Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Ιανός | Εργαστήρια Βιβλίου | Δημιουργική Γραφή | Αστυνομική Αφήγηση | Ευτυχία Γιαννάκη | Φθινόπωρο 2021 | Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν

By Published September 23, 2021

Ιανός | Σεμινάρια | Φθινόπωρο 2021 | Δημιουργική Γραφή

Αστυνομική αφήγηση με την Ευτυχία Γιαννάκη
Με ιδιαίτερη χαρά σάς ενημερώνουμε πως οι εγγραφές για τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής, διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης του Φθινοπώρου ξεκίνησαν.

Τα σεμινάρια φέρουν τη σφραγίδα του ΙΑΝΟΥ και των καταξιωμένων συγγραφέων και επαγγελματιών οι οποίοι διδάσκουν σε αυτά. Σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο, την αγάπη για τη διά βίου εκπαίδευση και στοχεύουν τόσο στη συγγραφική πρόοδο και στην επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, όσο και στην ενημέρωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα.

Η αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, δίνοντας τη μέγιστη σημασία στην προστασία της υγείας των συμμετεχόντων στα σεμινάριά της, καθώς και των διδασκόντων σε αυτά, θα πραγματοποιήσει και τα φθινοπωρινά μαθήματα των διά ζώσης σεμιναρίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης μέσω αντι-covid τμημάτων, όπου η διδασκαλία θα γίνεται με φυσικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας zoom, τις προκαθορισμένες ημέρες και ώρες.

Συνεπώς τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν ζωντανά (μέσω zoom) εκτός των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κάτοικοι από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η παρουσίαση των σεμιναρίων της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στις 18:00 και της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, στις 18.00 και θα προβληθούν στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Τα μαθήματα ξεκινούν από τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εν λόγω μαθημάτων η Ευτυχία Γιαννάκη διδάσκει στο σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής «Αστυνομική αφήγηση: από τον γρίφο στη λογοτεχνία». Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης, 17:30 - 20:30 για δέκα (10) διαδοχικές Τρίτες, αρχής γενομένης από την Τρίτη 16 Νοεμβρίου.

Περιγραφή μαθήματος
Η σειρά των μαθημάτων περιλαμβάνει:
• ιστορία και θεωρητική μελέτη του είδους
• παραδείγματα και συνοδευτικές ασκήσεις
• ανάγνωση, σχολιασμό, συζήτηση αντιπροσωπευτικών έργων της αστυνομικής λογοτεχνίας
• έρευνα στη βιβλιογραφία και την αρθρογραφία του είδους σε ηλεκτρονικά και παραδοσιακά μέσα
• αξιολόγηση ασκήσεων
• δημιουργία πρωτότυπων ιστοριών

Το σεμινάριο έχει ως στόχο όχι μόνο τη μελέτη του συναρπαστικού κόσμου της αστυνομικής λογοτεχνίας που κερδίζει, όχι τυχαία, όλο και περισσότερους αναγνώστες και δημιουργούς παγκοσμίως, αλλά την ενεργοποίηση και την έκφραση της ιδιαίτερης ματιάς κάθε συμμετέχοντα ή συμμετέχουσας, μέσα από ιστορίες που έχουμε συνηθίσει να τις αποκαλούμε αστυνομικές αλλά στην ουσία συνιστούν το μεγάλο κοινωνικό και ψυχολογικό μυθιστόρημα της εποχής μας.
Με οδηγό τα δομικά στοιχεία της αστυνομικής αφήγησης αποκρυπτογραφούμε το μυστήριο της δημιουργίας ιστοριών. Φωτίζουμε την καρδιά των γρίφων, τη σφιχτή πλοκή, το βάθος των χαρακτήρων, τους διαλόγους, τον ρυθμό και το ύφος της αφήγησης, την ατμόσφαιρα, τις ανατροπές, το σασπένς, την ιδιαίτερη ματιά του δημιουργού, τον πυρήνα του κοινωνικού προβληματισμού που κρύβει κάθε ιστορία και τη μελέτη του ψυχολογικού βάθους των ηρώων που δένει την αφήγηση ώστε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Στη διάρκεια των μαθημάτων διαβάζουμε, γράφουμε, πειραματιζόμαστε σε διαφορετικά είδη αφήγησης, στη μικρή και τη μεγάλη φόρμα, αξιοποιώντας τα στοιχεία της αστυνομικής λογοτεχνίας είτε για να δημιουργήσουμε αστυνομικές αφηγήσεις, είτε για να ενσωματώσουμε στοιχεία της αστυνομικής αφήγησης σε άλλα λογοτεχνικά υποείδη, ανάλογα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά μας.
Η δημιουργία άλλωστε έχει τις ρίζες της στο παιχνίδι και σε αυτό το δημιουργικό παιχνίδι θα μπούμε, διαπιστώνοντας ότι γράφουμε πολύ πριν να πιάσουμε το μολύβι, όταν κοιτάζουμε γύρω μας, όταν διαβάζουμε, όταν μιλάμε σε μια παρέα ή όταν ακούμε μια συζήτηση δίπλα μας. Τελικά, είμαστε οι ιστορίες μας και στη διάρκεια του σεμιναρίου τις φέρνουμε στο φως μπαίνοντας στο μυαλό του δημιουργού, παίζοντας με έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους διαχρονικά, αυτόν της δημιουργίας, με το βάρος και την ελαφρότητά του.

Δομή σεμιναρίου
1η ενότητα: Εισαγωγή – δομικά στοιχεία αστυνομικής αφήγησης – πώς γράφω διαβάζοντας.
2η ενότητα: Δεξαμενή ιστοριών – ιδεών – πώς γράφω πολύ πριν να πιάσω το μολύβι.
3η ενότητα: Ατμόσφαιρα – σκηνικό αστυνομικής, αλλά και οποιασδήποτε αφήγησης – πώς γράφω κοιτάζοντας.
4η ενότητα: Πλοκή – Δομή αστυνομικών ιστοριών σε μικρή και μεγάλη φόρμα, σε σενάρια κινηματογράφου και τηλεόρασης. Μελέτη της διαπλοκής των ειδών στη σύγχρονη παραγωγή. Αποτύπωση των βασικών στοιχείων της πλοκής.
5η ενότητα: Χαρακτήρες – ψυχολογικό υπόβαθρο και δράση. Ο ρόλοι, τα όρια και η ισορροπία τους.
6η ενότητα: Διάλογος – πότε και πώς μιλάνε οι χαρακτήρες.
7η ενότητα: Η οπτική και τα πολλαπλά επίπεδα της αφήγησης.
8η ενότητα: Ο ρυθμός, η γλώσσα και το ύφος της ιστορίας.
9η ενότητα: Μπαίνω στο μυαλό ενός άλλου δημιουργού ανατέμνοντας την ιστορία του και στη συνέχεια σχεδιάζω τον χάρτη μιας δικιάς μου ολοκληρωμένης ιστορίας παίζοντας με τα δομικά στοιχεία της αστυνομικής λογοτεχνίας.
10η ενότητα: Πώς ολοκληρώνω ένα διήγημα, μια νουβέλα, ένα μυθιστόρημα και το εκδίδω.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε εδώ:
http://ianos-seminaria.gr/el/market/application?product=6648
Διάρκεια μαθημάτων: δέκα τρίωρα απογευματινά μαθήματα (30 ώρες διδασκαλίας)
Ημέρα μαθημάτων: Τρίτη
Δίδακτρα: 340 ευρώ για νέες εγγραφές και 300 ευρώ για φοιτητές, άνεργους και απόφοιτους προηγούμενων κύκλων.

[Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο.]

Λίγα λόγια για την Ευτυχία Γιαννάκη
Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, επικοινωνία και μουσική τεχνολογία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα, παιδικό μυστήριο και θεατρικά κείμενα φέρνοντας μια νέα πνοή τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αστυνομική λογοτεχνία με έργα που αγαπήθηκαν τόσο από το αναγνωστικό κοινό, όσο και από τους κριτικούς.

Αστυνομικά μυθιστορήματα
Η Τριλογία της Αθήνας:
Στο πίσω κάθισμα (Ίκαρος, 2016), Βραβείο αναγνωστών Public στην κατηγορία Ελληνικό μυθιστόρημα.
Αλκυονίδες μέρες (Ίκαρος, 2017), Μακρά λίστα Λογοτεχνικού Περιοδικού Κλεψύδρα και Βραχεία λίστα βραβείων αναγνωστών Public.
Πόλη στο φως (Ίκαρος, 2018), Βραχεία λίστα βραβείων Public.

Παιδικό μυστήριο
Πιτσιμπουίνοι – τα πρώτα μου μυστήρια – σειρά παιδικού μυστηρίου:
Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο (Ίκαρος, 2019)
Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου (Ίκαρος, 2019)

Θεατρικά έργα
Υπέροχος Πόλεμος (Δεκέμβριος 2016 – Ιανουάριος 2017), παρουσιάστηκε στο Θέατρο Μπιπ.
Τα Θηλαστικά (Ιούλιος 2017), μονόπρακτο που διακρίθηκε στο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, μεταφράστηκε στα αγγλικά και τυπώθηκε σε δίγλωσση έκδοση από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Συμμετοχές σε συλλογικά έργα
Στον Ίσκιο του Βασιλιά (Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2017)
Ο Πρώτος Σταθμός (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2018)

Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, ένα ακόμη μυθιστόρημα με τον τίτλο Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.
Περισσότερα για την ίδια μπορείτε να δείτε στο www.giannaki.com
Link: https://www.ianos-seminaria.gr/el/users/view/84062

Αναλυτικές πληροφορίες στο www.ianos.gr και στο https://www.ianos-seminaria.gr

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της