Print this page
Rate this item
(2 votes)

Η Λίνα Ροδοπούλου στο Micraasia Fez | 14 Ιουνίου

By Published May 29, 2021

Η Λίνα Ροδοπούλου στο Micraasia Fez την Δευτέρα 14 Ιουνίου

«Καλοκαίρι στη Μεσόγειο»

Η Λίνα Ροδοπούλου την Δευτέρα 14 Ιουνίου παρουσιάζει στο Micraasia Fez, ένα καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι από την Ελλάδα στη Μεσόγειο συνδυάζοντας τα Ελληνικά ακούσματα με μελωδίες από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και άλλα μέρη της Μεσογείου!

Έχοντας στις αποσκευές της τόσο τα καινούργια της τραγούδια, «Αέναο» και «Κόκκινη βροχή» και τον γαλλόφωνο δίσκο της «Nouvelle passion», όσο και πλήθος εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές αλλά και φεστιβάλ, η Λίνα Ροδοπούλου έρχεται στην όμορφη ταράτσα του Micraasia Fez για ένα μοναδικό live πρόγραμμα με πολλά αγαπημένα σε όλους μας διαχρονικά τραγούδια. Κάπως έτσι λοιπόν θα συναντηθούν οι Pink Martini με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και η Edith Piaf με τον Μάνο Χατζιδάκι, δημιουργώντας μια μεγάλη γιορτή και αποδεικνύοντας ότι η μουσική είναι μία.


Μαζί της επί σκηνής θα βρίσκονται οι ταλαντούχοι μουσικοί Λουκάς Γιαννακίτσας στο κόντρα μπάσο και Μάριος Καραμπότης στα πλήκτρα.

Δευτέρα 14 Ιουνίου - Ώρα έναρξης : 21.00
Micraasia Fez – Κωνσταντινουπόλεως 70 Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6977717530
Είσοδος: 8 ευρώ.

ΛΙΝΑ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Λίνα Ροδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και τις τέχνες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σπούδασε μουσική (κλασσική κιθάρα και δίπλωμα μονωδίας) καθώς και χορό.

Έχει διδάξει τραγούδι στην παιδική και μικτή χορωδία του δήμου Βριλησσίων και Μαρκόπουλου, καθώς και στη χορωδία Ν. Ερυθραίας, όπου διδάσκει έως και σήμερα ως βοηθός του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και υπεύθυνη διδασκαλίας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και στο μέγαρο μουσικής για την παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» 2017.

Ως σολίστ, συμμετείχε στο ΟΑΚΑ σε αφιέρωμα στον Γ. Χατζηνάσιο μαζί με τον ίδιο, ενώ έχει επίσης συμπράξει με χορωδίες σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές (Σφίγγα, Ιανός, El Convento Del Arte, Caminitto, Piedra, Altamira, Μακάρι, Cabaret Voltaire κ.α.), με ποικίλο διεθνές και Ελληνικό ρεπερτόριο.

Το 2019 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος «Nouvelle Passion» με γαλλικά τραγούδια σε μουσική επιμέλεια και κλασσικές κιθάρες του Παναγιώτη Μάργαρη. Το Φθινόπωρο του 2020 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Κόκκινη βροχή» σε μουσική του Αντώνη Καρατζίκη και στίχους της ίδιας ενώ την Άνοιξη του 2021 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Αέναο» σε στίχους και μουσική του Θοδωρή Μυστιλόγλου.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!