Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Εκδηλώσεις Εβδομάδας 21-26 Οκτωβρίου στον ΙΑΝΟ

By Published October 18, 2019

Εκδηλώσεις Εβδομάδας 21-26 Οκτωβρίου στον ΙΑΝΟ

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS διοργανώνει αφιέρωμα στις Εκδόσεις Κάκτος: «Συνομιλώντας με τους αρχαίους σήμερα». Οι εκδόσεις Κάκτος σε μια πρωτότυπη παρουσίαση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας προσπαθούν να αναδείξουν την αξία των αρχαίων κειμένων ως οργάνων για την κατάκτηση όχι μόνο της πνευματικής καλλιέργειας, αλλά και της αυτοβελτίωσης, της ευζωίας και της συνολικής ευδαιμονίας του ανθρώπου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Θα συμμετέχουν οι:
Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας - βουλευτής
Γεώργιος Γεννηματάς, πρέσβης ε.τ. - γεν. γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας
Κώστας Γεωργουσόπουλος, συγγραφέας - κριτικός θεάτρου
Χρήστος Γιανναράς, συγγραφέας
Γιωργος Δουάτζης, ποιητής
Τάκης Θεοδωρόπουλος, συγγραφέας - δημοσιογράφος
Γιωργος Κοτανίδης, ηθοποιός

Η εκδήλωση θα κλείσει σε μουσικούς swing και ολίγον latin ρυθμούς από τους Εύα Κοτανίδη & the Apples.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Περισσότερα βιβλία από τις Εκδόσεις Κάκτος:https://www.ianos.gr/proionta/vivlia.html?publisher=81
Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/afierwma-stis-ekdoseis-kaktos-ekd.html



Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 18:00 ο επιμελητής της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS, Κώστας Καζαμιάκης στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου» στο Cafe του ΙΑΝΟΥ, συνομιλεί με τον Θανάση Δρίτσα καρδιολόγο - αν. διευθ. στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο - συνθέτη - συγγραφέα, για τη μουσική και την Αρχαία Ελλάδα.

Θέμα:
- Η αξία της μουσικής ως γνωσιακού, μαθησιακού και θεραπευτικού εργαλείου.
- Η Αρχαία Ελληνική Μουσική και τα ευρήματα της σύγχρονης βιολογικής επιστήμης.
- Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τοποθετήσει την μουσική στον κορμό της παιδείας;
- Η αρχαία ελληνική μουσική πέραν της μουσικής.

Θα μιλήσουν επίσης οι:
Κωνσταντίνος Καλλιάς, καθ. Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου - πτυχιούχος Θεολογίας. Θα σχολιάσει το ρόλο των μουσικών σχολείων πέραν των ορίων της στενά εννοούμενης επαγγελματικής μουσικής εκπαίδευσης.
Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης - καθ. Σύνθεσης και σολίστ αρχαίας ελληνικής λύρας - επιστημονικός συνεργάτης Ακαδημίας Αθηνών και Καλλιτεχνικός Σύμβουλος Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το θέμα του θα είναι: Η ολιστική κοσμοθεωρία της αρχαίας ελληνικής μουσικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Λίγα λόγια για τον κύκλο συζητήσεων «Περί Ωραίου»
Από το 2015 που ξεκίνησε ο κύκλος συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης έχει συνομιλήσει με πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, φιλοσόφους, συγγραφείς, αρχαιολόγους καθώς και ανθρώπους του θεάματος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ. Σε συνέχεια αυτών των επιτυχημένων κύκλων, το Σεπτέμβριο 2018 ξεκινά ο νέος κύκλος παρουσιάσεων με τίτλο: «Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία».

Χρήσιμες πληροφορίες
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ και θα προβάλλονται ζωντανά διαδικτυακά σ` όλον τον κόσμο.
Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη
Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται ζωντανά και στο ianos.gr
IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/peri-wraiou-kostas-kazamiakis-thanasis-dritsas-ekd.html


 

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 20:30 ο Γιώργος Καραμπελιάς στο πλαίσιο των φετινών συναντήσεων κορυφής στον ΙΑΝΟ, θα συνομιλήσει με τον Γιάννη Σμαραγδή. Θέμα της συζήτησης είναι «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το 1821», με αφορμή τη νέα ταινία του σκηνοθέτη για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Σμαραγδή
Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής έχει μια σταδιοδρομία γεμάτη με πολλές εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες. Οι πιο σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του είναι οι: «Καβάφης» (1996): Προβαλλόταν για 12 συναπτά έτη στον κινηματογράφο Accattone στο Παρίσι, Βραβείο Σκηνοθεσίας, επίσημη συμμετοχή σε 50 διεθνή φεστιβάλ. Ο «El Greco»(2007): Διεθνής συμπαραγωγή με ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα (1.200.000 θεατές) (Διακρίθηκε ως Χρυσή Ταινία στο Φεστιβάλ του Τορόντο, Βραβείο Σκηνοθεσίας. «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» (2012). «Καζαντζάκης» (2017): Ήρθε πρώτη σε προτίμηση του κοινού με 250.000 εισιτήρια στην Ελλάδα, απέσπασε στο 51ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ του Houston στην Αμερική τέσσερα βραβεία και δύο υποψηφιότητες. Στην Ελλάδα τιμήθηκε με το βραβείο «Καλύτερης ταινίας». Ο σκηνοθέτης βραβεύτηκε ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς» 2019 από την «Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης». Επίσημη συμμετοχή σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Όλες οι προαναφερθείσες ταινίες είχαν εξίσου μεγάλη επιτυχία και απέσπασαν πολλά βραβεία, συμμετέχοντας σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Μετά την επιτυχία της ταινίας «Ο Θεός
Αγαπάει το Χαβιάρι», ο Γιάννης Σμαραγδής το 2013 ψηφίστηκε στο διαδίκτυο ως ο πιο δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης. Για την Ελληνική τηλεόραση δημιούργησε σειρές με επιτυχία. Η κινηματογραφημένη του σειρά «Σιγά η Πατρίδα Κοιμάται…» (1989). Η ταινία του «Καλή σου νύχτα, κυρ-Αλέξανδρε» (1981) για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Ως καθηγητής δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σκηνοθέτησε, επίσης, την Όπερα των Σκιών για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά μετά από 10μηνη θητεία παραιτήθηκε. Τιμήθηκε με πολλά Κρατικά και Διεθνή Βραβεία για τις ταινίες του. Το 2008 τιμήθηκε στους Δελφούς με το Βραβείο Σοφίης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ταινία του El Greco, και στη Ρώμη τιμήθηκε από το Βατικανό με το Βραβείο «GIUSEPPE SCIACCA 2008» ως Καλύτερος Σκηνοθέτης διεθνώς και έκτοτε είναι μέλος της διεθνούς επιτροπής των βραβείων του θεσμού. Το 2015 δώρισε 14 αναδημιουργημένα έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Λίγα λόγια για τις «Συναντήσεις Κορυφής»
Ο Γιώργος Καραμπελιάς συζητά με προσωπικότητες και διανοητές της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου για τα μεγάλα θεωρητικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα της εποχής μας. Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του. Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό. Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια την δική μας παράδοση και ταυτότητα. Αυτό που έκαναν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι, αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.

Link Εκδήλωσης:https://www.ianos.gr/magazine/sinantiseis-korifis-giannis-smaragdis-ekd.html


 

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 18:00 ο εκδοτικός οργανισµός Λιβάνη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη, «Πορφυρός Λύκος». Ένα συναρπαστικό θρίλερ δράσης, μια υπόθεση κατασκοπείας του Β′ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι:
Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
Πάνος Σόµπολος, πρ. Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ,
Βασίλης Καββαθάς, Δηµοσιογράφος.

Θα συντονίσει η δικηγόρος Κέλλυ Σταµούλη.

Αποσπάσµατα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι:
Ρένος Χαραλαµπίδης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης,
Ρίτα Αντωνοπούλου, Ερµηνεύτρια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
H πιο συγκλονιστική υπόθεση κατασκοπείας του Β′ Παγκόσμιου Πολέμου
Είχε το κωδικό όνομα «147» και ήταν μοναχικός στη δράση του. Ο Πορφυρός Λύκος... Ακόμα και για όσους τον εμπιστεύονταν, ακόμα και για όσους διάλεγε να τον ακολουθήσουν στις ριψοκίνδυνες αποστολές. Αυτοί ακολουθούσαν. Εκείνος επέλεγε. Ο Χανς Ρίγκλερ και όλες οι σημειώσεις του! Τα κρυφά ραντεβού των κατασκόπων. Οι μυστικοί ρόλοι όλων. Οι αποστολές και τα ονόματα των πρωταγωνιστών. Οι απόρρητες αναφορές κρυμμένες στον σκοτεινό θάλαμο μιας κινηματογραφικής κάμερας! Ναι, ο Γερμανός κατάσκοπος εμφανιζόταν στους κύκλους της Αθήνας ως κινηματογραφιστής με βρετανική υπηκοότητα, με το όνομα μίστερ Ουίλιαμ Λάιονς, και είχε την αμέριστη προστασία της βρετανικής πρεσβείας. Οι επαγγελματίες του μυστικού μετώπου τους, οι επίλεκτοι των γερμανικών δικτύων, συναντιούνταν στα κεντρικά γραφεία της Siemens στην Αθήνα, στα γραφεία της AEG και στην Τηλεφωνική Υπηρεσία, εκεί όπου ήταν τα ορμητήρια των συσκέψεων...

«Το βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη έρχεται να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό...» ― John Carr, The Times
«Συναρπαστικό θρίλερ δράσης!» ― Paul Anastasi, BBC World Service
«Πολύτιμο βιβλίο!» ― David Glass, Sydney Morning Herald

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Πέτρος Κασιμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε συνεντεύξεις από τους Οτσαλάν, Κάρατζιτς, Αραφάτ, Τζορτζ Χαμπάς, τον πειρατή του «Ακίλε Λάουρο» Αμπού Αμπάς, τον αρχηγό του UCK Χασίμ Θάτσι, τον μαφιόζο της Αδριατικής Ντον Μικέλε Πάτσο, τον αρχηγό των Κόντρας Αντόλφο Γκαλέρο Πορτοκαρέρο,τον συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες, τον Τζίμι Κάρτερ, τον σεΐχη Σαγιέντ, ο οποίος του έδωσε συνέντευξη σε ένα κρησφύγετο στη βομβαρδισμένη Βηρυτό, ενώ πραγματοποίησε και αποστολή στα κρησφύγετα του ISIS στη Μ. Ανατολή. Έχει γράψει πάνω από δέκα βιβλία. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από εβδομήντα χώρες. Έχει καλύψει δέκα πολεμικές αναμετρήσεις και ανατροπές καθεστώτων σε όλο τον κόσμο. Τιμήθηκε με το Δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση για τους αγνοούμενους της Κύπρου και με το Πρώτο Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας από την Ένωση Αργεντινών Συγγραφέων στο Μπουένος Άιρες, στην Αίθουσα Μπόρχες. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κοινωνιολογία της Ιστορίας, ενώ είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κόμρατ. Διετέλεσε, επίσης, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής. Ο ήρωας Μιχαήλ Παπουτσάκης, που εκτελέστηκε από τους ναζί, ήταν παππούς του.

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/porfiros-likos-0480523.html
Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/petros-kasimatis-porfiros-likos-ekd.html


 

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Ψυχογιός και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, «Όσοι αγαπιούνται». Ένα νέο μυθιστόρημα, που διατρέχει τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας μέσα από την επική ιστορία μιας συνηθισμένης γυναίκας που αναγκάστηκε να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κωστής Καρπόζηλος διευθυντής Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Αθήνα, 1941. Στην κατοχική Ελλάδα, η δεκαπεντάχρονη Θέμις βλέπει την οικογένειά της να ταλανίζεται από βαθιές πολιτικές διαφορές. Και το χάσμα ανάμεσα σ’ αυτούς που αγαπά βαθαίνει, όσο η χώρα βυθίζεται στην ανέχεια. Καθώς η δυστυχία μεγαλώνει γύρω της, και φίλοι της χάνονται από την πείνα, η Θέμις μπαίνει στην Αντίσταση. Στον Εμφύλιο που ακολουθεί μετά

την Απελευθέρωση, η Θέμις θα ενταχθεί στον Δημοκρατικό Στρατό, όπου θα βιώσει τον έρωτα, το μίσος και τον παραλογισμό του αδελφοκτόνου πολέμου. Ύστερα, θα έρθει η εξορία, στη Μακρόνησο και στο Τρίκερι. Μια άλλη κρατούμενη θα σταθεί στο πλευρό της στις κακουχίες, και οι ζωές τους θα δεθούν με τρόπο απρόβλεπτο. Ώσπου, κάποια στιγμή, η Θέμις θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στα πιστεύω της και στη λαχτάρα της να ζήσει… Χρόνια μετά, καθώς αναστοχάζεται το παρελθόν της, η Θέμις συνειδητοποιεί ότι το προσωπικό και το πολιτικό, η δική της περιπέτεια και η περιπέτεια της πατρίδας της είναι άρρηκτα δεμένα. Κι ότι μπορεί κάποιες πληγές να επουλώνονται, αλλά κάποιες άλλες γίνονται πιο βαθιές στο πέρασμα του χρόνου.

Η Βικτόρια Χίσλοπ υπογράφει ένα νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα, το οποίο διατρέχει τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας μέσα από την επική ιστορία μιας συνηθισμένης γυναίκας που αναγκάστηκε να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Victoria Hislop έγραψε το μυθιστόρημα «Το Νησί» το 2005, εμπνευσμένη από μια επίσκεψή της στη Σπιναλόγκα, την εγκαταλειμμένη αποικία λεπρών. Το βιβλίο της έγινε διεθνές best seller, εκδόθηκε σε τριάντα γλώσσες, με πωλήσεις πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά 26 επεισοδίων για την ελληνική τηλεόραση συντρίβοντας κάθε ρεκόρ τηλεθέασης. Aνακηρύχθηκε Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας της Χρονιάς στα βραβεία Galaxy British Book και σήμερα είναι πρέσβειρα για την αντιμετώπιση της λέπρας. Στη συνέχεια, η αγάπη της για τη Μεσόγειο την οδήγησε στην Ισπανία, και στο μυθιστόρημά της «Ο Γυρισμός» (επίσης best seller) πραγματεύεται τα επώδυνα μυστικά του εμφύλιου πολέμου της χώρας. Στο τρίτο της μυθιστόρημα «Το Νήμα» η Βικτόρια επιστρέφει στην Ελλάδα για να εξιστορήσει τη συγκλονιστική, ταραχώδη ιστορία της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Από την πρώτη του κιόλας έκδοση το 2011 το βιβλίο έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από τους αναγνώστες, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική δεξιότητα της Hislop στην αφήγηση αγαπημένων ιστοριών, ενώ ταυτόχρονα βρέθηκε στη βραχεία λίστα για τα ετήσια Βρετανικά Βραβεία Βιβλίου. Το τέταρτο βιβλίο της «Ο Τελευταίος Χορός» είναι μια θαυμάσια συλλογή διηγημάτων με φόντο την Ελλάδα. Η Βικτόρια μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας.

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/those-who-are-loved-0471345.html
Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/victoria-hislop-osoi-agapiountai-ekd.html

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!
Δημήτρης Καραμπάρης

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της