Το Radio Paris και οι μουσικοί παραγωγοί του Σας εύχονται Καλή Ανάσταση.

 Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email  [email protected]  και  Κινητό-Viber 6937036523

 

Τώρα στον αέρα
Loading...

Το site έχει την άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA)

Πατάς και ακούς - Press the Button and listen

Πληροφορίες σταθμού email [email protected] και Τηλέφωνο - Viber 6937036523

Rate this item
(1 Vote)

H «σχεδία» της μνήμης και της ουτοπίας

By Published May 18, 2021

Κατανικούμε τις δυνάμεις της μοιρολατρίας, περιηγούμαστε στα τοπία της μνήμης,

αίρουμε κάθε εμπόδιο στο διάβα του έρωτα, απολαμβάνουμε αποστάγματα ευθύνης, θωρούμε την άλλη όψη της αρετής.

 

«Ανεμπόδιστος έρως». Τα βέλη του φτερωτού θεού σημαδεύουν και τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Παρά το διαδεδομένο στερεότυπο ότι η σεξουαλικότητα δεν τους αφορά, και σεξουαλικές ανάγκες έχουν και υγιή ερωτική ζωή αναπτύσσουν. «Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις για την αναπηρία είναι σχεδόν πάντα αρνητικές. Δεν σκεφτόμαστε ότι οι συνάνθρωποί μας αυτοί ποθούν, ερωτεύονται, έχουν ορμές», σημειώνει η Μόιρα Τζίτζικα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και κλινική ψυχολόγος.

«Τα τοπία της μνήμης». Ένας ακάματος αθηναιογράφος μάς ταξιδεύει στα κτίρια, τις λησμονημένες ιστορίες, τις μυρωδιές της πρωτεύουσας και υπερασπίζεται την εγγενή δημοκρατικότητά της. «Απέχω από θεωρίες καταστροφής και από δογματισμούς με εμμονές στην άρνηση. Η Αθήνα είναι μια πόλη που δοξάζει το ανθρώπινο μέτρο. Είναι μια πόλη αρκετά δημοκρατική», σημειώνει, ανάμεσε σε άλλα, στη συνέντευξή του στη «σχεδία» ο Νίκος Βατόπουλος.

Από την αστρολογία έως το μάτι και την κβαντική ψυχολογία, μια σειρά από ψευδοεπιστημονικές δοξασίες μάς υπόσχονται έτοιμες λύσεις, ανοίγοντας το δρόμο στη μοιρολατρία και την απώλεια της ελευθερίας μας. Κι ενώ, σύμφωνα με μετρήσεις, το 14% του πληθυσμού της χώρας μας μελετά τη στήλη του ωροσκοπίου και το 55,6% των Ελλήνων πιστεύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προβλέψουν τα μελλούμενα, «ο πιο σίγουρος δρόμος για να χάσει ένας άνθρωπος την ελευθερία του είναι να μεταθέσει την ευθύνη του εαυτού του και των πράξεών του σε δυνάμεις που είναι έξω από εκείνον», μας προειδοποιεί ο δρ. ψυχολογίας Γιώργος Πιντέρης. Είναι το φάκελο της διάδοσης των ψευδοεπιστημών που ανοίγουμε στο εκτενές μας ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Ερμής της ουτοπίας».

«Απόσταγμα ευθύνης». Η δημιουργός ενός καινοτόμου εγχειρήματος μιλάει στη «σχεδία» για το πώς μπορεί η εκπαίδευση στην υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ να γίνει μόδα στα μπαρ, για το όραμά της για μείωση της χρήσης πλαστικού, αναγνώρισης των ελληνικών αποσταγμάτων, όπως και περιορισμού της σπατάλης τροφίμων. «Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι οι μπαρτέντερ να περάσουν αυτοί το μήνυμα της υπεύθυνης κατανάλωσης, με έναν τρόπο που να μην είναι “δασκαλίστικος”», μας λέει η ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «METRON ARISTON – Making Responsibility a Trend» κ. Ντένη Καλλιβωκά.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Μαΐου (τεύχος #89), που θα βρίσκεται, εκτάκτως από την Τετάρτη 19 Μαΐου στου δρόμους της πόλης.

Write a comment...
awesome comments!
Plugin - JSDK/Ultimate Social Elements is disabled! Please enable it!

Σχετικά Με Radio-Paris

  • Το Radio Paris είναι ένας Online Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα αλλά έχει παγκόσμιο πνεύμα και αγάπη για τη μουσική.

    Κοίτα να μην χάνεις τη ραδιοσυχνότητα της ψυχής σου...
     Ό,τι σώζουμε, μάς σώζει

    GEAGRAMMO_-_Licensed_1.jpg

Contact us

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 16
Γλυφάδα, 16675
Ελλάδα
2108946521
Mobile: 6937036523
www.radio-paris.gr

Quote

  •  η κάθε στιγμή έχει τη μουσική της