Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Γιολάντα Δαναού - Ώπα

By Published May 25, 2018

Γιολάντα Δαναού - Ώπα

Μουσική: Γιάννης Νικολάου
Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη

Το επιφώνημα αυτό υποδηλώνει θαυμασμό, έκπληξη, μεράκλωμα.
Το αγαπημένο κάθε τουρίστα που τον παραπέμπει στον Έλληνα Ζορμπά που ξέρει να γλεντάει, να γελά και πάντα να χαμογελά με την ψυχή του.

Το “Ώπα” όμως σημαίνει και “Σταμάτα. Το παράκανες”.
Αυτό το “Ώπα” είναι κι ο τίτλος στο νέο τραγούδι που ερμηνεύει η Γιολάντα Δαναού,
σε μουσική Γιάννη Νικολάου και στίχους Μαρίας Παπαδάκη.
Το τραγούδι μιλάει για τους έρωτες που δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν “πάνε άλλο”.

Ντυμένο με ζωντανούς swing ρυθμούς, με το Jazz μπουζούκι του διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη Μιχάλη Παούρη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και τα πνευστά να αλλάζουν το ηχόχρωμα - στοιχεία που κάνουν τη διαφορά από τα κλασικά gipsy swings που έχουν εμφανιστεί στην Ελληνική δισκογραφία τα τελευταία χρόνια από πολλούς δημιουργούς - το “Ώπα” περνάει μία αισιοδοξία στον ακροατή και σίγουρα μία διάθεση να χορέψει χαμογελόντας.

Γιολάντα Δαναού - portrait

Ξεκινώντας το 1994 ως φοιτήτρια στάθηκε στο πλάι της μεγάλης ρεμπέτισσας Σωτηρίας Μπέλλου. Επίσης συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Γενίτσαρη, καθώς και τον Στέλιο Βαμβακάρη. Δούλεψε στο πάλκο αρκετά με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Αργότερα συνεργάστηκε με Γεράσιμο Ανδρεάτο, Βασίλη Σκουλά, Γιάννη Νικολάου, Κώστα Μάντζιο, Μπάμπη Τσέρτο και με μεγάλους σολίστ του μπουζουκιού όπως με τον Μανώλη Πάππο, Νώε Ζαφειρίδη, Άρη Κούκο , Αλέκο Γλυκιώτη, Βαγγέλη Μαχαίρα καθώς και το διεθνούς φήμης σολίστ Μιχάλη Παούρη.
Έχοντας στο ρεπερτόριο της ξενόγλωσσα τραγούδια κι έθνικ μουσικές, συνεργάστηκε με τον Alexander O’ Neil καθώς και με τους Argentina Tango Folk.

Έχει ηχογραφήσει ένα Tango του Αργεντινού κιθαρίστα και συνθέτη Sergio Gracioli στα Ελληνικά και στα Ισπανικά καθώς κι ένα βραζιλιάνικο τραγούδι που έχει ερμηνεύσει η Maria Bethânia με τίτλο Eu que não sei quase nada do mar. Τα τραγούδια της ακούγονται σε ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ξεχώρισε το ντουέτο της με τον Βασίλη Σκουλά “Αν χωριστούμε.

Από τις 3 Μαΐου 2018 ανήκει στο δυναμικό της POLYMUSIC και στις 7 Μαΐου κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι με τίτλο “Είναι τόσο απλό” ένα αργεντίνικο Τάνγκο με σύγχρονο ήχο και θα ακουστεί για πρώτη φορά στη δημοφιλή σειρά του Alpha “έλα στη θέση μου”.

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά περιλαμβάνει σπουδαίες συνεργασίες με συνθέτες όπως ο Γιάννης Νικολάου, ο Νίκος Πιτλόγλου, ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου, ο Μανώλης Πάππος, ο Γιώργος Βασιλάκης, ο Βαγγέλης Μαχαίρας κι ο Γιάννης Ανδρακάκος και με στιχουργούς όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μαρία Παπαδάκη, ο Γιώργος Κρητικός, ο Νίκος Καρίμπας κι άλλοι.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της