Τώρα στον αέρα
Loading...

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

Ο Μάνος Μοναστηριώτης στο Radio-Paris.gr

By Published November 14, 2021

Ο Μάνος Μοναστηριώτης στο Radio-Paris.gr

την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις 20:00 μ.μ. και στην εκπομπή Μέτρα με τέχνη τον καιρό με τον Δημήτρη Καραμπάρη για να μιλήσουμε για το Άλμπουμ Μολυβένια Τρένα που κυκροφορεί απο τον Μετρνόμο.

 Ο Μάνος Μοναστηριώτης είναι ένας νέος τραγουδοποιός που γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε με πολλά και διαφορετικά ακούσματα στο πέρασμα των δεκαετιών. Ως Επτανήσιος στην καταγωγή, του αρέσει να αναζητά τη μελωδία και τις λέξεις που μπορούν ν’ αποτυπώσουν καλύτερα στο σήμερα την απομόνωση και την παράνοια της εποχής μας.


Σπούδασε Φιλολογία και Μουσική στην Αθήνα και βιοπορίζεται ως φιλόλογος ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια παίζει τ’ αγαπημένα του τραγούδια σε μικρές μουσικές σκηνές. Μας συστήθηκε το 2016 με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «να περιμένω το αύριο» (διανομή MLK) . Η ενασχόλησή του με την εκπαίδευση αλλά και η αγάπη του για τη μουσική και το θέατρο, σμιλεύουν ένα σαφή κοινωνικοπολιτικό κι ερωτικό λόγο, ο οποίος δίνει το στίγμα του και στη δεύτερη δισκογραφική του κατάθεση με τίτλο «Μολυβένια Τρένα» (Περιοδικό και εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ).


Πρόκειται για δώδεκα αφηγηματικές μπαλάντες με λυρική και πλούσια ενορχήστρωση, τραγούδια βιωματικά , στην κόψη του ξυραφιού, ανάμεσα στον έρωτα και τα κοινωνικά «θέλω» και «πρέπει». Τραγούδια με μουσικές επιρροές από το λυρισμό και την αισθαντικότητα του ελληνικού έντεχνου αλλά και των φολκ τροβαδούρων της Δύσης.

Ο στίχος του αφηγηματικός, αιχμηρός κι όπου χρειάζεται ρομαντικός, πριγράφει την καθημερινότητα και στήνει αυτί στο μέλλον. Στα «Μολυβένια Τρένα» έρωτες, όνειρα, ενοχές, επαναστάσεις, μνήμες κι απώλειες κυλάνε πάνω στις ράγες ενός χρόνου που δε θα νικήσει ποτέ κανείς, που θα είναι πάντα ο τιμωρός σου αλλά και η λύτρωσή σου!

Η παραγωγή του άλμπουμ ανήκει στο δημιουργό, ο σχεδιασμός του εξώφυλλου και του οπισθόφυλλου στον Χρήστο Παλαμήδη, ενώ την ενορχήστρωση και τις μίξεις επιμελήθηκε ο Κώστας Παρίσσης στο studio Praxis. Κυκλοφορεί και διανέμεται με τη μορφή cd αλλά και διαδικτυακά από το Περιοδικό και τις Εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ (2020)

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της