Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected] 

×

Notice

There is no category chosen or category doesn't contain any items
Rate this item
(3 votes)

Ο Γιάννης Αδάμος (Ροζ Πένες) στο www.radio-paris.gr

By Published February 08, 2021

Ο Γιάννης Αδάμος (Ροζ Πένες) στο www.radio-paris.gr

την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 19:00 μ.μ. για να μιλήσουμε για τον δίσκο ΚΟΣΜΕ ΓΛΕΝΤΑ!.

Γιάννης Αδάμος γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1986 στην Καρδίτσα. Τα παραδοσιακά τραγούδια που τραγουδούσε ο παππούς του στα χωράφια της Σέκλιζας καθώς και το πάθος του πατέρα του για τα ρεμπέτικα και τον Μάρκο είναι η σημαντικότερες αναμνήσεις του σήμερα. Στην Καλαμάτα σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης κ Οικονομίας ενώ στην συνέχεια χάνει ένα χρόνο από την ζωή του όπως λέει ο ίδιος υπηρετώντας στον Έβρο την στρατιωτική του θητεία όπου έγραψε πάρα πολλούς στίχους.

Ξεκίνησε γράφοντας στιχάκια σε ηλικία 12 ετών όταν σε μια εργασία για το σχολείο έγραψε ένα παιδικό ποίημά για την άνοιξη. Από τότε όσο θυμάται τον εαυτό του σχεδόν κάθε βράδυ γράφει στίχους. Στα 13 του ξεκίνησε να μελετάει μουσική καθώς βρίσκει ένα τρίχορδο μπουζούκι του πατέρα του στην αποθήκη της γιαγιάς του. Αμέσως ξεκινάει μαθήματα σε Ωδείο της Καρδίτσας όπου δύο χρόνια αργότερα το εγκαταλείπει λόγο οικονομικών δυσκολιών. Αυτοδίδακτος από τότε μελετάει ακόμη και σήμερα μουσική καθώς όπως λέει η μουσική είναι ατελείωτη σαν τον γαλαξία μας , όσο μελετάς τόσο θες να μάθεις. Παίζει τζούρα , μπαγλαμαδάκι , μεσομπούζουκο και κιθάρα.

Το 2012 αποφασίζει με δύο φίλους του να δημιουργήσουν το μουσικό σχήμα Ροζ Πένες παίζοντας τραγούδια του Γιώργο Μιχαήλ , Θανάση Παπακωνσταντίνου , Σωκράτη Μάλαμα και πολλά ρεμπέτικα σε μαγαζιά της πόλης.
Τον Απρίλιο του 2014 υπογράφει τον πρώτο ανεπίσημο δίσκο του σχήματος ” Στο παραπέτασμα του κόσμου” σε στίχους και μουσική δικούς του σχεδόν σε όλο το album.
Ένα χρόνο αργότερα κάνοντας μια μικρή ανασύνταξη του σχήματος έρχεται ο δεύτερος ανεπίσημος δίσκος ” Οι χαρακιές της γης” όπου υπογράφει τους στίχους σε όλο το album καθώς και την μουσική στα περισσότερα τραγούδια.
Το 2017 κυκλοφορεί με την Final Touch του κ.Μ.Καρατζά τον Άψινθο παρέα με τις Ροζ πένες.
Δύο χρόνια αργότερα το 2019 έρχεται ο πρώτος προσωπικός του δίσκος Τα τραπεζιάτικα.
Έχει κάνει την μουσική επιμέλεια για την ταινία του Αγη Δημητρόπουλου με τίτλο “Ουσακ & Πειραιώτικος” η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Τέλος το Καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον νέο του Δίσκο με τίτλο ¨ΚΟΣΜΕ ΓΛΕΝΤΑ!’ από την Final Touch και επίσης ξεκινάει η νέα του εκπομπή για τους συνδρομητές στο κανάλι του στο You tube με τίτλο Στο Καθιστικό.
Στους στίχους του προσπαθεί να δείξει τον εξευτελισμό του ανθρώπου και της φύσης. Υποστηρίζοντας την αρμονία κ την ισότητα.
Μέχρι και σήμερα παίζει και τραγουδάει στο μουσικό σχήμα Ροζ Πένες

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της