Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

IANOS | Προτάσεις εκδηλώσεων | Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου - Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

By Published December 15, 2020

Οι εκδηλώσεις αυτές θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το κανάλι Youtube

και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ, από Δευτ. 21/12-Πέμπ. 24/12.
Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Μπότση με τίτλο «Ο κλέφτης των μυστικών». Ένα µυθιστόρηµα-τοιχογραφία, µε ήρωες µικρούς και µεγάλους, παθιασµένους µε τη ζωή, τον έρωτα και την ελευθερία, που αναγκάζονται να εξελιχθούν και να αλλάξουν µέσα από ακραία γεγονότα και να διαπιστώσουν ότι, για να ξεπεράσουν τα εξωτερικά τους όρια, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν και να υπερβούν τα εσωτερικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Με τον συγγραφέα συνομιλεί ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο εντεκάχρονος Άρης, ορφανός µετά τον βοµβαρδισµό του Πειραιά και φιλοξενούµενος από µια Σµυρνιά στην Πλάκα, αναλαµβάνει, για λογαριασµό του αντιστασιακού θείου του, την πιο επικίνδυνη αποστολή στα χρόνια του Πολέµου. Σε αυτό το παράτολµο σχέδιο, ο µικρός έχει δύο

πλεονεκτήµατα: Μοιάζει αθώος και ακίνδυνος, αφού είναι παιδί, και καταλαβαίνει γερµανικά, πράγµα που αγνοούν οι εχθροί του. Με αυτά τα «όπλα» το αγόρι µπαίνει σε µια απίστευτη περιπέτεια, η οποία συµπαρασύρει όλους τους ανθρώπους γύρω του και αλλάζει ριζικά τις ζωές τους… Σχέσεις αγάπης δοκιµάζονται, µεγάλοι έρωτες γεννιούνται και µια απρόβλεπτη οικογένεια δηµιουργείται, µέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρα επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο για όλους. Ένα µυθιστόρηµα-τοιχογραφία, µε ήρωες µικρούς και µεγάλους, παθιασµένους µε τη ζωή, τον έρωτα και την ελευθερία, που αναγκάζονται να εξελιχθούν και να αλλάξουν µέσα από ακραία γεγονότα και να διαπιστώσουν ότι, για να ξεπεράσουν τα εξωτερικά τους όρια, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν και να υπερβούν τα εσωτερικά. Ο κλέφτης των µυστικών καταγράφει µε σύγχρονη µατιά την Αθήνα του ’44 αλλά και τη Σµύρνη της ανόδου και της καταστροφής, αναµειγνύοντας δεξιοτεχνικά το κινηµατογραφικό σασπένς, το ερωτικό µελόδραµα, το ψυχολογικό θρίλερ και την περιπέτεια εποχής. Χτίζοντας έναν µοναδικό κόσµο πλοκής και συναισθηµάτων που κορυφώνονται µε κοµµένη την ανάσα µέχρι το ανατρεπτικό φινάλε.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Γιάννης Μπότσης σπούδασε σκηνοθεσία, σενάριο και δραµατουργία σε Αθήνα και Παρίσι, µε µεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη σχέση λογοτεχνίας και κινηµατογράφου. Σκηνοθέτησε ντοκιµαντέρ, πολιτιστικές εκποµπές, ταινίες µικρού µήκους και µία τηλεοπτική σειρά. Εργάζεται ως σύµβουλος σεναρίων για την τηλεόραση και τον κινηµατογράφο και είναι στέλεχος τηλεοπτικών σταθµών και εταιρειών παραγωγής στον τοµέα της µυθοπλασίας. Συνεργάστηκε µε την Άννα Αδριανού στα σενάρια έξι τηλεοπτικών σειρών και στις διασκευές δύο θεατρικών έργων.

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπότση, «Ο κλέφτης των μυστικών», εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Ένα µυθιστόρηµα-τοιχογραφία, µε ήρωες µικρούς και µεγάλους, παθιασµένους µε τη ζωή, τον έρωτα και την ελευθερία, που αναγκάζονται να εξελιχθούν και να αλλάξουν µέσα από ακραία γεγονότα και να διαπιστώσουν ότι, για να ξεπεράσουν τα εξωτερικά τους όρια, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν και να υπερβούν τα εσωτερικά. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ τη Δευτέρα 21/12 στις 18:00.

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/o-kleftis-ton-mistikon-0498680
Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/diadiktyakh-paroysiash-vivliou-giannhs-mpotshs-o-klefths-twn-mystikwn/

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου «Τα πρώτα διακόσια χρόνια είναι δύσκολα. Δύο αιώνες νευρικής κρίσης», απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένα σύντομο κείμενο που συνθέτει το ψυχογράφημα των δύο πρώτων αιώνων της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης και ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ την Τετάρτη 23/12 στις 18:00

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο του Τάκη Θεοδωρόπουλο «Τα πρώτα διακόσια χρόνια είναι δύσκολα. Δύο αιώνες νευρικής κρίσης». Ένα σύντομο κείμενο που συνθέτει το ψυχογράφημα των δύο πρώτων αιώνων της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης και ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.
Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στη σκιά των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία αυτών των «πρώτων» διακοσίων ετών, στο υπόβαθρο της ελληνικής κοινωνίας, το ρεύμα του θυμού δεν έπαψε ποτέ να παρασύρει με την ορμή του τη συλλογική μας συμπεριφορά. Πώς επηρέασε τις εμφύλιες συγκρούσεις που ξεκίνησαν από την εμβρυακή κιόλας ηλικία του νεοελληνικού κράτους; Πώς λειτούργησε ως κινητήρια δύναμη της Μεγάλης Ιδέας που αποδείχθηκε αυτοκτονική; Πώς οι «θυμωμένες πληγές» του Μακρυγιάννη έγιναν ο συναισθηματικός οδηγός της Τρίτης Ελληνικής

Δημοκρατίας; Και πώς ο «θυμός», που σήμαινε ψυχή στον Όμηρο, έφτασε να σημαίνει για τους Νεοέλληνες οργή και να θεωρείται ως πιστοποιητικό γνησιότητας της εθνικής μας ταυτότητας, ταυτίζοντας υποσυνείδητα την ψυχή μας με την οργή; Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος στο σύντομο αυτό κείμενο συνθέτει το ψυχογράφημα των δύο πρώτων αιώνων της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους. Ένα κράτος που παλεύει να βρει τα όρια ενός οργισμένου Έθνους.

Απόσπασμα από το βιβλίο
Επιμένω στη λέξη θυμός και επίτηδες δεν χρησιμοποιώ τη λέξη οργή. Η οργή είναι η αποκρυστάλλωση του θυμού. Τα υλικά της είναι σκληρά και απαιτούν δικαίωση. Ο θυμός είναι ευάερος και ευήλιος. Δεν ζητάει να δικαιωθεί. Ζητάει να ξεθυμάνει.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Μετά το πέρας των σπουδών του εργάσθηκε στον ημερήσιο, τον περιοδικό τύπο, καθώς και στον εκδοτικό χώρο. Σήμερα διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος στην εφημερίδα Καθημερινή. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Βερονάλ, Το αδιανόητο τοπίο, Το μυθιστόρημα του Ξενοφώντα, Σελάνα: Το μυθιστόρημα του Παρθενώνα και τα δοκίμια Τα Ελγίνεια και τα πορτοκάλια και Στη χώρα του περίπου.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της