Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

ΚINONO Tinos Art Gathering

By Published April 25, 2019

Τέσσερα(συν ένα) στοιχεία

Πρώτο Μέρος, Συναντήσεις 1 – 5 Μαΐου, Μέσα Μέρη, Τήνος

Το ΚΟΙΝΩΝΩ επανέρχεται εγκαινιάζοντας το δεύτερο μέρος του τριπτύχου των “Κήπων”, με τον θεματικό κύκλο “Τέσσερα φυσικά – συν ένα – στοιχεία”. Εξήντα προσκεκλημένοι από διαφορετικά πεδία της επιστήμης και της τέχνης, θα συναντηθούν στο νησί της Τήνου και για τέταρτη συνεχή χρονιά, σας προσκαλούμε σε μια σειρά δράσεων στα μονοπάτια της Μέσα Μεριάς.

Για πέντε ημέρες, εξήντα συμμετέχοντες, εικαστικοί, χορογράφοι, επιμελητές, περιβαλλοντολόγοι, γεωλόγοι, ερευνητές, περιπατητές, λαογράφοι, μουσικοί, αρχιτέκτονες και θεωρητικοί θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο του νησιού μέσα από οργανωμένες περιηγήσεις και ξεναγήσεις, ανοιχτές στο κοινό, σε τέσσερα ιστορικά μονοπάτια. Σημείο αναφοράς των διαδρομών είναι το Εξώμπουργο, στην καρδιά της Τήνου, και από εκεί, ακολουθώντας τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πλούτο των υλικών και άυλων εκφάνσεων του μοναδικού τοπίου μέσα από εισηγήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, μουσικές παρουσιάσεις που θα πλαισιώσουν τις περιηγήσεις στα μονοπάτια σε επιλεγμένες τοποθεσίες.

Στόχος των εναρκτήριων συναντήσεων του Μαΐου είναι να επιτευχθεί μία γεφύρωση ιδεών μεταξύ διαφορετικών πεδίων της τέχνης και της επιστήμης, μέσα από τη βιωματική ανάγνωση στα ιστορικά μονοπάτια του νησιού αλλά και τη βιωματική διαδικασία γνωριμίας των συμμετεχόντων, τόσο μεταξύ τους όσο και με το ιδιαίτερο τοπίο, συνδημιουργώντας το υλικό που θα ξεδιπλωθεί στη συνέχεια μέσα από τις επιστημονικές, καλλιτεχνικές, χορευτικές και μουσικές παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο στην πρώτη θεματική ενότητα «Γη».
Το ΚΟΙΝΩΝΩ 2019 - 2020 δανείζεται τα τέσσερα στοιχεία, τη γη, τη φωτιά, το νερό και τον αέρα όπως αποτυπώνονται στο τοπίο των Κυκλάδων, προκειμένου να στρέψει το βλέμμα καλλιτεχνών-επιστημόνων, επισκεπτών και κατοίκων στο ποικιλόμορφο τοπίο της Τήνου, επαναπροσεγγίζοντας ζητήματα οικολογικά, κοινωνικά και ταυτόχρονα πολιτισμικά και τοπικά, θέτοντας το ζήτημα της επαφής του ανθρώπου με τη φύση.

Πρόγραμμα Συναντήσεων 1 – 5 Μαΐου
1η ημέρα
Μονή Ιεράς Καρδίας – Εξώμπουργο – Κέχρος – Δυο Χωριά – Αρνάδος – Κέχρος – Μονή Ιεράς Καρδίας
2η ημέρα
Μονή Ιεράς Καρδίας – Φαλατάδος – Γρανιτικοί Σχηματισμοί – Βωλάξ – Αγάπη
3η ημέρα
Μονή Ιεράς Καρδίας – Φαλατάδος – Μυρσίνη – Όρμος Λιβάδας – Φάρος Λιβάδας
4η ημέρα
Μονή Ιεράς Καρδίας – Παναγιά στα Θυρίδια – Τριπόταμος/Κτικάδος – Κήπος της Συκιάς, Χώρα
(Το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και η διημερίδα του εν δυνάμει φορέα RE.FE.PE, διαφόρων φορέων που διοργανώνουν residencies.)
5η ημέρα
Χώρα Τήνου – Συνάντηση στον Κήπο της Συκιάς και αναχώρηση συμμετεχόντων

Εισηγητές: Τέος Ρόμβος, Χαρά Πελεκάνου, Όλγα Καραγιάννη και Αλέξανδρος Μαβής (Andros Routes), Σπύρος Κοντόπουλος, Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, Βίκυ Βλάχου, Μιχάλης Σκλάβος, Χάρης Κουτελάκης, πατέρας Μάρκος Φώσκολος, Νικηφόρος Βαϊμάκης, Μελίνα Ραγκαζά, Μάνος Μπαζάνος, Νίκος Μπένος Πάλμερ, Φίλοι του Φάρου Λιβάδας, Μαρία Γρυπάρη (Ινστιτούτο Ελληνικών Μύλων),
Καλλιτέχνες -θεωρητικοί: Aντώνης Βολανάκης, Μαρία Λύμπουρα, Άγγελος Σχίζας
Ελένη Ρίγα, / Florent Frizet και άλλοι,
Ξεναγοί: Άρης Λεοντάρης, Μάνθος Πρελορέντζος, Γιάννης Βιδάλης, Μαρία Γρυπάρη (Ινστιτούτο Ελληνικών Μύλων),
Μουσικοί : Φιστικί Σαλόνι, Γιάννης, Ελένη Ασυμομίτη -Φραγκίσκος(Σύλλογος Μυκόνου), Βασίλης Παπασταμόπουλος
Ερευνητική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.): Δρα Όλγα Τσακηρίδη και Όλγα Παπαλιού, Αλεξανδροπούλου Μ., Λουράντου Μ. και Σκοτώρη Δ.
Καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού, ομάδα Διάπλαση.(Ιδρύματος της Βουλής)
Παιδικό εργαστήριο: Σταυρούλα Μαστρογιάννη
Μάγειρες: Κατερίνα (Κοινωνική Κουζίνα Τήνου), Άγγελος Πετρόβας και ο Ηλίας
Σύλληψη/ Καλλιτεχνική διεύθυνση
Χρήστος Αρτέμης, εικαστικός
Δεύτερη Συνάντηση, Ιούλιος 2019, Έξω Μέρη
Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες για τις διαδρομές και τις δράσεις θα ανακοινωθούν άμεσα στο έντυπο πρόγραμμα που θα βρείτε στο νησί και θα αναρτηθεί στη σελίδα του ΚΟΙΝΩΝΩ.
Όλες οι δράσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ πραγματοποιούνται με ελεύθερη συμμετοχή και είναι ανοιχτές σε όλους.

Λίγα λόγια για εμάς:
Το ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art Gathering είναι ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός οργανισμός που που δημιουργήθηκε από τον εικαστικό Χρήστο Αρτέμη, διοργανώνοντας εικαστικές εκθέσεις, ανοιχτά εργαστήρια, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ερευνητικά projects, περιηγήσεις τόσο στο φυσικό περιβάλλον του νησιού, όσο και σε επιλεγμένα κτήρια ιστορικής ή αρχιτεκτονικής σημασίας.

Στόχος είναι να φέρει σε επαφή μέσω residencies τους προσκεκλημένους συμμετέχοντες από πολλαπλά πεδία της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού, με τον ίδιο τον τόπο, προσβλέποντας μέσα από τη διαπροσωπική συνάντηση, την εμπειρία της φιλοξενίας και τη διεπιστημονική εμπλοκή στη δημιουργία site-specific έργου, την έρευνα, την εκπαιδευτική δραστηριότητα, την καλλιτεχνική παραγωγή. Με σημείο αναφοράς την Τήνο, οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους επικοινωνώντας το έργο τους, δημιουργώντας κοινότητες συνέργειας-συνεργασίας και παράλληλα συνθήκες διάδρασης για τους επισκέπτες-θεατές και για τους κατοίκους, ώστε μέσω της συμμετοχής και με τη ματιά στραμμένη στο φυσικό περιβάλλον, τον τόπο και τον πολιτισμό που τον χαρακτηρίζει, να συνδιαμορφώνουν το ΚΟΙΝΩΝΩ.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της