Print this page

Γιάννης Μπελώνης & Θεόφραστος Πατές Folk in Vitro | Νέο album

By Published May 03, 2022

Με κοινό τόπο την ελληνική και ευρύτερη βαλκανική μουσική παράδοση και την έντονη διάθεση για πειραματισμό,

ο Γιάννης Μπελώνης και ο Θεόφραστος Πατές κυκλοφορούν την καινούρια δισκογραφική τους δουλειά, με τίτλο «Folk in Vitro».

Όπως αναφέρει ο Χάρης Σαρρής, Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «…Πρόκειται για ένα cd με πέντε γνωστά και χιλιοτραγουδησμένα παραδοσιακά κομμάτια, τα οποία αποκτούν άλλη πνοή μέσα από την δημιουργική διασκευή και ενορχήστρωση του Γιάννη Μπελώνη και τον προγραμματισμό και την τεχνική επιμέλεια του Θεόφραστου Πατέ. Ακούγοντάς τα, είναι σαν καθένα από αυτά να σου ανοίγει μια διαφορετική πόρτα… Το μεγαλύτερο στοίχημα στο Folk in Vitro ήταν, μέσα από τραγούδια που όλοι (νομίζουμε ότι) γνωρίζουμε, να ανακαλυφθούν -και στη συνέχεια να αναδειχθούν- αθέατες πτυχές, μέσα από μια σημερινή ματιά: μια ματιά που θα αποφεύγει τις ευκολίες και τις μανιέρες και θα “εκπηγάζει” από το “σύμπαν” του κάθε τραγουδιού…».

Η συλλογή «Folk in Vitro» αποτελεί το δημιουργικό αποτέλεσμα της ανάγκης των δημιουργών για επικοινωνία και συνεργασία, καθώς το εγχείρημα ξεκίνησε στην πρωτόγνωρη, για όλους μας, περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας, της απομόνωσης και του εγκλεισμού. Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν άμεσα αγαπημένοι τους φίλοι – σημαντικοί καλλιτέχνες - συνεισφέροντας γενναιόδωρα το ερμηνευτικό και μουσικό τους ταλέντο.

Συμμετέχουν στην ερμηνεία των τραγουδιών:
Ιφιγένεια Ιωάννου
Κίτρινα Ποδήλατα
Αγγελική Τουμπανάκη και Chorus Ensemble (Γεωργία Βακάλη, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Προκοπίου, Αντιγόνη Στάππα, Μελίνα Νικόλ Χάρρις)
και η Μπέττυ Χαρλαύτη.

Σολίστ ο Πάρις Περυσινάκης στη βιόρα.
Παίζουν οι μουσικοί:
Θεόφραστος Πατές: Ηλεκτρική κιθάρα
Ξενοφών Συμβουλίδης: Φλογέρες
Ιφιγένεια Ιωάννου: Κανονάκι
Ηρακλής Ψωμαδόπουλος: Γκάιντα
Αλέξανδρος Παντελιάς: Ηλεκτρική κιθάρα
Πάρις Περυσινάκης: Βιόρα
Γιάννης Μπελώνης: Πιάνο
Μίξη – Mastering: Θεόφραστος Πατές
Παραγωγή:
Artway – Τεχνότροπον Cultural Productions

Το album «Folk in Vitro» είναι διαθέσιμο στα δισκοπωλεία Music Corner και Ιανός στην Αθήνα, στον Ιανό της Θεσσαλονίκης, στην Κρήτη και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://tunelink.co/yannis-belonis-theofrastos-pates/folk-in-vitro

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.