Print this page

Η Κλεονίκη Δεμίρη live στη στη μουσική σκηνή Σφίγγα | 24 Νοεμβρίου

By Published November 16, 2021

Η Κλεονίκη Δεμίρη παρουσιάζει τη "Μαγική Συνταγή", τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, που κυκλοφορεί από τον «Μετρονόμο»,

στη ''Σφίγγα'' την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 21:00
Χορηγός επικοινωνίας www.radio-paris.gr

Το πρώτο της άλμπουμ “Μαγική Συνταγή” θα παρουσιάσει η Κλεονίκη Δεμίρη ζωντανά στην μουσική σκηνή Σφίγγα, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.
Θα παρουσιαστούν ζωντανά τα τραγούδια του δίσκου και θα μιλήσουν οι: Γιώργος Σκίντσας (δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Το Βήμα" και "Τα Νέα"), Νίκος Πλατύραχος (συνθέτης), Αθηνά Καμπάκογλου (δημοσιογράφος ΕΡΤ), Ρένος Χαραλαμπίδης (ηθοποιός), Mηνάς Βιντιάδης (δημοσιογράφος - συγγραφέας).
Παρουσίαση - συντονισμός: Μίνα Μαύρου (δημοσιογράφος, εκδότρια www.mousikogramma.gr).

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Τσοκάνης - πιάνο, Σταύρος Παργινός - βιολοντσέλο και μαντολίνο, Λευτέρης Γρίβας - ακορντεόν.

Λίγα λόγια για τον δίσκο:
Στη «Μαγική Συνταγή» συναντάμε πολλά διαφορετικά μουσικά υλικά, όπως βαλς, τάγκο, μποσανόβα, χασάπικο, τσα-τσα και μπαλάντα.
Οι δημιουργοί του δίσκου :
Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Πλατύραχος, Γιάννος Αιόλου, Γιώργος Καγιαλίκος, Νίκος Πιτλόγλου, Βιργινία Καραγιώργου, Γιάννης Θεοδωράκης, Κώστας Φασουλάς, Ανδρέας Ταρνανάς, Όλγα Μιχελή, Βασίλης Σπανός, Θάνος Ζήσης, Κατερίνα Καναβούρα, Μακάριος Σιγάλας, Σοφία Καμαγιάννη  που μελοποιεί Κωστή Παλαμά  και η ίδια η Κλεονίκη Δεμίρη υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους, βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα.


Ένα από τα διαμάντια του δίσκου είναι το “Μενεξεδένια Τα Βουνά” του οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη, ενώ μια από τις πιο φωτεινές στιγμές του, το'' Όλα Θα Πάνε Μια Χαρά'' το οποίο έκανε πρεμιέρα λίγο πριν από την πανδημία και έρχεται να μας θυμίσει ότι πάντα πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι, ένα μήνυμα με ιδιαίτερη αξία, στη γκρίζα και δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε...


Κυκλοφόρησε επίσης σε στίχους και μουσική της ίδιας της ερμηνεύτριας το single '''Ένα πάρτυ στην πλατεία'' και ''Για Πάντα Καλοκαίρι'' .
Η Κλεονίκη, κοιτώντας πάντα προς τη χαρούμενη πλευρά της ζωής, τονίζει πως ποτέ δεν το βάζει κάτω, ποτέ δεν αφήνει καμία δυσκολία να την καταβάλλει, γιατί γνωρίζει ότι, μετά το μαύρο, έρχεται πάντα το φως.

Με τη “Μαγική Συνταγή” της, η Κλεονίκη μάς προσκαλεί σ' ένα ταξίδι χωρίς τέλος, ένα ταξίδι με δεκατέσσερις διαφορετικούς προορισμούς. Δεκατέσσερα τραγούδια που το καθένα κουβαλάει τη δική του γεύση, και όλα μαζί συνθέτουν τη... μαγική συνταγή αυτού του δίσκου.
Ακούστε το album και σκεφτείτε ότι τελικά "Όλα Θα Πάνε Μια Χαρά", με μια ''Μαγική Συνταγή" που θα φτιάξουμε για τη ζωή μας, για να ξεπερνάμε όλες τις μικρές αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που θα συναντήσουμε...

Η Κλεονίκη Δεμίρη στο τέλος της παρουσίασης θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του άλμπουμ της.
Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε CD σε όλα τα καταστήματα πώλησης δίσκων
Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Μουσική σκηνή Σφίγγα : Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνα κρατήσεων : 211 409 6149, 6987844845 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ώρα έναρξης :21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

*Για τη διεξαγωγή της παράστασης, εφαρμόζονται στον χώρο, τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς και το πρωτόκολλο, που απαιτεί είσοδο μόνο με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.

 Η Κλεονίκη Δεμίρη είναι μέλος της χορωδίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) από το 2000 και υπήρξε μέλος της Χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς και του συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη.
Έχει τραγουδήσει σε όλη την Ελλάδα σε πληθώρα μουσικών φεστιβάλ, σε πολλές μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, καθώς επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο θέατρο Βadminton και στο εξωτερικό (Παρίσι, Αμμάν της Ιορδανίας, Φλωρεντία, Μόντρεαλ, Βρυξέλλες, Τίρανα, Σκόπια κ.α.).
Συμμετείχε επίσης στην όπερα "Ορέστεια" του Γιάννη Ξενάκη στο Montpelier ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο "Opera Berlioz").
Έχει τραγουδήσει σε μουσικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ.
Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες: Νίκο Πλατύραχο, Σοφία Καμαγιάννη, Γιάννο Αιόλου, Βιργινία Καραγιώργου, Νίκο Πιτλόγλου, Γιώργο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Καγιαλίκο, Δημήτρη Μαραμή, Δημήτρη Παπαδημητρίου Βασίλη Τσαμπρόπουλο.
Εχει εμφανιστεί επί σκηνής με τους Διονύση Σαββόπουλο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μιρέλα Πάχου, Σοφία Παπάζογλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, κα.
Έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με τους Τangarto Quintet, τoυς Athens Tango Εnsemble, την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, καθώς και με πολλά άλλα μουσικά σχήματα της Ελλάδας.
Εχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό album με 14 τραγούδια και τον τίτλο "Μαγική συνταγή", μία συλλογή με τραγούδια αξιόλογων δημιουργών, το οποίο συγκέντρωσε πολύ θετικές κριτικές από τον Τύπο.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.