Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Το πάρτι με μακαρόνια της «σχεδίας»

By Published November 06, 2017

Λίγο πριν στηθεί στις γραμμές της εκκίνησης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας,

η ομάδα ειδικών αποστολών της «σχεδίας» ανεβάζει ρυθμούς, κατεβάζει χιλιόμετρα και, τηρώντας τις παραδόσεις, δίνει ραντεβού για περισσότερους υδατάνθρακες και ακόμα περισσότερες «αγωνιστικές» ιστορίες στο δικό της «πάρτι με μακαρόνια», την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στην καρδιά της πόλης.

«Όλα όσα θέλατε ποτέ να μάθετε για τον εαυτό σας μπορείτε να τα μάθετε σε 42 χιλιόμετρα». Η παραπάνω φράση της ερασιτέχνη μαραθωνοδρόμου Λόρι Καλνέιν ίσως τα λέει όλα για το τι σημαίνει Μαραθώνιος. Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν περισσότερα για τους εαυτούς τους ενώ αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Ο Μαραθώνιος δρόμος, ανεξάρτητα από το τι σημαίνει για τον καθένα ξεχωριστά, σίγουρα είναι μια τέτοια πρόκληση, τόσο σωματική, αλλά, κυρίως, πνευματική.

Μια πρόκληση την οποία θα αντιμετωπίσει και φέτος, για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα ειδικών αποστολών της «σχεδίας» και της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια», αποτελούμενη από 210 ανθρώπους που θα τρέξουν και στα τρία αγωνίσματα, άλλοι στα 5 χιλιόμετρα, άλλοι στα 10 και οι πιο τολμηροί στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Κυριακής 12 Νοεμβρίου. Φίλοι και αναγνώστες του περιοδικού, εθελοντές, πωλητές, εργαζόμενοι σε εταιρείες που συνεργάζονται και υποστηρίζουν ενεργά το έργο και τους ανθρώπους της «σχεδίας» ετοιμάζονται να βρεθούν στις γραμμές της εκκίνησης.

«Το τρέξιμο για μένα είναι μια βαλβίδα αποσυμπίεσης από την καθημερινότητα. Είναι κάτι σαν τη βαλβίδα της χύτρας ταχύτητας που βγάζει τον περιττό ατμό. Πέρα από τα οφέλη που έχει για τη σωματική μου υγεία, συμβάλλει και στη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας. Είναι η ψυχοθεραπεία μου», λέει ο κ. Παναγιώτης Πολυμενάκος, φίλος αναγνώστης της «σχεδίας» που θα τρέξει φέτος στην κλασική διαδρομή με την ομάδα ειδικών αποστολών του περιοδικού.

Όμως πριν από αυτό, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κρατώντας τις παραδόσεις, το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία» και η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» (εθνική αστέγων κ.ά), τρεις μέρες πριν από την εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (Κυριακή 12 Νοεμβρίου), διοργανώνει το δικό της «πάρτι με μακαρόνια» (pasta party), την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στο εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει μακαρονάδα, σαλάτα, κρασί και αναψυκτικά, και πολύ καλή παρέα, όμορφη ατμόσφαιρα και θετική διάθεση. Περιλαμβάνει, επίσης, κληρώσεις και δώρα όχι πολύ πλούσια, αλλά που δίνονται με πολλή αγάπη.

Στη φετινή γιορτή, μάλιστα, θα υπάρχουν και κάποιοι έκτακτοι προσκεκλημένοι που θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους από τις συμμετοχές τους σε Μαραθωνίους και γενικότερα το τρέξιμο, και όχι μόνο. Ένας από αυτούς είναι η δημοσιογράφος και συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη (https://stellakasdagli.com/), ερασιτέχνης δρομέας και η ίδια και μεταφράστρια του βιβλίου του Κρίστοφερ Μακ Ντούγκαλ «Born to run», που έχει ονομαστεί η «Βίβλος των δρομέων» και θεωρείται απαραίτητο ανάγνωσμα για όσους αγαπούν το τρέξιμο.

Όποια έσοδα προκύψουν από τη βραδιά ή από δωρεές και προσφορές φίλων στο πλαίσιο των αγώνων δρόμου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών της Εθνικής Αστέγων και της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια». Να σημειωθεί ότι ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, οπότε καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως.

Info: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στις 20:00. Εστιατόριο «Γιάντες», Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2130231220 και στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της