Print this page

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Ερωτικά μπαχαρικά, της Πολίτικης Κουζίνας της Μαρίας Εκμεκτσίογλου | 18 Φεβρουαρίου

By Published February 15, 2019

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου,

«Ερωτικά μπαχαρικά, της Πολίτικης Κουζίνας».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Κατερίνα Ζαρίφη, παρουσιάστρια - ραδιοφωνική παραγωγός
Μιλτιάδης Καρούμπας, πρέσβης Ελληνικής Γαστρονομίας
Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου
Αντώνης Λουδάρος, ηθοποιός - σκηνοθέτης
Θα τραγουδήσει η Σοφία Βόσσου και ο Στέφανος Κόκκαλης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ερωτικά μπαχαρικά, της Πολίτικης Κουζίνας
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Κάποιες στιγµές, όταν αναβλύζουν από τις κατσαρόλες µου τα αρώµατα των µπαχαρικών που χρησιµοποιώ, κλείνω τα µάτια και µεταφέροµαι νοερά στα παιδικά µου χρόνια στο Καντιλί στον Βόσπορο, στις ηµέρες της Παναγίας, που γιόρταζα και στο σπίτι υπήρχε πυρετός ετοιµασιών, µε τη γιαγιά Βασίτσα στο τιµόνι της κουζίνας, τη µαµά Σοφούλα από δίπλα, το Ελενάκι και τη Μακρουίτσα σε βοηθητικές θέσεις... Ήταν όλες σε µόνιµη σύγκρουση µε τη γιαγιά για το ποιο µπαχαρικό ταιριάζει περισσότερο στο κοκκινιστό, µε τον παντοτινό καβγά µην αλλάξουν οι συνήθειες µαγειρέµατος των συγκεκριµένων πιάτων, γιατί υπάρχουν οι αιώνιοι άγραφοι νόµοι της Πολίτικης Κουζίνας. Νόµοι που δεν άλλαξαν, ούτε πρόκειται να αλλάξουν ποτέ!

Τα µπαχαρικά είναι ο πλούτος στη ζωή και στην τροφή µας. Είναι το µαγικό ραβδάκι κάθε µάγειρα και κάθε µαγείρισσας, που µπορεί να µετατρέψει ένα απλό πιάτο σε µια πανδαισία γεύσης και µαγείας, µε αρώµατα αισθησιακά, ακόµα κι αφροδισιακά. Λίγοι κόκκοι κλεισµένοι σε ένα τοσοδούλι µπουκαλάκι που, έτσι και απελευθερωθούν, κάνουν τόσο αισθητή την παρουσία τους, όπως κάθε πολύτιµο αγαθό που τοποθετείται σε µικρή συσκευασία. Κι ας µην ξεχνάµε ότι ο δρόµος για την καρδιά περνάει από το στοµάχι.
Μ. Ε.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μαρία Εκµεκτσίογλου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Ένας µεγάλος έρωτας και ένας γάµος την κράτησαν στη Θεσσαλονίκη για 15 χρόνια. Μετά τον χωρισµό της επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζει µε τους τρεις γιους της, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.
Διδάσκει στο Πανεπιστήµιο Okan γαστρονοµία και είναι ιδιοκτήτρια και επικεφαλής σεφ µαζί µε τους γιους της των εστιατορίων Maria’s στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Είναι µέλος της Chaîne des Rôtisseurs, του Συλλόγου Γαστρονοµίας Τουρκίας, του διοικητικού συµβουλίου του συλλόγου «Χαµένες Γεύσεις του Αιγαίου» και του Chef Club Ελλάδας. Κάνει τηλεοπτικές εκποµπές στην Ελλάδα και στην Τουρκία και έχουν κυκλοφορήσει 6 βιβλία της και στις δύο χώρες.

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/maria-ekmektsioglou-erwtika-mpaxarika-tis-politikis-kouzinas-ekd.html

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.