Print this page

Παράταση λόγω επιτυχίας για το "Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical" της Μαρίας Στεφάνου

By Published December 06, 2019

Το πολυαγαπημένο μουσικό υπερθέαμα “Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical” παίρνει παράταση και συνεχίζει και τον Δεκέμβρη

με μία εορταστική παράσταση κοινού στις 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στο Θέατρο Αθήναιον.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ
Tο “Ένα Βήμα Τη Φορά Τhe Musical” είναι μία αυθεντική Ελληνική all family musical δημιουργία της Μαρίας Στεφάνου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της δημιουργού, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της ίδιας.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ
Tο έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 6 sold out παραστάσεις, στο Θέατρο Κήπου στα πλαίσια της γιορτής ανοιχτού θεάτρου (Ιούλιος 2017) και στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον (Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2017). Με την παρότρυνση και αγάπη εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων, η παράστασή μας περνάει στην πρωινή ζώνη και τον Σεπτέμβριο του 2018, πραγματοποιεί την πρώτη της θεατρική περιοδεία 2018-2019 με τίτλο «Η Τέχνη Κοντά στα Σχολεία», ταξιδεύοντας εντός και εκτός του Δήμου Θεσσαλονίκης, η παράσταση αγκαλιάστηκε θερμά και μετράει πλέον τις 62 παραστάσεις.

3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Το πολυαγαπημένο υπερθέαμα μετά την επιτυχημένη περιοδεία του επιστρέφει φέτος στην Θεσσαλονίκη και θα στεγαστεί στο Θέατρο Αθήναιον για 5 μοναδικές παραστάσεις κοινού τα Σάββατα του Νοεμβρίου (2, 9, 16, 23, 30) και καθημερινές πρωινά για σχολεία.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

To μουσικό μας παραμύθι είναι το “περπάτημα” ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη εαυτού, μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, το φόβο, το θυμό, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, τα πρέπει, το θέλω, το μου αρέσει, την ευθύνη της. Ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο musical για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς.

Ο “δρόμος” των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή μας Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας “περαστικός”, απ’ αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε. Την πιάνει απ’ το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της.

Γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, πολύ χορό και μελωδίες ψυχής. To κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει να μας δώσει άλλο δώρο, μέσα από swing, jazz, pop, waltz, latin και rock‘n’roll ρυθμούς. Τραγούδια γραμμένα για την κάθε ηλικία, το κάθε μάθημα και συναίσθημα που έχει να περπατήσει η Ερμιόνη μας, μέχρι να αφήσει όλες τις αποσκευές και με ελεύθερα χέρια πια, να αγκαλιάσει τον εαυτό της.

«Ένα musical κατάλληλο για παιδιά από 5 έως 105 ετών που θέλουν να περπατήσουν.»

 

Το βιβλίο της παράστασης, είναι στη διάθεση όσων σχολείων και γονέων το ζητήσουν ώστε να διαβάσουν τα μηνύματα που περνάμε στο έργο μας. Ένα παραμύθι, γεμάτο μηνύματα ζωής και εφόδια για το μοναδικό δρόμο του καθενός. Κατόπιν ραντεβού θα προμηθεύσουμε τα σχολεία που ενδιαφέρονται με αφίσες, ενημερωτικά και διαφημιστικά έντυπα καθώς και το πρόγραμμα της παράστασης. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου της (Μάιος του 2017) εξαντλήθηκε και η δεύτερη και παρούσα έκδοσή του κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019 περιλαμβάνοντας προσθήκες και αλλαγές της συγγραφέως. “Η τέχνη μου αντικατοπτρίζει εμένα, αλλάζει και εξελίσσεται όσο και εγώ.” λέει η ίδια συμπληρώνοντας ότι το ταξίδι είναι ακόμα στην αρχή του.

Στιγμιότυπο από Δωρεά στον Δήμο Κιλκίς

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΕΑΤΩΝ

Το βιβλίο μας θα προσφέρεται με έκπτωση 50% σε όσους μαθητές και κοινό την παρακολουθήσουν και το θελήσουν.

«Η τέχνη αλλάζει τον κόσμο με τον πιο όμορφο τρόπο. Λυτρώνει και αναθρέφει αστέρια. Φανταστείτε μία παράσταση με την ποιότητα και τα μουσικά στάνταρ της γενέτειρας των musical, Λονδίνου, σε συνδυασμό με το μεράκι, την έμπνευση και την Ελληνική αγάπη. Αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε, αυτό αξίζει σε μας και στα παιδιά που κρύβουμε όλοι μέσα μας.»

Μαρία Στεφάνου

ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ

Πέρα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο Κήπου & Θέατρο Άνετον), έχουμε συνεργαστεί και φιλοξενηθεί από τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου (Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου), τον Δήμο Καλαμαριάς (Θέατρο Μελίνα Μερκούρη), τον Δήμο Λαγκαδά (Δημοτικό Θέατρο Σοχού), στον Δήμο Προποντίδας (Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών και Πολιτιστικό Κέντρο Τρίγλιας), τον Δήμο Πολυγύρου (Δημοτικό Θέατρο Πολύγυρου), τον Δήμο Δέλτα (Θέατρο Νέας Μαγνησίας και στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων), τον Δήμο Θερμαϊκού (Δημοτικό Θέατρο Επανομής και στο Θέατρο 2ου Γυμνασίου Μηχανιώνας), στον Δήμο Θέρμης (Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης) και στον Δήμο Κιλκίς (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς).

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΣ

Το Ένα Βήμα Τη Φορά ‘είπε θέλω’ και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός, κοντά σε κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη, δίνοντας παραστάσεις, πρωινές σχολικές και βραδινές κοινού. Είμαστε ανοιχτοί να παρουσιάσουμε το έργο μας σε όσους Δήμους και θέατρα της περιφέρειας θέλουν να μας έχουν κοντά τους. Ζητήστε μας στον Δήμο και στην πόλη σας.

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία - Κείμενο - Χορογραφίες: Μαρία Στεφάνου
Ενορχήστρωση: Ηλίας Μισιρλής, Κωνσταντίνα Νικίδου, Νίκος Πολίτης
Επιπλέον Συνθέτης: Σοφοκλής Χριστοδούλου
Τραγούδι: Θυμός
Επιμέλεια Σκηνικών: Σταματία Κολωνιάρη
Κουστούμια: Πάρις Γκέλη, Δέσποινα Γωνιάδου, Ανίκα Καλαϊτζίδου

Ερμιόνες: Αριάδνη Ρόδα Χαρίκλεια Μαρή
Περαστικός: Άγγελος Ρούσσος
Πρίγκιπας: Θανάσης Τζιατζιάφης
Πολιτικός: Χρήστος Εζίρογλου
Θέλω και Αγόρι του Τέλους: Απόστολος Μιτακίδης
Μουσική: Κωνσταντίνα Χουλιάρα - Κωνσταντίνα Βαρσακέλη
Ζητιάνα και Η Στιγμή: Αρετή Μακρολειβαδίτη
Χορευτές: Δόμνα Μπίκου Σαμπρίνα Ρεκάρτ Δημήτρης Σταυρόπουλος
Ηχοληψία: Ανδρέας Μαρκάτης
Πληροφορίες:
Χώρος: Θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35)
Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό 15 €
Παιδικό 10 € (έως 12 ετών)
Μειωμένο 12 € (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων,αναπήρων, μαθητικό)
Ομαδικό 10 € (άνω των 10 ατόμων)
Ελεύθερη Είσοδος κάτω των 3 ετών
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 832 060 (Θέατρο Αθήναιον) και 2310 262 051 (Θέατρο Αριστοτέλειον)
Προπώληση: TicketServices.gr - τηλ. 2107234567 - Καταστήματα Public
Πληροφορίες και κρατήσεις για σχολεία: 6975672712
Περισσότερα: https://www.facebook.com/theatroathinaion/

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.