Print this page
Rate this item
(1 Vote)

Ο «Πολυχώρος Αυλαία» φέρνει το Πνεύμα των Χριστουγέννων

By Published December 18, 2021

Ο « Πολυχώρος Αυλαία » στον Πειραιά ( Πασαλιμάνι ) φιλοξενεί και παρουσιάζει στην θεατρική του σκηνή για λίγες μόνο παραστάσεις στις 19, 25, 26 Δεκεμβρίου

και στις 6 Ιανουαρίου στις 17:00, την θεατρική παράσταση «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων». Ένα διήγημα του Άγγλου συγγραφέα Κάρολου Ντίκενς, γνωστό με τον πρωτότυπό του τίτλο «A Christmas Carol (Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα)», που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το έτος 1843 και αμέσως έγινε μεγάλη επιτυχία, αποτελώντας τον μοναδικό, μεγάλο Χριστουγεννιάτικο μύθο της σύγχρονης λογοτεχνίας. Ένα έργο που ζέστανε τις καρδιές των ανθρώπων και συνείσφερε στην αναζωογόνηση των Χριστουγέννων, ως γιορτή αγάπης και συμπόνιας, αφού όπως πίστευε και ο ίδιος ο συγγραφέας «η φιλοσοφία των Χριστουγέννων» πρέπει να κυριαρχεί όλο τον χρόνο στις καρδιές και τις σχέσεις των ανθρώπων.
Την παράσταση επιμελήθηκε και σκηνοθετεί ο ηθοποιός Θανάσης Αλφόνσο.

Χορηγός επικοινωνίας www.radio-paris.gr

 

Το Έργο

Ο Εμπενίζερ Σκρούτζ, είναι ένας ηλικιωμένος τσιγκούνης, που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Στο μυαλό του οι άνθρωποι υπάρχουν μόνο και μόνο για να του προσφέρουν χρήματα, ενώ απεχθάνεται τα Χριστούγεννα, καθώς θεωρεί ότι προσθέτουν έναν ακόμη χρόνο στην πλάτη του, χωρίς να τον κάνουν πλουσιότερο.
Εκείνη την Παραμονή Χριστουγέννων, όμως, ο Σκρούτζ δέχεται έναν απρόσκλητο επισκέπτη. Το φάντασμα του πρώην συνεργάτη του, Ιάκωβου Μάρλεϊ, τσιγκούνης και μίζερος και αυτός, ο οποίος τον προειδοποιεί να αλλάξει χαρακτήρα, για να μην έχει την ίδια άσχημη κατάληξη με αυτόν.
Το ίδιο βράδυ, επισκέπτονται τον Σκρούτζ και τρία Πνεύματα των Χριστουγέννων, που το καθένα ξεχωριστά του υποδεικνύει τα λάθη του, ενώ και τα τρία μαζί καταφέρνουν από την μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν την συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης του Σκρούτζ και τον μετατρέψουν στον μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης του.

«Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Τόσο ελκυστική. Δεν μπορούμε να της αντισταθούμε. Επιστρέφουμε σε αυτήν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Πόσοι κόσμοι βρίσκονται σε αυτήν την ιστορία άραγε;
Τι; Νομίζετε πως ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, έγραψε μόνο μία ιστορία; Όχι βέβαια. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες, μέσα από τις οποίες ο καθένας μας φτιάχνει με την δική του φαντασία τον δικό του κόσμο, τα δικά του τοπία, τους δικούς του χαρακτήρες. Έτσι θα γίνει και τώρα. Θα φτιάξουμε την δικιά μας Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με πρωταγωνιστή το δικό μας Εμπενίζερ Σκρούτζ».

Καλή Θέαση!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

• Διασκευή - Σκηνοθεσία: Θανάσης Αλφόνσο
• Παίζουν :Θανάσης Αλφόνσο – Θοδωρής Κατσικαλούδης – Βίκυ Θεοφανάκη – Γιάννης Κόρδαλης – Δανάη Νεονάκη – Σπύρος Στελιανέσης - Πάττυ Φλέσσα – Ιούλιος-Καίσαρ Αθανασίου – Μαρίνα Λυσάνδρου και ο μικρός :Σπύρος Κατσικαλούδης.
• Ήχος - Φωτισμοί : Leo
• Επικοινωνία : Πολυχώρος Αυλαία - Μάγδα Χαλαβατζή
• Παραγωγή : ΑΥΛΑΙΑ ΑΜΚΕ

Ημερομηνίες :
19 - 25 - 26 Δεκεμβρίου 2021 & 06 Ιανουαρίου 2022 στις 17:00.
Διάρκεια : 75 λ.
Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων : www.Ticketservices.gr & στα ταμεία του Θεάτρου .

Διεύθυνση εκδήλωσης :
https://www.ticketservices.gr/event/avlaia-peiraias-to-pnevma-ton-xristougennon

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων»
στον « Πολυχώρο Αυλαία»
Κουντουριώτου 182 & 2ας Μεραρχίας
Πειραιάς ( Πασαλιμάνι )
210 42 97 771 – 690 646 16 16
www.avlaiatheatro.gr

*** Στον χώρο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid……
** Η παράσταση είναι Covid Free .Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση , για θεατές άνω των 17 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης . Για παιδιά 4-17 ετών , εναλλακτικά , γίνεται δεκτή δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου δηλαδή self-test τελευταίου 24ωρου.
Η είσοδος γίνεται με την χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων , τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων .
Σε κάθε περίπτωση επίδοσης επίσημου εγγράφου , θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου .

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!