Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Ο Κώστας Λεμονίδης στο www.radio-paris.gr

By Published February 08, 2020

Ο Κώστας Λεμονίδης στο www.radio-paris.gr

την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 18:00 μ.μ. το απόγευμα καλεσμένος στο στούντιο του Radio-Paris.gr

Γεννήθηκα στο Αννόβερο της τότε Δυτικής Γερμανίας. Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική, ήταν οι δίσκοι της μαμάς μου και τα μαθήματα πιάνου που έκανα ως το γυμνάσιο, όπου ανακάλυψα ότι δεν μου ταιριάζει το κλασσικό ωδείο. Τότε αποφάσισα να γίνω κιθαρίστας και να παίξω σε σχολικό συγκρότημα. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να μιμηθώ το παίξιμο μουσικών που θαύμαζα όπως οι George Harrison, Mark Knopfler, Eric Clapton, J.J.Cale, κλπ.

Αν και ποτέ δεν σταμάτησα να παίζω σε συγκροτήματα, δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη μουσική. Μετά το σχολείο δεν είχα αποφασίσει ακόμα τι θα ήθελα να γίνω κι αφού αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε διάφορες σχολές και ασχολίες, σπούδασα οικονομικά. Κάποιες δισκογραφικές απόπειρες που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 90 με το τότε γκρουπ μου τους “Blowing Free” δεν καρποφόρησαν και χρειάστηκε να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι του 2004 για τον πρώτο μου δίσκο με τίτλο “Κάπως Αμήχανα…”.

Αναζητώντας μουσική ταυτότητα συνεργάστηκα για ένα διάστημα με τους “7bo4” και το τέλος της συνεργασίας μας ήταν το έναυσμα να φτιάξω ένα σχήμα το οποίο θα έμπαινε στο στούντιο για να ηχογραφήσει την επόμενη δουλειά μου. Ο δίσκος με τίτλο “Σταθμός 2ος” ήταν το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης καθώς και πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.Ακολούθησε η συνεργασία μου με το “Μιχάλη Μουλάκη και την Αναπόφευκτη Συζήτηση” καθώς και ο δίσκος μου με τίτλο “Εμμανουηλίδου 13” .

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!