Print this page

Λεωνίδας Μαριδάκης & Δημήτρης Λέντζος - Δίδυμα σαν σκουλαρίκια | Νέο άλμπουμ

By Published October 21, 2022

Το «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» είναι το τέταρτο άλμπουμ του τραγουδοποιού Λεωνίδα Μαριδάκη,

περιέχει 9 τραγούδια, είναι σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου και κυκλοφορεί ψηφιακά από τον Μετρονόμο. Κύριος ερμηνευτής είναι ο Λεωνίδας Μαριδάκης και συμμετέχουν ακόμα οι Μάρθα Φριντζήλα, Σταύρος Σιόλας και Βίκυ Καρατζόγλου συμπληρώνοντας την δουλειά με τη δική τους μοναδική ερμηνεία.

Το «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» είναι το άλμπουμ του ανεκπλήρωτου έρωτα, της υπαρξιακής αγωνίας, του κοινωνικού σχολιασμού που ξετυλίγονται άλλοτε μέσα από καθημερινές ιστορίες όπως το ομότιτλο «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» και άλλοτε μέσα από ποιητικές εικόνες και τολμηρές αλληγορίες όπως το «Ο γύρος του θανάτου», τα «Τα λόγια του έρωτα» κ.ά.

Οι δύο δημιουργοί συνεργάστηκαν με κέφι και όραμα φτιάχνοντας έναν κύκλο τραγουδιών που φωτίζει τις αγωνίες και το φαντασιακό του ανθρώπου που δεν σταματάει να ονειρεύεται, να ερωτεύεται, να ελπίζει ζώντας σε έναν κόσμο δύσκολο και δύσβατο. Ο ήχος του άλμπουμ, αλλού ρυθμικός και αλλού ατμοσφαιρικός, έχει επιρροές από folk και λαϊκές μουσικές φόρμες και βασικό πυρήνα τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Από τον δίσκο έχουν κυκλοφορήσει ήδη σαν single τα τραγούδια «Γεμάτος με το τίποτα» (Σταύρος Σιόλας - Λεωνίδας Μαριδάκης), «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» (Μάρθα Φριντζήλα - Λεωνίδας Μαριδάκης), «Ο γύρος του θανάτου» (Λεωνίδας Μαριδάκης) και το «Στων Λωτοφάγων το νησί» (Βίκυ Καρατζόγλου - Λεωνίδας Μαριδάκης).


Λεωνίδας Μαριδάκης - Μάρθα Φριντζήλα | Δίδυμα σαν σκουλαρίκια

Βρείτε ολόκληρο το άλμπουμ στα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες
Spotify: https://spoti.fi/3CsncPV
iTunes/Apple Music: https://apple.co/3V342ID
Deezer: https://bit.ly/3V1LGYB

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.