Print this page
Rate this item
(3 votes)

Ο Θανάσης Σκαργιώτης στο Radio-Paris.gr

By Published October 23, 2021

Ο Θανάσης Σκαργιώτης στο Radio-Paris.gr την Τρίτη 26 Οκτωβρίου καλεσμένος στην εκπομπή

΄΄Καλημέρα με την Αθηνά΄΄ 11:00 μ.μ. - 13:00 μ.μ.

Ο Θανάσης Σκαργιώτης κατάγεται από τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια Φυσικής και τα τελευταία δέκα χρόνια παραδίδει μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών. Από τα δεκατέσσερά του ασχολείται με την κιθάρα και το τραγούδι. Σπούδασε θεωρητικά (κλασική και jazz αρμονία) και πιάνο για τρία χρόνια. Σπούδασε φωνητική με τον Κώστα Θωμαΐδη.

Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και τραγουδοποιΐας με δασκάλους τη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Γιώργο Ανδρέου. Παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας με τον Μιχάλη Κονταξάκη, καθώς και μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού με τη Μάρθα Μαυροειδή. Πραγματοποιεί παραστάσεις σε μουσικές σκηνές εντός και εκτός Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 2019 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Με του τρελού τα σύ-νεργα», με εφτά δικές του συνθέσεις σε στίχους δικούς του αλλά και της Νάντιας Δουλαβέρα, της Ησαΐα Παπαδοπούλου και του πατέρα του Μάνθου Σκαργιώτη στο ομώνυμο. Σημαντική ήταν η συνεισφορά στην ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του album από τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου. Μια σχέση πολύχρονη που τον βοήθησε να πραγματοποιήσει το όνειρο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όλη αυτή η πολύχρονη δημιουργική διαδρομή καταγράφεται σε μια σειρά από τραγούδια που αντλούν την ανάσα τους από την παράδο-ση αλλά και τον σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο που είναι έντονα παρόντας σε κάθε ένα απ’ αυτά.

Τα ηπειρώτικα κλαρίνα, οι ζουρνάδες και οι τσαμπούνες ηχούν μέσα μου και οι μνήμες που έχω από αυτούς τους τόπους δένουν το χθες με το σήμερα. Όταν η αυθεντικότητα του δημοτικού τραγουδιού μπολιαστεί με σύγχρονα στοιχεία που αφορούν την καθημερινότητά μας, έρχεται μέσα μου βαθιά ισορροπία και γαλήνη.
Τραγούδια όπως τα Μην Ξεγελαστείς, Με του τρελού τα σύνεργα και Σειρήνες, δίνουν μια σαφή εικόνα για το ύφος του Θανάση Σκαργιώτη. Εδώ και λίγους μήνες ολοκλήρωσε τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Της χαραυγής το αχ», με την επιμέλεια του Θύμιου Παπαδόπουλου. Το νέο album περιλαμβάνει εφτά τραγούδια σε δικές του συνθέσεις και στίχους, εκτός από τα «Πουλιά της λήθης», στο οποίο τα λόγια έχει γράψει ο πατέρας του, συγγραφέας και φιλόλογος, Μάνθος Σκαργιώτης. Στο τραγούδι «Μπερδέματα» συνεργάζεται με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου.
Ο δίσκος «Με του τρελού τα σύνεργα» κυκλοφορεί από τη MINOS EMI.
Ο νέος δίσκος «Της χαραυγής το αχ» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!