Πατάς και ακούς - you press and listen   

Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο Viber 6970224530

Rate this item
(1 Vote)

Ο Λεωνίδας Μαριδάκης στο www.radio-paris.gr

By Published May 25, 2018

Ο Λεωνίδας Μαριδάκης στο Radio-Paris.gr

την Πέμπτη 31 Μαίου στις 8 το απόγευμα για μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης

Ο Λεωνίδας Μαριδάκης γεννήθηκε στα Χανιά και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική και το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ «Αβάδιστα» (Universal music), στο οποίο την παραγωγή έκανε ο Νίκος Ξυδάκης. Το τραγούδι που ξεχώρισε και παίχτηκε στα ραδιόφωνα ήταν το «Ασημένιο τραγούδι» σε στίχους του Άλαν Γκίνσμπεργκ που ήταν και η τραγουδιστική συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά στο δίσκο. Ο επόμενος δίσκος του τραγουδοποιού ήταν το «Σε βάθος δρόμου» (metronomos 2010).

Παράλληλα γράφει μουσική για το θέατρο. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Σάββας Στρούμπος, ο Γιώργος Παλούμπης, η Λιλλύ Μελεμέ, ο Νίκος Χατζοπουλος, ο Βασίλης Νικολαΐδης κ.ά. υπογράφοντας την μουσική σε περίπου 40 θεατρικές παραστάσεις μέχρι σήμερα. Iδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το 2014 η δισκογραφική συνεργασία του με την Φωτεινή Βελεσιώτου με μια διασκευή που έκανε στο τραγούδι «Χαράματα η ώρα τρεις» (retropolis 2 / 2013). Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται τακτικά σε χώρους και φεστιβάλ παρουσιάζοντας τα τραγούδια του. Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο "Βάρκα στο σπίτι", στο οποίο στίχους υπογράφει μεταξύ άλλων ο Μάνος Ελευθερίου.

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της