Print this page
Rate this item
(0 votes)

Διημερίδα - «Το θέατρο για παιδιά και νέους στον 21ο αιώνα: Αναζητήσεις και προβληματισμοί»

By Published September 28, 2019

«Το θέατρο για παιδιά και νέους στον 21o αιώνα:

Αναζητήσεις και προβληματισμοί»
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
Πολυχώρος Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών κι Επαγγελμάτων Χαμιδιέ – Ισλαχανέ
43ο Δημοτικό Σχολείο
Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Ανθεί το θέατρο για παιδιά και νέους θεατές; Η πληθώρα παραγωγών μαρτυρά πως ναι. Παρακολουθούν οι παραστάσεις τις σύγχρονες τάσεις στο θέατρο και τις κοινωνικές εξελίξεις; Ποια η σχέση ποσότητας και ποιότητας; Απασχολεί το θέατρο για παιδιά την κριτική;

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση μαζί με την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ανοίγουν τη συζήτηση γύρω από το θέατρο για παιδιά και νέους θεατές με τη διημερίδα που διοργανώνουν το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη διημερίδα συγγραφείς, σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί, θεατρολόγοι και κριτικοί συζητούν για τα προβλήματα και τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου για παιδιά και νέους με βάση της θεματικές: Σύγχρονη δημοκρατία και παραστάσεις για παιδιά και εφήβους, Θεατρικό κείμενο - παράσταση – κριτική, Σύγχρονες τάσεις. Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο μέρος της διημερίδας περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, σε θεατρολόγους και γονείς, καθώς και σε άτομα που δουλεύουν με παιδιά και νέους.

Προσκεκλημένος ομιλητής και εμψυχωτής εργαστηρίου είναι ο Brendon Burns, Διευθυντής στο Τμήμα Εφαρμοσμένου Θεάτρου και Θεάτρου για τη Κοινότητα στο Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος θα αναφερθεί στην άρρηκτη σχέση μεταξύ θεάτρου και δημοκρατίας.

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Πολυχώρου Ισλαχανέ θα προβάλλονται, σε συνεχή ροή, σύντομα βίντεο των θιάσων/ομάδων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά πάνω στο θέατρο για παιδιά.

 

 

 

Πληροφορίες της εκδήλωσης

Ημερίδα:
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, 10:00-15:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών κι Επαγγελμάτων Χαμιδιέ – Ισλαχανέ, Ελένης Ζωγράφου 2 (περιοχή Ευαγγελίστριας)
Είσοδος ελεύθερη

Εργαστήρια:
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, 17:00-20:00, στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 25
«Θεατρική παράσταση για παιδιά και νέους: το πριν και το μετά»
«Από τη σκηνή στη σελίδα: Η κριτική ως πολιτισμική "μετα-παράσταση" στο θέατρο για παιδιά και εφήβους»
Συμμετοχή δωρεάν, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Απαιτείται αίτηση συμμετοχής στη φόρμα εδώ.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, 10:00-14:00 & 16:00-20:00, στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 25
«Προσεγγίζουμε κοινωνικά ζητήματα με το Θέατρο της Επινόησης αξιοποιώντας το"αλλά", το "επειδή", το "και" και το "συνεπώς"»
Κόστος συμμετοχής: 15,00€ για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, 25,00€ για τα μη μέλη. Αριθμός θέσεων περιορισμένος, απαιτείται αίτηση συμμετοχής στη φόρμα εδώ.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, 10:00-14:00 & 16:00-20:00, στη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Κουντουριώτου 17
Οι ιστορίες του εαυτού μας – θέατρο ντοκουμέντο
Συμμετοχή δωρεάν, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Απαιτείται αίτηση συμμετοχής στη φόρμα εδώ.

Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων.

Πληροφορίες: Γραμματεία Τηλ/Φαξ: 2106541600 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. website: www.TheatroEdu.gr

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!