Print this page

Νέο τραγούδι ” We say Farewell ” από τον συνθέτη Μιχάλη Ανδρονίκου

By Published July 08, 2018

Το νέο έργο του συνθέτη Μιχάλη Ανδρονίκου με τίτλο “We Say Farewell”

εκδόθηκε από την Ιταλική εταιρεία Da Vinci Edition και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Ρώσου Βαρύτονου Dmitri Hvorostovsky. Πρόκειται για ένα λυρικό τραγούδι, βασισμένο στην ποίηση της Luann E. Hiebert, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Καναδά από το βαρύτονο David Klassen και την πιανίστα Tracey Regier Sawatzky.

Η ηχογράφηση του έργου είχε πολύ θετικές κριτικές και σχόλια διεθνώς. Όλοι οι συντελεστές του έργου είναι καθηγητές στο Providence University στον Καναδά.

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Μιχάλης Ανδρονίκου γεννήθηκε στη Λεμεσό Κύπρου το 1977. Είναι αναπληρωτής καθηγητής σύνθεσης και ανώτερων θεωρητικών στο Providence University, στη Μανιτόμπα του Καναδά.

Είναι διδάκτωρ Σύνθεσης του πανεπιστημίου του Calgary. Κατέχει δίπλωμα κλασικής κιθάρας, κλαρινέτου και θεωρητικών από το Trinity College κι από το Royal Academy of Music του Λονδίνου, καθώς και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, διπλωματούχος Σύνθεσης του Ελληνικού Ωδείου και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα έχει μελετήσει παραδοσιακά όργανα όπως πολίτικο λαούτο, ταμπουρά κλπ. Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανο, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, για εικαστικές εκθέσεις και τραγούδια.

Έχουν κυκλοφορήσει επτά δισκογραφικές δουλειές αποκλειστικά με έργα δικά του και άλλες με συμμετοχές του. Παρτιτούρες των έργων του έχουν εκδοθεί από τη Βουλγάρικη εταιρεία Balkanota, την Καναδική Palliser Music Publishing και την Da Vinci Editions στην Ιταλία και την Ιαπωνία.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος (ΕΜΣΕ), του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών και της ARMTA του Καναδά.

Ιστοσελίδες:
http://www.providenceuc.ca/college/faculty_and_staff/faculty/michalis_andronikou/
http://mandronikou.wixsite.com/website
https://www.reverbnation.com/andronikou
https://soundcloud.com/musmich

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.