Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Τσαγκαροδευτέρα με τον Βασίλη Σαλταγιάννη

By Published September 30, 2018

Ο τραγουδοποιός Βασίλης Σαλταγιάννης κάθε Δευτέρα 20:00 με 21:00 στο RadioParis παρουσιάζει την εκπομπή Τσαγκαροδευτέρα.

Μουσικές επιλογές από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο,καλεσμένοι και θέματα από τον πολιτισμό, την επιστήμη κ το περιβάλλον.

https://www.facebook.com/vasilis.saltagiannis
https://twitter.com/V_SALTAGIANNIS
https://www.youtube.com/user/VASILISSALTAGIANNIS/

Ο Βασίλης Σαλταγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται από την παιδική του ηλικία με τη μουσική, πέρασε από διάφορα είδη μουσικής σαν κιθαρίστας και τραγουδιστής σε λαϊκά πάλκα, σχήματα έντεχνα, παραδοσιακά, αλλά και ροκ. Από το 1996 βρίσκεται επαγγελματικά σαν τραγουδιστής κ κιθαρίστας, σε διάφορα λαικά κ έντεχνα πάλκα μικρότερα ή μεγαλύτερα όπως ΜΠΟΕΜΙΣΣΑ, Ρεμπέτικα, Τάκη 13 κα.

Έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους σε μουσική και ενορχηστρώσεις δικές του, ενίοτε και δικούς του στίχους:
Στην Εποχή της Αλεπούς – (Καθρέφτης) 2017
Κρυμμένα θαύματα – (Μελωδικό καράβι) 2015
Lathos Pathos – 2009

Έχει συνεργαστεί με στιχουργούς όπως ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, η Μαίρη Φασουλάκη, η Πηγή Καφετζοπούλου, και και με ερμηνευτές όπως ο Δώρος Δημοσθένους, η Σοφία Παπάζογλου, ο Κώστας Μάντζιος, η Καίτη Κουλλιά, η Θέλμα Καραγιάννη κ.α.
Συμμετείχε στο δίσκο Νέοι Στιχουργοί στο Φως με το τραγούδι “Χρονοβάτης” σε στίχους Χαράς Ρίζου και μουσική, ενορχήστρωση και ερμηνεία δική του, από την εταιρεία Μικρός Ήρως κ΄το μικρό Πολυτεχνείο – 2016.

Συμμετείχε στο δίσκο “Περιπέτεια” σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Αρναούτη, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Μελαχροινό κορίτσι μου”, Yafka Records – 2018.
Έγραψε τη μουσική και ερμηνεύει τα τραγούδια Μια Σμυρνιωτοπούλα κούκλα” και “Amele tampourou (Τάγματα εργασίας)” για την μουσικοθεατρική παράσταση “Σμύρνης Ενθύμιον”, σε στίχους και κείμενα Παναγιώτη Ορνιθόπουλου.

Κάνει παραγωγή και ενορχήστρωση σε διάφορα τραγούδια, όπως στο “Αμήν” σε ερμηνεία Στέλλας Κονιτοπούλου και μουσική, στίχους: Θωμά Φώτη, Γεωργίας Δρακάκη.
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις, συμμετοχές σε βραδιές μελοποιημένης ποίησης μουσικοθεατρικές παραστάσεις και αφιερώματα σε αρκετούς χώρους, όπως Πάρκο Τρίτση, Κηποθέατρο Νίκαιας, κλειστό ΟΑΚΑ, Sfigga music thaater, Ρυθμός Stage, Γυάλινο Μουσικό θέατρο κα.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!