Πατάς και ακούς -  Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6970224530

Rate this item
(1 Vote)

Πρόσκληση συμμετοχής χορευτικών ομάδων στο 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Τρένο στο Ρουφ

By Published June 21, 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

χορευτικών ομάδων στο 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»

Ύστερα από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» πραγματοποιείται φέτος αναβαθμισμένο στην Αμαξοστοιχία – Θεάτρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 16 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.
Καλούνται χορευτές, χορογράφοι και χορευτικές ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ χορού να καταθέσουν τις προτάσεις τους και ναδηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους,λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» διοργάνωσε για πρώτη φορά η δημιουργός της Αμαξοστοιχίας –Θεάτρου Τατιάνα Λύγαρη, το 2016, ως συνέχεια του ήδη επιτυχημένου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», μετά από την εντυπωσιακή αντιπροσώπευση και τα δημιουργικά αποτελέσματα που παρουσίασε ο σύγχρονος χορός στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.
Πυρήνας του Φεστιβάλ παραμένει το NewWagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά χορευτικές performances θα φιλοξενηθούν και στα υπόλοιπα βαγόνια, στο νέο υπαίθριο stageτης Αποβάθρας, στο Cargo-Wagonκαι σε κάθε απρόβλεπτο χώρο της Αμαξοστοιχίας.

Οι χορευτές καλούνται να συν-λειτουργήσουν με τους αντισυμβατικούς σκηνικούς χώρους του Τρένου στο Ρουφ, να τους εντάξουν στα projects τους, να συνομιλήσουν μαζί τους, να δια-δράσουν με τους θεατές χρησιμοποιώντας κάθε μορφή τέχνης και να παρουσιάσουν τις χορευτικές performancesτους,διάρκειας από 10’ έως 30 λεπτά, καθημερινά για ένα 15ήμερο.Το μη κλασικό σκηνικό περιβάλλον, η εγγύτητα του χορευτή με τον θεατή-συνεπιβάτη, η οικειότητα της ιδιωτικής ατμόσφαιρας ερεθίζουν την φαντασία και προκαλούν μία έκρηξη δημιουργικότητας προσφέροντας μια ανεπανάληπτη παραστασιακή εμπειρία τόσο για τους θεατές όσο και για τους καλλιτέχνες.Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ αποτελεί αφετηρία γνωριμίας των καλλιτεχνών με το Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

Πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσουν θεματικές και έννοιες που εμπεριέχονται σ’ ένα «ταξίδι» κυριολεκτικά και μεταφορικά όπως η αναχώρηση, η άφιξη, η φυγή, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός, ο αποχαιρετισμός αλλά και πιο προσωπικές και εσωτερικές «διαδρομές».
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν σε σχέση με την πρωτοτυπία στην παρουσίαση του θέματος, της διάδρασης, της ευφάνταστης χρήσης του χώρου και του ικανού αριθμού ερμηνευτώντης κάθε ομάδας.

Όλες οι performances θα παρουσιάζονται σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, καθημερινά από τις 20:00 για ένα συνεχές 15ήμερο.
Οι ενδιαφερόμενοι χορευτές, χορογράφοι και ομάδες χορού μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις), βιογραφικά ερμηνευτών και συντελεστών συνοδευόμενα από φωτογραφίες καθώς καιτηλέφωνα επικοινωνίας στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. έως τις 25 Ιουνίου 2018.

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου 2018.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
τηλ. 210 9237076
fax 210 9240108
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatrehttps://twitter.com/ToTrenoStoRouf

 

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της