κοινωφελής του Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ).

Μία πρωτότυπη διοργάνωση, που ξεκίνησε πέρσι και έδωσε ξεχωριστό αέρα στον τόπο και τα πολιτιστικά δρώμενά του, βάζοντας την πετυχημένη σφραγίδα του και δείχνοντας το δρόμο για την καθιέρωση ενός μεγάλου πολιτιστικοιστορικού θεσμού στο δήμο. 

Πρόκειται για έναν τριήμερο κύκλο πλούσιων εκδηλώσεων που προβάλλει πτυχές του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 23, 24 και 25 Ιουνίου 2018 αντίστοιχα, αναδεικνύοντας την ιστορική διάσταση μιας εποχής και κάποιων συγκεκριμένων γεγονότων μέσα από τη δραματοποίησή τους. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην Πολιτιστική Γειτονιά της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, που αναπτύσσεται κατά μήκος των Βυζαντινών Τειχών και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».

«Στο δήμο μας δεν ξεχνούμε ποτέ το παρελθόν, όχι μόνο για να τιμήσουμε τις γενιές των προγόνων μας αλλά γιατί είναι αυτό που διδάσκει μέσα από τη διατήρηση της μνήμης. Είναι η ιστορική μνήμη που δείχνει το δρόμο στις νεώτερες γενιές», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σημειώνοντας ότι «ερχόμενοι αντιμέτωποι μ’ αυτές τις εικόνες του παρελθόντος (…), ίσως βρούμε και απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε ως κοινωνία» και καλώντας το κοινό να ζήσει «αυτή την ξεχωριστή εμπειρία».

Δραματοποιημένη ξενάγηση και μουσικοχορευτική παράσταση
Η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η περσινή πρώτη διοργάνωση του SykiesFest οδηγεί και τη φετινή του διαδρομή, όντας αφιερωμένο στην «Πόλη των φαντασμάτων» και ιστορικά τοποθετημένο την περίοδο 1890-1945, την κρίσιμη εκείνη περίοδο που στην πόλη μας συνυπήρχαν, συμβίωναν αρμονικά και αναπτύσσονταν άνθρωποι και κοινότητες διαφορετικών εθνοτήτων, φυλών και θρησκευμάτων.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου, σε μία μυσταγωγική ατμόσφαιρα, σε χώρους της Πολιτιστικής Γειτονιάς, το κοινό θα μετέχει ενεργά σε μια δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση στην παραπάνω χρονολογική περίοδο, που πραγματεύεται τη ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης με στόχο να μεταφέρει τους επισκέπτες στην πολυπολιτισμική πόλη. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν σε ομάδες των 40 ατόμων και θα παρακολουθήσουν σκηνές μουσουλμανικής, εβραϊκής και χριστιανικής ζωής (μουεζίνης, δερβίσηδες, ύμνοι), καθημερινότητας (χαμάμ, παζάρι, μαχαλάς), αλλά και αναβίωσης ιστορικών γεγονότων (Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης, πυρκαγιά Θεσσαλονίκης 1917, Ολοκαύτωμα).

Τη σκυτάλη θα πάρει την Κυριακή 24 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, η παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Τ’ αηδόνια της Ανατολής» από το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης- Συκεών. Μία παράσταση για τον ξεριζωμό και τις αλησμόνητες πατρίδες, οι πρόσφυγες των οποίων, με το τραγούδι και το χορό, όπως τ’ αηδόνια, κρατούν αναλλοίωτο και άφθαρτο το κελάιδισμά τους σ’ όποιον τόπο κι αν βρεθούν.

Συναυλία της Γλυκερίας
Η αυλαία του SykiesFest θα κλείσει την Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, με την κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια Γλυκερία, να μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι ξεχωριστής διασκέδασης, με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά, σμυρνέικα, καθώς και με τις μεγάλες επιτυχίες της σπουδαίας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Μαζί της ο ταλαντούχος νεαρός καλλιτέχνης Βασίλης Προδρόμου.

Το δεύτερο Sykies Fest θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Κ.Θ.Β.Ε., του Art Mates Τheater Group, της Νεανικής Σκηνής δήμου Νεάπολης-Συκεών, του 4ου Συστήματος Προσκόπων, της Θεατρικής ομάδας και Χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών ΕΣΤΙΑ, Κλιμακίου της Φιλαρμονικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τη βοήθεια του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης, Theodora Hair Artist, Make it up by Kika, Calderon, "Μπαχάρι είν' η ζωή μας" Βασίλης Σιδηρόπουλος, Make up artist Λίλα Ανυφαντή, Kομμώσεις Mr & Mrs Smith.

■ Για τη δραματοποιημένη ξενάγηση είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλ.: 2313.313 125, από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
■ Για τη συναυλία της Γλυκερίας ισχύει γενική είσοδος 5 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Ι.Σαράφη 1, Συκιές, Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων) και καφέ «ΣΑΡΩΘΡΟΝ» στα Λαδάδικα (Κατούνη 17).

SykiesFest Πρόγραμμα

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της