Print this page

H φιναλίστ του "The Voice" Ελπίδα Γαδ κυκλοφορεί το "Θες" του Δημήτρη Μητροπάνου

By Published September 11, 2020

Η Ελπίδα Γαδ διασκευάζει το «Θες» του μεγάλου Δημήτρη Μητροπάνου

Για πρώτη φορά κυκλοφορεί η γυναικεία εκδοχή του τραγουδιού που αγαπήθηκε τόσο και το videoclip είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένο στην αρχόντισσα Σύρο.
Ελπίδα Γαδ… ένα όνομα που ξαφνικά εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές μας οθόνες για να τραβήξει τα βλέμματα με την αισθαντική φωνή και την ιδιαίτερη χροιά, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του «The Voice of Greece» το 2020.

Ένα όνομα περίεργο, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν ξανασυναντήσει αυτό το επίθετο. Όσοι είναι από τη Σύρο γνωρίζουν πως το Γαδ είναι επίθετο καθολικών στο θρήσκευμα, ενώ στα εβραϊκά η μετάφραση του, σημαίνει καλότυχος. Είναι όμως απλή τύχη αυτό που κατάφερε η Ελπίδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

«Θα σε πάρω να γυρίσω Φοίνικα, Παρακοπή» έλεγε ο συντοπίτης της Μάρκος Βαμβακάρης και στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό του Φοίνικα της Σύρου, η Ελπίδα Γαδ μεγάλωσε και έζησε παιδικά χρόνια, λίγο διαφορετικά από τα άλλα παιδιά. Η έφεση της στη μουσική φάνηκε όταν σε ηλικία 8 ετών καθώς η μητέρα της έβλεπε τη σειρά «Αίθουσα του Θρόνου» (που ήταν γυρισμένο στη Σύρο!) η Ελπίδα πήγε στο αρμονιάκι της και σκαλίζοντας τις νότες, ανακάλυψε μόνη της και έπαιξε το θέμα στα πλήκτρα! Η μητέρα της αντιλήφθηκε την κλίση της και έτσι η μουσική εντάχθηκε και έγινε κομμάτι της καθημερινότητας της. Μία καθημερινότητα υπερπλήρης. Η Ελπίδα σαν παιδί, τέλειωνε το σχολείο 13.45, 14.00 είχε κιθάρα, 15.00 αγγλικά, 17.00 πιάνο και μετά έτρεχε στα σκαλιά μανιωδώς για να προλάβει το λεωφορείο που θα την πήγαινε στην προπόνηση μπάσκετ. Επέστρεφε στο σπίτι στις 21.30 και ξεκινούσε το διάβασμα. ΄Ήταν αριστούχος μαθήτρια του 19 γιατί όπως λέει η ίδια «Όλα τα μπορεί ο άνθρωπος».

Στα 10 της χρόνια, θα τραγουδήσει για πρώτη φορά μαζί τη σχολή Λαϊκής Μουσικής του Φραγκίσκου Δακρότση σε τοπική εκδήλωση, ενώ στα 15 της θα εμφανίσει κάλους στις φωνητικές χορδές και θα ακούσει έντρομη από το στόμα ειδικού φωνίατρου πως στο μέλλον δεν θα μπορέσει να τραγουδήσει χωρίς κορτιζόνη και ειδική αγωγή. Αποφασίζει να αφιερωθεί στις σπουδές της, κάτι που θα της αποφέρει πτυχίο Χημικού από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Σαν φοιτήτρια δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από τη μουσική. Από τα 19 της τραγουδούσε τα καλοκαίρια 7 ημέρες την εβδομάδα σε bar τοπικής ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού ενώ παράλληλα με το μεταπτυχιακό, πήγαινε στη Σύρο κάθε Σαββατοκύριακο για να τραγουδήσει και επέστρεφε με το πλοίο τα ξημερώματα στις 04.20 για να είναι στις 09.00 το πρωί στα έδρανα του Πανεπιστημίου.

Ακολούθησε η συμμετοχή της στην «Ορχήστρα των Κυκλάδων» του μεγάλου μας συνθέτη Νίκου Κυπουργού και η ένταξη στην «Ομάδα Καβάφης» του συντοπίτη της Μπάμπη Κουλούρα για να βρεθεί η Ελπίδα να τραγουδάει στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αυστραλία, στη Νέα Υόρκη, στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλα τόσα υπέροχα μέρη. Και η ζωή της Ελπίδας να ισορροπεί μεταξύ χημείας και τραγουδιού.

Το 2018 η φίλη της από το πανεπιστήμιο Κέλλυ δήλωσε συμμετοχή για την Ελπίδα στο “Voice of Greece ” από το κινητό της, δίχως εκείνη να το γνωρίζει, και το 2019 την κάλεσαν από την παραγωγή καθώς εξέταζαν την “κάβα” των παλιών αιτήσεων. Τα υπόλοιπα είναι τηλεοπτική ιστορία και η Ελπίδα βρίσκεται με τη δεύτερη θέση στο δημοφιλες τηλεπαιχνίδι και δίπλα στην coach αλλά και μέντορα της Ελεονόρα Ζουγανέλη, στο κατάμεστο «Anodos Live Stage» να λέει 10 τραγούδια. Και κάπου εκεί, επισκέφτηκε την υφήλιο ο Covid-19 για να βάλει μία παύση στην πραγματοποίηση των ονείρων της.

Επέστρεψε στο νησί για να ανασυνταχθεί αλλά εκεί βρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες, με αγάπη και σεβασμό για το δώρο της Ελπίδας και τη βοήθησαν να συνθέσει, να ηχογραφήσει και να βιντεοσκοπήσει την πρώτη γυναικεία εκδοχή του κομματιού «Θες» που συνέθεσε το 2005 ο Στέφανος Κορκολής και τραγούδησε ο αξεπέραστος Δημήτρης Μητροπάνος. Την παραγωγή ανέλαβε η Replay Media, στην εκτέλεση παραγωγής βοήθησε η Prisma Projects, την μουσική σύνθεση επιμέλεια ανέλαβαν οι Νικηφόρος Χριστοφόρου και Γιώργος Λουδάρος, τη μίξη και το mastering ο Δημήτρης Κοντιζάς, τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε η Λένα Χατζηγρηγορίου ενώ τη σκηνοθεσία και το μοντάζ έκανε ο Μάρκος Τράκας.

Ελπίδα Γαδ - ΘΕΣ (Cover)
«Αυτή τη στιγμή σαν ώριμος καλλιτέχνης το όνειρό μου είναι να βρεθώ σε μία σκηνή μαζί με αυτούς που θαυμάζω και γιατί όχι κάποια στιγμή να μπορέσω να εδραιωθώ και αυτό που έχω μέσα μου να μπορέσει να το ακούσει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει η μαρκίζα και τα μεγάλα ονόματα. Μία σκηνή που να μπορώ να εκφράζομαι» λέει η ίδια σε συνέντευξη της.

Η Ελπίδα Γαδ γλυκιά, ευγενική και χαμογελαστή πετυχαίνει ένα - ένα τα όνειρα της, και όλα αυτά γιατί καταφέρνει να ισορροπήσει πάνω σε αμέτρητες αντιθέσεις. Από τη μία οι κλασσικές σπουδές στο πιάνο και από την άλλη η λαϊκή σχολή κιθάρας. Από τη μία η ακαδημαϊκή διαδρομή στη Χημεία και από την άλλη η βραδινή εργασία στο τραγούδι. Από τη μία το ήρεμο γραφικό χωριό του Φοίνικα και από την άλλη η πολύβουη Αθήνα με τα μεγάλα μαγαζιά και τις απαραίτητες δημόσιες σχέσεις. Αυτή η ισορροπία ήρθε μέσα από καθαρό μυαλό, ατσάλινη θέληση, σκληρή εργασία και αγάπη για τα όσα καταπιάνεται. Γαδ σημαίνει καλότυχη. Είναι όμως όλα αυτά τύχη;

Βρείτε την Ελπίδα στα Social Media
Like Elpida Gad on Facebook Page
Follow Elpida Gad on Instagram
Subscribe on her Official Youtube Channel

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.