Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Νέα δισκογραφική δουλειά της Πηγή Λυκούδη με τίτλο «Ταξίδια εν Λευκώ»

By Published July 03, 2020

Η πρόσφατη δισκογραφική δουλειά μου με τίτλο«ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝ ΛΕΥΚΩ» προέκυψε μέσα από την ανάγκη μου

να ενώσω το παρελθόν με το σήμερα. Εμπεριέχει τραγούδια τα οποία δεν γράφτηκαν στην ίδια χρονική περίοδο.

Τα τραγούδια «Όταν χάνεται ο ήλιος» σε ποίηση Μ.Μπουρμπούλη, «Ζειμπέκικο για δυο ζωές» σε στίχους Φ.Γράψα τα οποία ερμηνεύει ο Σπύρος Κλείσσας και τα δύο ορχηστρικά του δίσκου το ομότιτλο, «Ταξίδια εν λευκώ» και το «Tango της φωτιάς» γράφτηκαν πριν 5 χρόνια. Τα τραγούδια αυτά αγαπήθηκαν στις συναυλίες και αποφάσισα να τα εντάξω σε αυτό το C.D.

Το «Στα σύννεφα για λίγο», «Τα λόγια που ποτέ δεν έχω πει» σε στίχους Νάνσυς Κανέλλη και Ξένιας Δικαίου τα οποία ερμηνεύει η Μαρίνα Βολουδάκη καθώς και «Τα ταξίδια του νου» σε στίχους Γιώργου Μανιού με την ερμηνεία της Γεωργίας Αγγέλου γράφτηκαν αυτόν τον χειμώνα.
Αυτή η ενότητα δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη μου να πω δυνατά και καθάρια πως «Όταν χάνεται ο ήλιος» , για να βρεθείς «Στα σύννεφα για λίγο», πρέπει να κάνεις «Βήματα», να χορέψεις «Ζεϊμπέκικο για δύο», ένα παθιασμένο «Tango της Φωτιάς» να πεις «Λόγια που ποτέ δεν έχεις πει» και να «Ταξιδέψεις με το νου» εκεί όπου η συνάντηση με το εαυτό μας είναι λυτρωτική!

Η επιλογή τους έγινε βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση του ακροατή, θέλοντας να δημιουργήσω μία ενότητα η οποία να με ταξιδεύει και να ενώνει περιόδους της γραφής μου. Έμπνευση μου ήταν οι ίδιοι οι στίχοι, οι οποίοι στην περίοδο που έγιναν τραγούδια με εξέφραζαν απόλυτα!
Μαζί με το γεγονός ότι τα ερμήνευσαν σημαντικές φωνές της νέας γενιάς , επί χρόνια συνεργάτες μου, ο Σπύρος Κλείσσας, η Γεωργία Αγγέλου και η Μαρίνα Βολουδάκη επέτειναν την απόφασή μου να μπω στην διαδικασία της ηχογράφησης αυτού του CD που κυκλοφόρησε από την FM RECORDS
Το μεγαλύτερο μέρος των έργων μου ερωτοτροπεί με την ποίηση. Βλέπετε η Τέχνη της Ποίησης έχει την δύναμη να πει με «ευγενικό και ωραίο» τρόπο τις πιο δύσκολες αλήθειες της ζωής και αυτό είναι κάτι που θαυμάζω και μου αρέσει σαν στάση ζωής ! Συμφωνώ απόλυτα με τον νομπελίστα ποιητή μας τον Οδυσσέα Ελύτη ο όποιος έχει αναφέρει πως: η Ποίηση είναι το άλλο πρόσωπο της περηφάνιας!

Πιστεύω πώς η ποίηση, οι καλοί στίχοι, ο δυνατός και ουσιαστικός λόγος έχει τη δύναμη να μας αλλάξει. Όταν αυτό συνδυάζεται, με την τέχνη της μουσικής δημιουργείται ένα δυνατό κράμα, το τραγούδι, το οποίο μπορεί να τρυπώσει βαθιά στην ψυχή μας και να μας δώσει ώθηση στις διαδρομές που καλούμαστε να πορευτούμε στην ζωή!

Ο σπουδαίος μαθηματικός και φιλόσοφος του 16ου αιώνα Μπλεζ Πασκάλ έγραψε: Αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην κοινωνία δεν είναι αυτοί που γράφουν τους νόμους. Είναι αυτοί που γράφουν τα τραγούδια!

Από την σύλληψη της ιδέας ενός τραγουδιού ή ενός μεγάλου συμφωνικού έργου μετέχεις στον κόσμο της δημιουργίας έναν κόσμο ολόκληρου που πάλλεται, ελίσσεται, ανοίγει νέους δρόμους, εν τέλει μας αλλάζει. Αυτό το μαγικό ταξίδι σε κάθε δημιουργία είναι που μου δίνει δύναμη να συνεχίζω.
Στόχος είναι τα ταξιδέψουμε μαζί σας εν λευκώ, να ακουμπήσουμε στα χείλη σας μελωδικά ό,τι μας ενώνει! Καλή ακρόαση!

Συντελεστές του Album ”Ταξίδια εν Λευκώ»
Στιχουργοί: Φίλιππος Γράψας, Μιχάλης Μπουρμπούλης, Νάνσυ Κανέλλη - Ξένια Δικαίου, Γιώργος Μανιός
Μουσική: Πηγή Λυκούδη
Ερμηνευτές: Σπύρος Κλείσσας, Γεωργία Αγγέλου, Μαρίνα Βολουδάκη

1.Στα σύννεφα για λίγο Μαρίνα Βολουδάκη Νάνσυ Κανέλλη - Ξένια Δικαίου
2.Όταν χάνεται ο ήλιος Σπύρος Κλείσσας Μιχάλης Μπουρμπούλης
3. Τα ταξίδια του νου Γεωργία Αγγέλου Γιώργος Μανιός
4.Τα λόγια που ποτέ δεν έχω πει Μαρίνα Βολουδάκη Νάνσυ Κανέλλη - Ξένια Δικαίου
5.Βήματα Γεωργία Αγγέλου Νάνσυ Κανέλλη - Ξένια Δικαίου
6.Ζειμπέκικο για δυο ζωές Σπύρος Κλείσσας Φίλιππος Γράψας
7.Ταξίδια εν λευκώ - ορχηστρικό
8.Το Tango της φωτιάς – Ορχηστρικό

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
ΠΗΓΗ ΛΥΛΟΥΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ,ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΣ,ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΣΙΝΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΞΕΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ STUDIOCLOCK
ΒΑΓΓΕΛΗΣΦΑΜΠΑΣMASSIVE PRODUCTIONS - STUDIO AKRON
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΜΑΡΤΖΙΔΟΥ - Εικαστικός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
«Στη μουσική υπάρχει η δύναμη που κρατά τη μνήμη της ύπαρξής μας ζωντανή. Αυτή η πίστη μου γέννησε την ανάγκη να υπηρετήσω τη μουσική μέσα από το δρόμο της σύνθεσης. Έτσι οδηγήθηκα στην πληρότητα που δίνει η δημιουργία, πληρότητα που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει»
Αυτά δηλώνει η συνθέτις και καθηγήτρια πιάνου Πηγή Λυκούδη, μετά από μία διαδρομή γεμάτη αγάπη για την μουσική, προσπαθώντας καθημερινά να μεταδώσει την ουσία της και τα όσα αυτή μπορεί να μας προσφέρει»

Έχει παράγει ένα σημαντικό και πολυσχιδές συνθετικό έργο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές ενότητες-κύκλους τραγουδιών, συμφωνικά έργα βασισμένα σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών,μουσική για το θέατρο, ορχηστρική μουσική και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της μουσικής της διαδρομής έχει συνεργαστεί με τους: Μανώλη Μητσιά, Νένα Βενετσάνου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Μπάση, AlexandraGravas, Ελένη Πέτα, ΜόρφωΤσαϊρέλη, Βικτωρία Ταγκούλη, Πένυ Ξενάκη, Γεωργία Βεληβασάκη, Αγνή, Κώστα Καράλη, Αλέξανδρο Χατζή, Σπύρο Κλείσσα, Γεωργία Αγγέλου, Νίκο Καρακαλπάκη, Κώστα Χατζηκυριάκο – Σβώκο, Μαρίνα Βολουδάκη καθώς και τους, Γιάννη Φέρτη, Γρηγόρη Βαλτινό, Ελένη Ερήμου, Αλέκο Συσσοβίτη, Μαίρη Βιδάλη, την Ρούλα Πατεράκη και τους εικαστικούς Άγγελο και Διοχάντη.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της