Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Η Katerine Duska & ο Albin Lee Meldau στον Κήπο του Μεγάρου | 14 Σεπτεμβρίου

By Published September 09, 2018

Η Katerine Duska & ο Albin Lee Meldau στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 │20:30

Η Katerine Duska, η Ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013 μέσα από την επιτυχία του One In A Million επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου με το νέο μουσικό της σχήμα και έναν φρέσκο και πιο ηλεκτρονικό ήχο.


Η Katerine με τη ζεστή soulful φωνή της και την εκφραστική της σκηνική παρουσία, θα ερμηνεύσει κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ «Embodiment», διασκευές ελληνικών και ξένων αγαπημένων της τραγουδιών καθώς και υλικό από την αναμενόμενη νέα δουλειά, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της.
Ως οικοδέσποινα αυτής της ξεχωριστής συναυλίας, η Κατερίνα Ντούσκα θα υποδεχτεί στη σκηνή τον Albin Lee Meldau.

Ο Σουηδός τραγουδοποιός και τραγουδιστής ακούστηκε πρώτη φορά στα ραδιόφωνα πέρσι το καλοκαίρι με το κομμάτι του “Let Me Go”, και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό με την πρόσφατη επιτυχία του «The Weight is Gone», έχοντας αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές σε Ευρώπη και Αμερική.

Katerine Duska
Η Katerine Duska είναι μια τραγουδίστρια/τραγουδοποιός που μένει στην Αθήνα. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά με Έλληνες γονείς, ήταν επόμενο οι επιρροές της να είναι πολυπολιτισμικές. Σε νεαρή ηλικία μυήθηκε στους ήχους της Ελληνικής folk μουσικής και τις δουλειές των εθνικών δημιουργών μας όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και Μίμης Πλέσσας. Καθώς μεγάλωνε, έγινε φανατική ακροάτρια της soul, της pop και της r&b μουσικής, από όπου και πήρε την χαρακτηριστική soulful χροιά στη φωνή της, που είναι το γνώρισμα της μέχρι σήμερα. Ορκίζεται στο όνομα των Beatles και της Nina Simone που είναι οι αξεπέραστα αγαπημένοι της καλλιτέχνες και επίσης περιλαμβάνει τους Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Marvin Gaye, Ray Charles, The Cure, Radiohead, Glen Hansard και Erykah Badu, στις μουσικές επιρροές της.

Η Katerine σπούδασε κλασσική κιθάρα στην μουσική ακαδημία και τραγούδησε με την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής, Ελένης Μελισσίδη, που την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής και την βοήθησε να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες. Σπούδασε και ερμήνευσε arias και lieder των Verdi, Mozart και Schubert καθώς και πιο μοντέρνο ρεπερτόριο που περιλάμβανε την jazz και τελικά επέλεξε να ‘κολλήσει’ στις σύγχρονες επιρροές της. Άρχισε να πειραματίζεται με την σύνθεση όταν έφηβη πια, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά. Επίσης έχει πειραματιστεί με την τέχνη του κινηματογράφου και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια.

Τραγούδησε με διαφορετικές μπάντες και εμφανίστηκε σε διάφορους μικρούς χώρους στην Αθήνα και πειραματίστηκε με πολυάριθμα μουσικά είδη που κυμαίνονται από classic/indie/alternative rock μέχρι soul/funk/swing και jazz, ερμηνεύοντας αγαπημένους καλλιτέχνες. Πρόσφατα άρχισε να ηχογραφεί τις δικές της συνθέσεις και μόλις έφτιαξε την ομάδα των μουσικών της. Αν και δεν της αρέσει να κατηγοριοποιεί την μουσική της, την περιγράφει αμυδρά ως indie pop/ indie folk/ neo-soul με στοιχεία “bluesy” soul και “rockish” ενίοτε. Οι πρόσφατες εμφανίσεις της περιλαμβάνουν το Athens Gay Pride Festival 2013, την συνεργασία της με τον πασίγνωστο Ιρλανδό τραγουδιστή/συνθέτη Craig Walker στο Rockwave Festival 2013, supporting act στην συναυλία των Imam Baildi στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τις “Nouvelle Vague Days” που διοργανώνει ο Radio Pepper 96.6 και opening act στην εμφάνιση του Oddisee στο Gazarte. Επιπλέον, είχε τέσσερις sold out εμφανίσεις με την μπάντα της στο Faust Bar-Theatre-Arts στην διάρκεια των Δεκεμβρίου 2013 - Ιανουαρίου 2014 και συνεργάστηκε με τον Tom Baxter στην εμφάνισή του στο Gazarte τον Μάιο του 2014 μαζί με άλλους καλλιτέχνες όπως η Μαρίζα Ρίζου, η Μαριέττα Φαφούτη και ο Στάθης Δράκος. Τον Ιούλιο 2014 μοιράστηκε τη σκηνή με την Κατερίνα Πολέμη σε μία από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το 2014 κυκλοφόρησε τα singles One In A Million και Won’t Leave και τον Σεπτέμβριο του 2015 το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “EMBODIMENT”, όλο σε στίχους και μουσική της Katerine.

Το 2017 κυκλοφόρησε σε 1οιντσο limited edition βινύλιο το EMBODIMENT REVISITS με 3 νέες εκτελέσεις των singles FIRE AWAY, SLOW και SOMEBODY και την διασκευή του “Από Μέσα Πεθαμένος” του Αττίκ, που αποτελεί το πρώτο της δισκογραφημένο κομμάτι με ελληνικό στίχο.

Το 2018 συμμετείχε στο multi-artist best of άλμπουμ 18+ του Στάθη Δρογώση με την δική της εκτέλεση στο «Θα Περάσουν Οι Μέρες»
Η Κατερίνα Ντούσκα ετοιμάζει το νέο της υλικό που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2019.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της