Print this page
Rate this item
(3 votes)

Η Μπέττυ Χαρλαύτη στην ΕΡΤ2 με Μουσικές του Κόσμου | 2 Ιουλίου

By Published June 27, 2021

Η Μπέττυ Χαρλαύτη στην ΕΡΤ 2, στην «Αυτή των Χρωμάτων» με Μουσικές του Κόσμου.

Η ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη είναι καλεσμένη της Αθηνάς Καμπάκογλου στην «Αυλή των Χρωμάτων» στην ΕΡΤ 2, την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 8 το βράδυ.

Με διάθεση καλοκαιρινή, την εκπομπή, η οποία είναι αφιερωμένη στις Μουσικές του Κόσμου, ανοίγει η Μπέττυ Χαρλαύτη με το ολοκαίνουργιο τραγούδι της "Με το φεγγάρι περπατώ", στη νέα, electro διασκευή του παραδοσιακού δωδεκανησιακού κομματιού. Το πολυπολιτισμικό στοιχείο χαρακτηρίζει τις συναυλίες της ερμηνεύτριας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου παρουσιάζει πολύγλωσσο ρεπερτόριο, εκφράζοντας την ιδιαίτερη αγάπη της στην world music σκηνή, ενώ είναι γνωστή για την ιδιαίτερη σχέση της με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μάλιστα η πάντα ζεστή, φιλόξενη οικοδέσποινα Αθηνά Καμπάκογλου υπερθεμάτισε τον σημαντικό δίσκο που έχει κάνει η Μπέττυ Χαρλαύτη σε συνεργασία με την ΕΡΤ και τα Μουσικά της Σύνολα σε έργα του μεγάλου συνθέτη.


Η παρουσιάστρια υποδέχθηκε επίσης τους μουσικούς φίλους της Μπέττυς Χαρλαύτη, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Σπύρο Κλείσσα, την Μεξικανή Martha Moreleon, και τον Πορτογάλο Andre Maia οι οποίοι έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή πινελιά.
Στα χαρακτηριστικά της world music στη σύγχρονη εποχή αναφέρθηκαν και οι προσκεκλημένοι της εκπομπής, ο επικεφαλής του «Kosmos FM» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, κ. Λεωνίδας Αντωνόπουλος, αλλά και η Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια
Μουσικολογίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Παν/μιο Ιωαννίνων και Καθηγήτρια Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Παν/μιο, κα Ρενάτα Δαλιανούδη.
Τη σκηνοθεσία της εκπομπής υπογράφει ο Χρήστος Φασόης. ενώ στη διεύθυνση παραγωγής είναι o Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Μπέττυ Χαρλαύτη – Με το φεγγάρι περπατώ

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!