Πατάς και ακούς - you press and listen

   

Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο Viber 6970224530

Rate this item
(1 Vote)

«Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης… Ο ρεμπέτης και ο σερ» στο φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών | Πέμπτη 5 Ιουλίου

By Published July 03, 2018

«Βαμβακάρης - Μπιθικώτσης … ο ρεμπέτης και ο σερ»

Μουσικοθεατρικη παράσταση Στέλιου Βαμβακάρη και Άννας Μπιθικώτση
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Την ιστορική πορεία & συνεργασία του ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ με τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ζωντανεύουν επί σκηνής καταξιωμένοι ερμηνευτές, μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτικά σύνολα συστήνοντας μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση.
Ο Στέλιος Βαμβακάρης και η Άννα Μπιθικώτση, δυο «Ρομαντικοί παραβάτες» με αυστηρά δικό τους προσωπικό στυλ, με αγάπη και χρέος μεταλαμπαδεύουν την ιστορική πορεία που ένωσε τους μύθους γονείς τους. Οπτικοποιημένες περιπλανήσεις, δραματοποιημένες αφηγήσεις, τραγούδια αθάνατα του Ρεμπέτη Μάρκου, του σερ Μπιθι, του μοναδικού μεγάλου εν ζωή «ρεμπέτη του ντουνιά» Στέλιου Βαμβακάρη και ξεχωριστών καλεσμένων – έκπληξη, συνδέουν νοσταλγικά, εποχές, ήχους και συναισθήματα.

Η επίσημη φέτος ένταξη της μουσικής παράδοσης του Ρεμπέτικου στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Αϋλη Πολιτιστική κληρονομιά της Ανθρωπότητας, επισφραγίσει το δυναμικό χαρακτήρα του ρεμπέτικου και την εξέλιξή του, αναδεικνύοντας το ισχυρό σημείο αναφοράς για την συλλογική μνήμη και την ταυτότητα των Ελλήνων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σενάριο - Αφήγηση - Σκηνοθεσία: Άννα Μπιθικώτση, συγγραφέας
Τραγουδούν: Στέλιος Βαμβακάρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος,Λεωνίδας Μπαλάφας,Σοφία Παπάζογλου,Παντελής Θεοχαρίδης,Ευτυχία Μητρίτσα, Εβελίνα Αγγέλου, Σωτήρης Δογάνης, Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Δραματοποιημένη Αφήγηση: Ελεάννα Φινοκαλιώτη, ηθοποιός
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Καραγιάννης πιάνο - μαέστρος, Μιχάλης Δήμας μπουζούκι, Λευτέρης Κονσολάκης μπουζούκι, Θεόδωρος Κουέλης κοντραμπάσο, Σπύρος Κονσολάκης κιθάρα, Μάνος Καλπάκης μπουζούκι - μπαγλαμάς, Αλέξανδρος Καμπουράκης ακορντεόν, Γιάννης Νικολετόπουλος κρουστά.

 

Η Άννα Μπιθικώτση και ο Στέλιος Βαμβακάρης με τη μουσικοθεατρική τους παράσταση «ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ Ο ΡΕΜΠΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΡ», στηρίζουν τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ και το Κέντρο ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Μέσα από τα τραγούδια και την ιστορία των μύθων γονιών τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την διάχυση της πληροφόρησης και της ενημέρωσης σχετικά με τον Θεσμό του Σκύλου Οδηγού.

Μία Υπηρεσία για τα άτομα με οπτική αναπηρία η οποία τους εξασφαλίζει Αυτόνομη ζωή και Ανεξαρτησία.
Η Ομάδα ενός Χειριστού Σκύλου Οδηγού, Άτομο με Οπτική Αναπηρία και ο Σκύλος Οδηγός του αξίζουν τον ΣΕΒΑΣΜΟ όλων των συνανθρώπων προκειμένου να έχουν μία Ισότιμη Καθημερινότητα χωρίς Άγχος και ταλαιπωρίες.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας Μπιθικώτση μέσα από το σενάριο που υπογράφει, «ταξιδεύουν» τον θεατή σε ένα της όνειρο μια νύχτα μαγική, όπου βλέπει μια γέφυρα να ενώνει το παράδεισο με τη γη, μεταφέροντας σ’ ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα τον Μάρκο, τον πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού και τον ακριβό της πατέρα Γρηγόρη, τον Σερ του ελληνικού τραγουδιού, που πήραν άδεια από τις Πύλες του Παράδεισου για να ξαναζήσουν τη ζωή τους όλη μόνο για δυόμιση ώρες στις γειτονιές της γης. Για να πάνε στα «Μικρά κι ανήλιαγα στενά της φτωχογειτονιάς τους» για να συναντήσουν εκεί «τη Φραγκοσυριανή» , τον «Ήλιο της Δικαιοσύνης». Για να τραγουδήσουν μαζί με τους «Ρεμπέτες του ντουνιά», «Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός»…

Τα τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη και Γρηγόρη Μπιθικώτση που τους τοποθέτησαν στο Πάνθεον των Αθανάτων, αποδίδονται από τον Στέλιο Βαμβακάρη, καταξιωμένους ερμηνευτές, εξαίρετους μουσικούς, χορωδίες, χορευτικά σύνολα και ηθοποιούς.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Άρης Αναγνωστόπουλος - Βίκυ Παρασκευοπούλου
Σχεδιασμός ήχου: Παντελής Γιατζιτζόγλου
Επιμέλεια ηχητικής εγκατάστασης: Τίμος Βροντάκης - Tim Sound
Επιμέλεια προβολής video σπάνιου οπτικού υλικού από το αρχείο του Στέλιου Βαμβακάρη και της Άννας Μπιθικώτση: Μανώλης Τσότρος
Artwork: Λευτέρης Γεωργάκης, Γιάννης Κανελλόπουλος
Παραγωγή: Notebook - Άρης Αναγνωστόπουλος, www.notebookgroup.gr

Τα πορτρέτα των Μάρκου Βαμβακάρη & Γρηγόρη Μπιθικώτση φιλοτέχνησε ο Κώστας Σπυριούνης

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΌΡΗ

«Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είναι ο μόνος που μπορεί να τραγουδήσει αληθινό ρεμπέτικο. Ο μόνος δηλαδή που τραγούδησε τα τραγούδια μου μάγκικα, όπως τα έγραψα».
14 Ιανουαρίου1963

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΡΚΟ

«Ο Μάρκος Βαμβακάρης είναι το δέντρο της λαϊκής μας μουσικής και όλοι οι άλλοι τα κλωνάρια, είναι ο μόνος από τους λαϊκούς συνθέτες που θα μείνει στους αιώνες».8 Φεβρουαρίου 1972.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ
Είναι επαγγελματίας μουσικός από την ηλικία των δώδεκα ετών, όταν και ξεκίνησε στο πλευρό του πατέρα του, Μάρκου, και συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς του ρεμπέτικου, όπως ο Παπαϊωάννου, ο Τσιτσάνης, ο Παγιουμτζής και ο Περπινιάδης, καθώς και με εκπροσώπους της λαϊκής και έντεχνης μουσικής σκηνής, όπως ο Γ. Ζαμπέτας, η Κ. Γκρέυ, η Β. Μοσχολιού, Σ. Μπέλλου, ο Ν. Ξυλούρης, ο Γ. Νταλάρας.Είναι από τους πρωτοπόρους μουσικούς που ασχολήθηκαν με τις κοινές ρίζες των Αμερικάνικων blues και του μπουζουκιού. Έγραψε και συνεχίζει να γράφει τραγούδια με αυστηρά προσωπικό στυλ που μοιάζει με ένα ιδιαίτερο κράμα πειραιώτικου ρεμπέτικου και blues. Η καλλιτεχνική αξία του ιδιαίτερου ύφους της μουσικής του έχει αναγνωριστεί και από τη διεθνή blues κοινότητα. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου όπου παρουσιάζει τα τραγούδια του αλλά και τραγούδια του πατέρα του Μάρκου. Έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο, αλλά και για θεατρικά έργα.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Γεννήθηκε στο Περιστέρι.
Είναι συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος, παραγωγός μουσικών παραστάσεων , ιδρυτής και δημιουργός της Λαϊκής Ορχήστρας Μπιθικώτση.
Μεγάλωσε αντί για παραμύθια με τα τραγούδια του πατέρα της Γρηγόρη Μπιθικώτση.
Ως στιχουργός συνεργάστηκε με καταξιωμένους συνθέτες και ερμηνευτές.
Ως συγγραφέας έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Best seller έγιναν 4 βιβλία της τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 3 γλώσσες.
Δημιούργησε τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ».
Με μεγάλη επιτυχία 700 και πλέον μουσικές παραστάσεις της με κορυφαίους ερμηνευτές έχουν λάβει χώρα με μεγάλη επιτυχία από το 2001 έως σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Συμμετέχει με Ελληνικές Χορωδίες σε παγκόσμια χορωδιακά Φεστιβάλ συνδέοντας τα τραγούδια τους με τα λογοτεχνικά της κείμενα τα οποία η ίδια αφηγείται.
Αρθρογραφεί στις εφημερίδες: HELLENIC NEWS OF AMERIKA και στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ «PRESS.GR»
Έχει τιμηθεί για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα από Δήμους, Χορωδίες, Λιμενικές αρχές, Ιδρύματα, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Νέας Υόρκης, «HELLAS FM

Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Ώρα προσέλευσης: 20:30, Ωρα εναρξης: 21:30
Προπώληση: 12€
Ταμείο: 15€
Φοιτητικό, μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων: 10€
Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό
Τηλ κρατήσεων: 2310.510081, 6949950530
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Λαδάδικα, Κατούνη 17 - 2310.538282)
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (Δευτέρα – Παρασκευη 10:00-14:00
Σε όλα τα καταστήματα Media Markt, seven spots, Ευριπίδης και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr
• Ηλεκτρονικά στο viva.gr
e-ticket https://bit.ly/2Mvt0wo
• Τηλεφωνικά στο 11876

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της