Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Η Χριστίνα Μαξούρη σε ένα ακουστικό live στο Θέσις 7 | 24 Απριλίου

By Published April 16, 2019

Otherwise by Φόρμιγγα art

Χριστίνα Μαξούρη - Θέσις 7
χορηγός επικοινωνίας www.radio-paris.gr

Η Φόρμιγγα Art, έφτιαξε και μας παρουσιάζει το «Otherwise», το νέο project-event της πόλης, γεμάτο από μελωδίες και ήχους, που αποτελούν σημεία αναφοράς για τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή αλλά και για όλους μας.
Αγαπημένα πρόσωπα, κυρίως της νέας γενιάς τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, έρχονται στο «Θέσις 7» και μας παρουσιάζουν τραγούδια που αγαπούν, τιμώντας τους δημιουργούς που τους έχουν εμπνεύσει, με έναν ξεχωριστό και εντελώς προσωπικό τρόπο, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα και κάνοντας τη δική τους ανάγνωση.

Η Φόρμιγγα Art, ευχαριστεί όλους τους καλλιτέχνες και μουσικούς που αποδέχτηκαν αμέσως την πρόσκληση και αφιέρωσαν χρόνο και κόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο, γι’ αυτές τις βραδιές.

Η Χριστίνα Μαξούρη, είναι η ερμηνεύτρια που με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της και την ξεχωριστή ερμηνεία της, μεταμορφώνει ό,τι αγγίζει, χρησιμοποιώντας υλικό από τις θεατρικές της καταβολές, τις μουσικές της γνώσεις και τη γλύκα της ψυχής της.

Αυτή η καλλιτέχνης, λοιπόν, αναλαμβάνει να πραγματώσει το “Otherwise” της Μ. Τετάρτης, 24 Απριλίου, στο «Θέσις 7» και να μας αποκαλύψει το «αλλιώς», ακόμα και αυτής της ανατρεπτικής προσωπικότητάς της.

«Όταν μου πρότεινε η Κυριακή Αιλιανού να ετοιμάσω κάτι για τη Μεγάλη Τετάρτη, στα μέσα της πιο κατανυκτικής, εσωστρεφούς και σιωπηλής Eβδομάδας του έτους, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο νου, είναι ‘τι είναι άραγε ιερό για τον κάθε έναν από εμάς σήμερα; Ποια είναι η δύναμη στην οποία προσεύχεται και από πού αντλεί την πίστη του;’

Για αυτή την ξεχωριστή μέρα λοιπόν, θέλησα να ‘ανάψω ένα κερί’, στον δικό μου ‘τόπο λατρείας’, σ’ αυτή την ιερή δύναμη, που με κάνει να θέλω να πηγαίνω προς το φως και να ανακτώ καθημερινά την πίστη μου, που δεν είναι άλλη από την ενωτική και λυτρωτική δύναμη του Θεάτρου και της Μουσικής. Και, φυσικά, στους δημιουργούς που έγραψαν και γράφουν, κείμενα, ποιήματα, μελωδίες και τραγούδια.

Ξεκινώντας από τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο, σε συνδυασμό με ανάγνωση σύντομων, αλλά χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τα αντίστοιχα έργα, συνεχίζοντας με μια ακουστική εκδοχή του κύκλου των οχτώ τραγουδιών που έγραψαν για μένα η στιχουργός Ελένη Φωτάκη και ο συνθέτης Άγγελος Τριανταφύλλου και ολοκληρώνοντας με ποιήματα που έγιναν πανέμορφα τραγούδια.
Όλα τους, τραγούδια καθοριστικά για πολύ κόσμο, αλλά και για τον δικό μου μικρόκοσμο, παιγμένα και ειπωμένα ‘αλλιώς’, αποκομμένα από τις παραστάσεις που τα γέννησαν και απομακρυσμένα από την εποχή που γράφτηκαν, αλλά που παραμένουν φορτισμένα από την ίδια τους την ιστορία μέσα στα χρόνια. Και κάπου ανάμεσα, τα πρώτα μου τραγούδια, ποτισμένα και επηρεασμένα από όλα τα προηγούμενα.

Ευχαριστώ θερμά την Κυριακή Αιλιανού και τη Φόρμιγγα Art που μου έδωσαν την ευκαιρία να χωρέσω ‘αλλιώς’ όλα αυτά τα τραγούδια, σε μία βραδιά.
Το 2ο μέρος της παράστασης, αφιερώνεται στους δημιουργούς του, Ελένη Φωτάκη & Άγγελο Τριανταφύλλου»

Χριστίνα Μαξούρη

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε τρία μέρη :
1ο μέρος : Τραγούδια γραμμένα για το θέατρο & αποσπάσματα των αντίστοιχων θεατρικών έργων από τη ‘Μήδεια’ του Ευριπίδη, μέχρι την ‘Γκόλφω’ του Σπυρίδωνος Περεσιάδη και τον ‘Αβελάρδο & Ελοϊζα’ του Γιάννη Καλαβριανού.
2ο μέρος : ‘Το άσπρο μαμά νοσταλγώ’ στην πιο λιτή κι ακουστική εκδοχή του.
3ο μέρος : Ποιήματα που έγιναν τραγούδια, από τους ‘Πόνους της Παναγιάς’ του Κώστα Βάρναλη, μέχρι τη ‘Μαρίνα’ του Οδυσσέα Ελύτη και το ‘Μαύρο κυπαρίσσι’ του Μιχάλη Γκανά.

Επιλογή τραγουδιών & κειμένων/ ερμηνεία : Χριστίνα Μαξούρη
Πιάνο / ενορχηστρώσεις : Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Τσέλο : Αναστάσιος Μισυρλής

Φωτογραφία αφίσας: Κική Παπαδοπούλου
Artwork: Πέτρος Παράσχης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΞΟΥΡΗ
ΘΕΣΙΣ 7
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Θέσις 7
Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 6900 0790
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, είναι απαραίτητες οι κρατήσεις,
στις οποίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος : 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της