Print this page

Παρουσίαση δίσκου «Errante» του Θανάση Καραμίντζιου στον ΙΑΝΟ

By Published October 15, 2019

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 21:30 ο Θανάσης Καραμίντζιος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ της Αθήνας

μουσική παράσταση όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα ο δίσκος του «Errante», σε ύφος tango και valse, που χαρακτηρίζεται γενικότερα από μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα.
Εκτός από τη μουσική του δίσκου, μέρος του προγράμματος θα είναι και tango standards σε ενορχήστρωση του συνθέτη.

Θα συμμετέχουν οι:
Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί
Θανάσης Καραμίντζιος, κιθάρα-φωνή
Ορφέας Δέμης, πιάνο
Μιχάλης Πορφύρης, βιολοντσέλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Λίγα λόγια για τον δίσκο και τον Θανάση Καραμίντζιο
Ο Θανάσης Καραμίντζιος γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Ζούσε για αρκετά χρόνια στο Βερολίνο, όπου είχε γράψει μουσική για θέατρο (παράσταση “Der Rächer” στο ACUD Theater Berlin "θεατρική ομάδα apT του πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου") και είχε εμφανιστεί με το συγκρότημά του σε χώρους του Βερολίνου (Grüner Salon της Volksbühne, το «Karneval der Kulturen» 2015 και αλλού), καθώς της Βουδαπέστης. Από το 2017 έως το 2018 παρουσίαζε τη μουσική του με το συγκρότημα Errante, με βάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν εμφανιστεί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Παρουσίασε τη μουσική του με Ρώσους μουσικούς σε γνωστούς χώρους της Ρωσίας (φθινόπωρο 2017- άνοιξη 2018), καθώς και στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Γλωσσολογίας της Μόσχας, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας. Ακόμη, η Olga Pshenitsyna, χορογράφος στο Θέατρο Μπολσόι, δημιούργησε χορογραφίες πάνω στη μουσική του.

Το 2018 ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ “Errante” σε ύφος tango και valse. Εκτός από ορχηστρική μουσική, το άλμπουμ περιλαμβάνει και δύο τραγούδια σε στίχους του ίδιου, ενώ ο δίσκος χαρακτηρίζεται γενικότερα από μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Έπαιξαν οι μουσικοί Κυριάκος Γκουβέντας , Αναστάσης Μισυρλής, Δήμος Βουγιούκας, Ειρήνη Τουμπάκη και πολλοί άλλοι. Το cd ηχογραφήθηκε στο Studio Arion (Αθήνα) με ηχολήπτη τον Νίκο Πιτλόγλου. Από το 2018 η βάση του είναι ξανά το Βερολίνο. Ο Θανάσης Καραμίντζιος παρουσίασε το δίσκο “Errante“ το 2019 στη Θεσσαλονίκη, στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στο Νίζνι Νόβγκοροντ, καθώς και σε διάφορες σκηνές του Βερολίνου.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.karamintzios.com & www.facebook.com/errantemusic
Link Δίσκου: https://www.ianos.gr/thanasis-karamintzios-errante-cd-0457568.html
Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=0aBR8fXWu8E&feature=youtu.be

 

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.