Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Αγγελική Τουμπανάκη & Ηλίας Δουμάνης Drums & Voice Jazztronica Duet | Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι 2018 | 5 Οκτωβρίου

By Published September 30, 2018

Αγγελική Τουμπανάκη & Ηλίας Δουμάνης

“Drums & Voice Jazztronica Duet"
(Nu Jazz*- ηλεκτρονική, αυτοσχεδιαστική μουσική)
Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι 2018
El Convento del Arte
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο drummer Ηλίας Δουμάνης παρουσιάζουν το project “Drums & Voice Jazztronica Duet" στο El Convento del Arte, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι 2018.

H Αγγελική Τουμπανάκη και ο Ηλίας Δουμάνης δημιούργησαν το Φεβρουάριο του 2014, τους «Drums & Voice Jazztronica Duet», ένα πρότυπο Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων- φωνής.

Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να ερευνήσουν και να πειραματιστούν πάνω στα όρια του φυσικού ήχου των οργάνων τους και από την επιθυμία τους να σχεδιάσουν ένα πολυσύνθετο ηχητικό περιβάλλον, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων.
Επέλεξαν να δουλέψουν και να παρουσιάζουν κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής, αλλά και προσωπικές τους συνθέσεις, δίνοντας βάση στην αυτοσχεδιαστική διάδραση και την ελεύθερη μουσική έκφραση.

Με το ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drums set, τoυς ψηφιακούς κρουστούς ήχους, τα effects, samples και τις real time λούπες, ενορχηστρώνουν, εναρμονίζουν και συγχρόνως αποδομούν το συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, δίνοντας πολυδιάστατη προσέγγιση στα τύμπανα και extended πολυφωνική παρουσία στη φωνή.
Το “Drums & Voice Jazz tronica Duet" αποτελεί για τους δύο μουσικούς μέσο έκφρασης, έρευνας, σύνθεσης και προσωπική αποτύπωση του σύγχρονου αστικού ηχητικού ερεθίσματος.

Αγγελική Τουμπανάκη : Voice, Fxs, Loops, Percussions
Ηλίας Δουμάνης : Drums, Voice, Fxs, Loops, Custom Design Programming
Συνεργάτες:
Ηχοληψία: Πασχάλης Κολέτσης
Visual, Media, Real time video projections: Λουίζος Ασλανίδης
Lighting Design: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

*Η Nu Jazz είναι ένα είδος jazzκαι σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Ο όρος επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και παραπέμπει στη μουσική που συνδυάζει στοιχεία τζαζ με άλλα μουσικά στυλ, όπως funk, soul, ηλεκτρονική μουσική και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.


“Drums & Voice Jazztronica Duet" @ Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι 2018
El Convento del Arte
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου,ώρα 22:00
Eίσοδος: 8 ευρώ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Ηλίας Δουμάνης
drummer, composer, educator, mixed-media practitioner, sound designer
Ο Ηλίας Δουμάνης είναι ενεργό μέλος της ελληνικής jazz, rock και blues σκηνής από το 1980, παίζοντας σε διάφορα jazz clubs, μουσικές σκηνές και festivals στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι καθηγητής drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 1990.Απο το 2014 διδάσκει το πρόγραμμα της "Yamaha Popular Music School Drums" για παιδιά.
Έχει παραδώσει σεμινάρια Master Classes "Ο υπολογιστής στην υπηρεσία των Ηλεκτρονικών Drums", "Τεχνική και Πολυρυθμική προσέγγιση στo drums set", όπως επίσης σεμινάρια στα πλαίσια του "Drumfest" με τον Antonio Sanchez.

Από το 1991ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική και πειραματίζεται με τις δυνατότητες των συνδυασμών ακουστικού και ηλεκτρονικού drumset.Έχει κάνει σύνθεση/sound design για μουσική επένδυση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων. Ήταν συνιδρυτής και soundengineer στο Studio ONE.
Ο Ηλίας Δουμάνης ανήκει στην οργανωτική ομάδα του Sofar Sounds Community στην Ελλάδα και συνεργάζεται έχοντας "endorsment" με την Yamaha, την Vic Firth και την Zildjian Company.Από το 2008 είναι επίτιμος καθηγητής του London College of Music.

Αγγελική Τουμπανάκη
Vocalist, performer, επιστήμονας,παραγωγός, lead singer, soundexperimentalist, vocal educator.
Η Αγγελική Τουμπανάκη χρησιμοποιεί τη φωνή σαν μουσικό όργανο, ανιχνεύοντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής μέσα από προσωπικές αυτοσχεδιαστικές διαδρομές και διασταυρώσεις μουσικών ιδιωμάτων.

Έχοντας ολοκληρώσει έναν πολυετή κύκλο επιστημονικής έρευνας - η Αγγελική είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία - και μουσικών σπουδών, επέλεξε ανάμεσα στα δύο το πεδίο της τέχνης και έχει αφιερωθεί πλέον αποκλειστικά στο τραγούδι και τη μουσική.
Από το 2005 δημιουργεί μουσικά projects με Contemporary Vocal Jazz και World Jazz μουσική θεματολογία, τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Αγγελική διδάσκει «Τεχνική της φωνής» και «Jazz Αυτοσχεδιασμό» στο Ωδείο Φ. Νάκας, Φωνητική προετοιμασία για ηθοποιούς και performers, με βάση την μέθοδο «MUSA» και διοργανώνει «Φωνητικούς Κύκλους» (Circle Singing), όπως τους διδάχτηκε από τον Bobby Mc Ferrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη.
Το «Drums & Voice Jazz tronica Duet» έχει παρουσιαστεί στο Tinos Jazz Festival,Preveza Jazz Festival,Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,Jazz Full Moon Festival,ζωντανά στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ("Jazzin the City") στη Music Expo(Ζάππειο Μέγαρο), Jazz duet Festival,Babel Jazz Festival,1ο Athens Jazz FX festival,Athens So far Sounds,Six D.O.G.S.,Βυζαντινό μουσείο (AthensVoice),Ωδείο Φ. Νάκας,Νομισματικό Μουσείο , Meli jazz festival κ.α.

CONTACT
Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Drums Voice JazztronicaDuet_ Facebook Page
https://www.facebook.com/Drums-Voice-Jazztronica-Duet-511421605681103/?ref=bookmarks

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της