Πληροφορίες σταθμού [email protected] και τηλέφωνο 6947075002

Diminuita Le petit big band και Rhythm Hoppers // So Swing Night @ΙΛΙΟΝ plus

By Published January 05, 2016

Diminuita “Le petit big band” καιRhythm Hoppers // So Swing Night @ΙΛΙΟΝ plus την Πέμπτη 7 Γενάρη, στις 22:00, Πατησίων και Κοδριγκτώνος
χορηγός επικοινωνίας www.radio-paris.gr

Μια βραδιά γεμάτη χορό και με απόλυτη swing διάθεση υπόσχεται η σύμπραξη των Diminuita με τους RhythmHoppers στο ΊΛΙΟΝ plus την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016!

Στην πρώτη SoSwingNightτης χρονιάς, η “Lepetitbigband” των DIMINUITA επί σκηνής επιλέγοντας από το βασικό της ρεπερτόριο gypsyjazz δημιουργίες του DjangoReinhardt, αλλά και πρωτότυπες, “απλώνεται” προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με δημιουργίες του DukeElligton και άλλων συνθετών της εποχής και συναντά τους RhythmHoppers, που με τις ομάδες τους ChorusLine και το performancetroup τους, θα παρουσιάσουν χορογραφίες AuthenticJazz και LindyHop πλαισιώνοντας χορευτικά την παράσταση.

Μια “swingparty” βραδιά που το djset όπως επίσης και τις χορευτικές φιγούρες αναλαμβάνουν οι RhythmHoppers , ενώ οι Diminuita ακροβατούν ανάμεσα στα κιθαριστικάgypsyjazzsolos και τους δυναμικούς αυτοσχεδιασμούς των πνευστών.

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17
Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 στις 22.00
Είσοδος (με μπύρα ή κρασί) 10 ευρώ
210 8824383, 6983600510
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Diminuita
Ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησαν να παίζουν gypsyjazz στην Ελλάδα από το 2007, οι Diminuita σαν τρίο, έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ στην χώρα τους αλλά και στο εξωτερικό (DjangofollliesFestival 2014, Django a Liberchies 2012, InternationalGypsyJazzMeetingPoland 2012, DjangofestAthens 2010-2014)

Έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους , “a-rhythmology” 2011 και ΜaniSessions το 2014.
Το σχήμα “μεγαλώνει” σε μια μικρή bigband, την LepetitBigBand το καλοκαίρι του 2015, με ενοχηστρώσεις του Γιώργου Παπαδογιάννη, σε συνθέσεις του DjangoReinhardt , του DukeEllington και άλλων συνθετών της swing εποχής, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Οι μουσικοί
Κωνσταντίνος Σαπούνης, τρομπέτα
Νίκος Μπακόπουλος,άλτο σαξόφωνο
Γρηγόρης Ασημακόπουλος, τενόρο σαξόφωνο
Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, βαρύτονο σαξόφωνο
Γιώργος Κωνσταντίνου, κοντραμπάσο
Ραφαήλ Μηνά, τύμπανα
Έφη Σαράντη, ρυθμική κιθάρα
Γιώργος Παπαδογιάννης, κιθάρα, ενορχήστρωση
και η Μαρία Αυλητή στα φωνητικά

RhythmHoppers
Οι RhythmHoppers (Αυγουστίνος Τραν & Βάσια Παναγιώτου) ασχολούνται με τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες 20s-50s στην Αμερική και χορεύονται στο άκουσμα Swing μουσικής (ClassicJazz). Χορεύουν LindyHop, AuthenticJazz, Charleston, και Balboa ενώ αντλούν έμπνευση και από άλλους χορούς όπως το RhythmTap, το σύγχρονο και το μπαλέτο.

Διδάσκουν LindyHop και AuthenticJazz, ενώ από το 2015, η ΒάσιαΠαναγιώτου ως μέλος του HerrangDanceCampChorusLine, του μεγαλύτερου SwingDanceCamp στον κόσμο, δημιούργησε την ομάδα RhythmHoppersChorusLine, ένα γυναικείο performancetroup,που εξειδικεύεται στο χορό των Αφροαμερικανών χορευτριών που επηρέσαν τη διαμόρφωση της JazzDance σκηνής.

Παράλληλα με τη διδασκαλία, ασχολούνται με την οργάνωση Swing εκδηλώσεων, διεθνών σεμιναρίων και συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς (2η θέση στο διαγωνισμό Jack n’ Jill για τη ΒάσιαΠαναγιώτου στο PSSF 2015 στην Πράγα).

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων &Κοδριγκτώνος
Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 στις 22.00
Είσοδος (με μπύρα ή κρασί) 10 ευρώ

0 awesome comments!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.Δημιουργήθηκε το 2010 και γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό ενώ διατηρεί ακροατές σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
    Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

Contact us

Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα , 16675
Mobile: 6947075002
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της