Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Ο Μάκης Αμπλιανίτης (Makis Abliantis) στο www.radio-paris.gr

By Published March 19, 2017

Τη Δευτέρα 20/3 σας περιμένουμε στις 18.30 το απόγευμα στο μικρόφωνο του www.radio-paris.gr  φιλοξενούμε τον Μάκη Αμπλιανίτη και το νέο του cd με τίτλο URANOS

Με μυρωδιές και αρώματα από το μαγευτικό τοπίο της Μεσογείου και ακόμα παραπέρα, αυτή τη φορά οι μελωδίες του Μάκη μας ταξιδεύουν μέσα από το παρελθόν, συναντώντας τους ρυθμούς του σήμερα, σε ένα πολύ οικείο μουσικό ιδίωμα. Τραγούδια που θέλεις να ακούς ξανά και ξανά, μουσική που μιλάει στην καρδιά μας και αγγίζει την ψυχή!

Τραγούδια που θέλεις να ακούς ξανά και ξανά, μουσική που μιλάει στην καρδιά μας και αγγίζει την ψυχή!
Ο κορυφαίος κιθαρίστας - συνθέτης κυκλοφορεί το πέμπτο προσωπικό του άλμπουμ με τον τίτλο ‘URANOS’, για να μας ταξιδέψει με την κιθάρα και τις μελωδίες του πάνω από τα νερά της Μεσογείου και απο τα πολυσύχναστα παζάρια της Ανατολής μέχρι τα γεμάτα clubs της Δύσης.

Ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στα τεκταινόμενα της ελληνικής ethnic και jazz σκηνής. Με την κιθάρα του έχει ηχογραφήσει αλλά και παίξει με τους περισσότερους καταξιωμένους jazz μουσικούς του τόπου μας, ενώ έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς της παγκόσμιας ethnic σκηνής μεταξύ των οποίων οι Hariprasad Chaurasia, Glen Velez, Omar Faruk Tekbilek, Fuat Saka, Dragan Dautovski...

Εχουν τραγουδίσει κομμάτια του μεταξύ άλλων οι Μανώλης Λιδάκης, Μαρία Φαραντούρη, Παντελής Θαλασσινός, ενώ το κομμάτι του ’Love Secret’ έχει ταξιδέψει εκτός συνόρων, έχει διασκευαστεί από πολλούς μουσικούς και τραγουδιστές στο εξωτερικό και δικαίως έχει κάποια εκατομμύρια views στο youtube.

Μαζί του στο άλμπουμ ‘URANOS’ έχει συνοδοιπόρους στο μουσικό του ταξίδι, τους καταξιωμένους μουσικούς συνεργάτες του που συμμετείχαν στην ηχογράφηση,Παντελής Θαλασσινός: Τραγούδι Μάνος Αχαλινωτόπουλος: Κλαρίνο Tigran Sargsyan: Duduk, Shevi Γιώργος Μαγκλάρας: Βιολί Νίκος Παραουλάκης: Νέυ Βαγγέλης Γερμανός: Φωνητικά Γιάννης Παπαγιαννούλης: Κρουστά Βαγγέλης Καρίπης: Κρουστά ενώ τους στίχους στον ‘Κόμπο’ υπογράφει ο Νίκος Πλωμαρίτης

 

URANOS
World ethnic ήχος, εμπνευσμένες μελωδίες, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα. Ωστόσο ο Uranos κινείται ένα βήμα παραπέρα!!!
Αυτή τη φορά ο Μάκης ταξιδεύει σε εσωτερικά τοπία: στο παρελθόν, στις αναμνήσεις, τα συναισθήματα.
Και όπως ταξιδεύουμε από το ένα τραγούδι στο άλλο, τα συναισθήματά μας αλλάζουν με παρόμοιο τρόπο, από μελαγχολικά σε αισιόδοξα, από την ένταση στον ψίθυρο, από τα βάθη στα ύψη.

Η κιθάρα, τα ξύλινα πνευστά, το βιολί και ένα συμπαγές ρυθμικό υπόβαθρο είναι το κέντρο γύρω από το οποίο αντλεί ο Μάκης τα μουσικά τοπία του, μαζί όμως με τα παραδοσιακά στοιχεία της μεσογειακής αυτοσχεδιαστικής μουσικής.
Η δεξιοτεχνία των μουσικών που συμμετέχουν είναι δεδομένη, αλλά πάντα τέτοια, ώστε να υποστηρίζει τις ανάγκες της μουσικής έκφρασης.

Ο Μάκης δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και παντρέψει στοιχεία από τις κλασικές φόρμες της τζαζ και του street beat, έτσι ώστε να δημιουργήσει κάτι ενδιαφέρον και μοναδικό, βασισμένο στις πλούσιες μελωδικές γραμμές των συνθέσεων του ...
Τα φωνητικά παίζουν επίσης έναν κυρίαρχο ρόλο στην ενορχήστρωση, καθώς οι μελωδίες ξεπηδούν πάνω από το ισχυρό ρυθμικό μοτίβο.


ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ MLK (Music Links Knowledge)
Τηλ: 210 9926660 Leoforos Alimou 76 Argyroupolis, Attiki, Greece
https://www.youtube.com/user/MusicLinksKnowledge

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Media

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της