Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Παρουσίαση Βιβλίου | Χρήστος Αχ. Οικονόμου | εκδόσεις Θερμαϊκός | 1 Οκτωβρίου

By Published September 28, 2018

IANOS | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΧ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΚΟΣΜΟΣ.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 18:00 οι εκδόσεις Θερμαϊκός παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Χρήστου Αχ. Οικονόμου «Άνθρωπος – Κοινωνία – Κόσμος. Παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το νέο βιβλίο του Χρήστου Αχ. Οικονόμου, με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΚΟΣΜΟΣ: Παρελθόν, παρόν και μέλλον». Με το βιβλίο αυτό, ο Χρήστος Αχ. Οικονόμου επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα πιο θεμελιώδη ερωτήματα που απασχολούσαν και απασχολούν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σχετικά με τη δημιουργία του σύμπαντος και την προέλευση της ζωής στον πλανήτη Γη. Κύριο μέλημά του, χρησιμοποιώντας λόγο ευθύ και κοφτερό, είναι να παρουσιάσει συνοπτικά στο αναγνωστικό του κοινό ζητήματα ανθρωπολογικής, κοινωνιολογικής, φιλοσοφικής, καλλιτεχνικής –ακόμα και πολιτικής– φύσης και να το βοηθήσει, πάντα μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής τεκμηρίωσης, να απαλλαγεί από δογματικές αντιλήψεις, από χωρίς λογική εξήγηση καθιερωμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές, ώστε να γνωρίσει καλύτερα τον «άνθρωπο», την κοινωνία, την Ιστορία και τον κόσμο.

Επιμέλεια Νάντια Φαμέλου

Μέρος από την Εισαγωγή του βιβλίου
Ο δημιουργός του παρόντος πιστεύει πως αν τούτο το εγχείρημά του έχει κάποια αξία, αυτή οφείλεται, όχι φυσικά στο ότι ο ίδιος διαθέτει κάποιες μοναδικές διανοητικές, γνωστικές και εκφραστικές ικανότητες –που δεν τις διαθέτει–, αλλά κυρίως στο ότι στηρίζεται αποκλειστικά στα εξής: στις απεριόριστες δυνατότητες της κοινής αλλά ανεπηρέαστης και αρκετά ελεύθερης από οποιαδήποτε προκατάληψη λογικής· στη χωρίς κανένα δισταγμό προβολή οποιασδήποτε άποψης την οποία θεωρεί σωστή, έστω κι αν αντιλαμβάνεται ότι σε πολλούς δεν είναι αρεστή· στην επίμονη προσπάθεια εξαγωγής –στο μέτρο του δυνατού– αντικειμενικών συμπερασμάτων και σωστών διδαγμάτων που προσφέρει η προσεκτική μελέτη και κυρίως η νηφάλια θεώρηση της ιστορίας της ανθρωπότητας· τέλος, στην αξιοποίηση των τεράστιων επιτευγμάτων της επιστήμης, έχοντας ήδη πίσω του μια μακρόχρονη διαδικασία πολύπλευρης ενημέρωσης, προβληματισμού και προσπάθειας κατανόησης του εαυτού του, της ανθρώπινης φύσης, της κοινωνίας και του κόσμου γενικότερα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Χρήστος Αχ. Οικονόμου γεννήθηκε το 1946 στο μικρό Ξυλοχώρι Τρικάλων. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχοντας ασκήσει ως ειδικός γενικός γιατρός το λειτούργημά του για σαράντα χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία στο ΕΣΥ, πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε. Το 2004, κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Γρηγόρη» το βιβλίο του ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ – Νέα κριτική και ερμηνευτική προσέγγιση του έργου του, μοναδικό στο είδος του.

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/christos-oikonomou-anthrwpos-koinwnia-kosmos-ekd.html

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της